Informatii medicale

Articole / video subiecte medicale.


 • Anusul abdominal (numit si anus contra naturii) reprezinta o situatie particulara care permite salvarea vietii unui pacient cu anumite forme de boala ale tubului digestiv, intestin subtire sau intestin gros.
  Anusul abdominal (anus contra naturii)

 • Cancerul de colon este una din neoplaziile umane cu implicatii genetice. Poate fi transmis pe linie cosanguina. Din acest motiv ii acordam o atentie sporita.
  Cancer de colon

 • Cafeaua - efecte benefice si efecte negative
  Sa povestim despre cafea. Povesti adevarate. Despre efectele benefice ale cafelei, dar si despre efectele mai putin dorite ale cafelei, tocmai pentru a elimina acele idei generate de faptul ca industria cafelei aduce profituri foarte mari astfel ca suspiciunea unor studii contrafacute poate fi serioasa.
  Cafeaua - efecte benefice si efecte negative

 • Diagnosticul cancerului esofagian se stabileste in special prin testele imagistice, radiologice, pentru ca medicul sa poata vizualiza esofagul.
  Tratamentul cancerului esofagian depinde de mai multi factori, printre care si tipul sau stadiul cancerului, posibilele efecte secundare, dar si starea generala de sanatate a pacientului.
  Diagnostic si tratament in cancerul esofagian

 • Pancreatita cronica este inflamatia cronica a pancreasului. Pancreatita cronica are cauze multiple dintre care amintim : consumul de alcool, diabetul, litiaza biliara, pusee repetate de pancreatita acuta si litiaza pancreatica.
  Pancreatita cronica.

 • Ruptura de perineu pare la persoanele care au nascut pe cale naturala (nu prin cezariana) unul sau mai multi copii. Afectiunea este neplacuta si invalidanta deoarece evolueaza mai multi ani si produce o suferinta cronica ce se intinde pe mai multi ani.
  Ruptura de perineu. Incontinenta urinara de efort la femeie.

 • Terapiile alternative au inceput sa ma pasioneze de ceva timp de cand am inteles ca am pacienti in fata carora ridicam din umeri, stiinta medicala contemporana neputand sa ii ajute. Asa am inceput sa studiez si medicina alternativa. Una din laturile medicinei alternative asupra careia m-am aplecat cu atentie a fost Terapia Gerson.
  Terapia Gerson (terapii alternative)

 • Tratamentul chirurgical al hemoroizilor este recomandat daca dupa doua luni de tratament medicamentos hemoroizii sau simptomele generate de acestia nu dispar. Hemoroizii se manifesta ca mici dilatatii venoase ce se observa cu ochiul liber la nivelul orificiului anal.
  Tratamentul chirurgical al hemoroizilor.

 • Varicele membrelor inferioare reprezinta o afectiune care apare numai la om fiind cauzata de pozitia bipeda (ortostatism). Membrele pelvine ale omului au doua sisteme venoase : unul profund care nu se vede si unul superficial care se poate vedea sub piele mai ales in conditiile in care este dilatat, bolnav.
  Varicele hidrostatice ale membrelor inferioareAtlas de Patologie Chirurgicala
Primul atlas de patologie chirurgicala din Romania. Realizat in anii '90 in colectivul de chirurgi, internisti si diabetologi din Spitalul Clinic "Ion Cantacuzino" (carora le multumesc din nou). Atlasul aduna mai multe cazuri de pacienti ce ilustreaza demonstrativ patologia chirurgicala generala. Editat in romana si engleza atlasul descrie pacienti inainte intra si postoperator.
Am iubit mult acest atlas. Cred ca iubirea aceea a crescut, dar nu stiu unde a ajuns, i-am pierdut urma !
Remember profesor dr Dan Radulescu un promotor si sustinator inrait al acestui proiect.
Atlas de patologie chirurgicala