Diareea produsa de Clostridium difficile dupa antibioterapie

Diareea produsǎ de Clostridium difficile este diareea care apare  dupǎ
distrugerea florei naturale din intestinul  gros, dupǎ administrarea de medicamente antibiotice, mai ales cele de ultima generație.
Infecțiile cu C. difficile sunt mai frecvente ȋn special la persoanele care sunt spitalizate, care au utilizat un tratament cu antibiotice, care au o vȃrstǎ ȋnaintatǎ sau al căror sistem imunitar răspunde la toxinele produse de bacteria C. difficile. C. difficile este o bacterie ce afecteazǎ intestinul gros și duce la apariția colitei. Tractul intestinal al oamenilor conține milioane de bacterii, care alcǎtuiesc „flora normalǎ” și care au rol ȋn protejarea organismului de infecții, în procesul de digestie și în alte procese biochimice. Administrarea de antibiotice duce la distrugerea acestor bacterii „bune”  și creazǎ mediul propice pentru dezvoltarea așa numiților „germeni oportuniști” care capată o  anumită rezistență la antibioticul (sau antibioticele) folosite. C. difficile devine astfel un oportunist de seamă,  se dezvoltă ȋn mod exagerat și produce boala.

Aceste bacterii elibereazǎ toxine care distrug celulele mucoasei peretelui intestinal, cauzȃnd astfel diaree, dureri abdominale și febrǎ. C. difficile poate fi găsit ȋn cele mai uzuale locuri, de la noptiere, pe mȃnerele ușilor, chiuvete dar mai ales în spital. Bacteria poate fi răspândita  prin contact cu obiecte contaminate și / sau prin contact cu mâinile altor pacienți sau ale personalului medical, ȋn cazul ȋn care aceștia nu s-au splǎlat pe mȃini.

Din nefericire, infecțiile cu C. difficile au devenit mai frecvente, mai severe dar și mai dificil de tratat, reprezentând în prezent o problemă serioasă de sănătate.

Simptomele diareei produsă de Clostridium difficile 

Diareea asociată cu antibiotice poate apǎrea în termen de două zile de la finalizarea tratamentului cu antibiotice sau chiar până la șase săptămâni mai târziu. Prin urmare, dacă aveți simptome de diaree, este important să anunțați medicul, ȋn special dacă ați utilizat recent antibiotic.

Cei mai mulți pacienți observǎ o schimbare inexplicabilǎ la nivelul tranzitului intestinal. Scaunele devin mai dese și mai apoase. Nu toți pacienții au greață, febră sau dureri abdominale. Ȋn cazurile ușoare pacientul poate prezenta 5 pȃnǎ la 10 scaune intestinale pe zi, fără febră semnificativă și numai crampe abdominale ușoare. Testele de sânge pot indica o creștere ușoară a numărului de globule albe.

Cazurile severe pot prezenta mai mult de 10 scaune apoase pe zi, greață, vărsături, febră mare, sȃngerare rectalǎ, durere abdominală severǎ, distensie abdominală. Oricine dezvoltǎ una sau mai multe dintre aceste simptome trebuie să solicite asistență medicală cât mai curând posibil. Acești  bolnavi trebuie izolați  de alți  bolnavi  și de familie necesitând camere separate și mai ales grupuri  sanitare separate. În cazuri rare, intestinele se pot fisura, ceea ce poate duce la o infecție ȋn corp (sepsis ) cu riscul de a cauza insuficiență diferitelor organe.

Diagnosticarea diareei produsă de Clostridium difficile

În general, bacteria C. difficile nu este o bacterie invazivǎ. Aceasta nu ajunge din peretele intestinal ȋn sȃnge ci rǎmȃne ȋn spațiului intestinal unde provoacǎ daune prin producerea a două toxine ( toxina A și toxina B), care atacǎ peretele intestinal. Prezența acestor două toxine în scaunul pacientului este semnul distinctiv al acestei boli. Diagnosticul poate fi, de obicei, pus prin testarea scaunului pentru prezența acestor toxine. În cazurile severe, mucoasa colonului poate fi deterioratǎ, iar ȋn acest caz medicul poate opta pentru sigmoidoscopie  sau colonoscopie pentru a evalua deteriorarea intestinului.

Prin aceste teste imagistice medicul cautǎ anumite plǎci gălbui caracteristice, care se formează pe mucoasa colonului numite și „pseudomembrane” de unde și termenul de „colitǎ pseudomembranoasǎ.”

Tratamentul diareei produsa de Clostridium difficile

Cel mai important pas în tratamentul diareei produsǎ de C. difficile este de a opri tratamentul antibiotic care permite infecției să se dezvolte. Aici intervine o problemă serioasă căci  antibioticul mai poate fi  necesar pentru boala inițială ce a necesitat antiobioterapie. Numai  medicul  curant  poate decide ce este mai bine în situația  aceasta. Ȋn acest caz medicul va schimba antibioticul cu un altul mai sigur pentru pacient, sau  va suprima complet  antibioterapia. Ȋn acest caz se recomandǎ:

Probioticele – microorganisme „sǎnǎtoase” care pot fi luate sub formǎ oralǎ. Beneficiile oferite de probiotice au fost evidențiate ȋn mai multe boli digestive. Mai multe studii au constatat faptul cǎ probioticele reduc riscul de diaree produsǎ de antibiotice ȋnsǎ capacitatea lor de a preveni infecția cu C. difficile este ȋncǎ neclarǎ.

Persoanele aflate ȋn stare gravǎ ca urmare a diareei produsǎ de C difficile sunt tratate în spital cu antibiotice specifice și fluide intravenoase. În nici un caz să nu tratați  diareea postantibiotice în ambulator schimbând aleatoriu antibioticele, lucrurile vor fi din ce în ce mai  rele. De asemenea,  persoana este monitorizată îndeaproape pentru identificarea semnelor de agravare a bolii.

Dacă  ȋn urma tratamentelor adminitrate, pacientul nu reușește să ȋși îmbunătățească condiția iar boala se agravează, intervenția chirurgicalǎ poate fi necesarǎ pentru a elimina  porțiunea de colon infectată. Această procedură este, în general, limitată la persoanele care suferǎ de boli ce pot pune viața ȋn pericol. Mortalitatea este extrem de ridicată, iar pacienții  pot  fi  chiar și  foarte tineri.

Diareea poate duce rapid la deshidratare motiv pentru care este important să se bea o cantitate adecvată de lichide pentru a contracara pierderea de fluide de la diaree, sau pacientul va primi rehidratare pe cale intravenoasă. Fluidele ar trebui să conțină apă, sare și zahăr. Nivelul de hidratare este indicat de culoarea urinei și de frecvența cu care pacientul urineazǎ. În mod normal, urina trebuie să fie de culoare galben deschis, aproape incolor. O persoană care este  hidratatǎ normal, urineazǎ la fiecare trei – cinci ore. O persoană care urinează rar sau la care urina este de culoare galben închis  poate fi deshidratatǎ.

Nu există un anumit produs alimentar sau grup de alimente cheie pentru o persoană cu diaree. Cu toate acestea, nutriția adecvatǎ este importantǎ ȋn timpul unui episod de diaree acutǎ. Pentru pacienții fără un apetit, este acceptabil să consume doar lichide pentru o perioadă scurtă de timp. Cartofii, fideaua, orezul, grâul și ovăzul sunt recomandate ȋn cazul persoanelor cu diaree apoasǎ, dar și biscuiți, banane, supǎ sau legume fierte pot fi consumate.

Uneori in tratamentul formelor rezistente este indicată  clisma cu materii fecale provenite de la membrii  familiei, este o procedură extremă dar uneori  salvatoare , aceasta fiind posibilă și indicată având în vedere că membri unei  comunități  mici  care folosesc aceeași locuintă au o  floră intestinală oarecum asemănătoare.

Tratamentul chirurgical al diareei cu C. difficile este rezervat pentru pacienții cu colitǎ complicatǎ, megacolon toxic și pentru cei care nu rǎspund la tratamentul medical. Tratamentul chirurgical este asociat cu o morbiditate semnificativă de aproximativ 40 %.

Citește și: Diverticuloza intestinului subtire

Autor: Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică

Acest articol a fost publicat în Informatii pentru pacienti și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

508 răspunsuri la Diareea produsa de Clostridium difficile dupa antibioterapie

 1. Georgeta Galoiu spune:

  mama 75 ani a fost tratata de clostr dificile 10 zile dar scaunele dese au mucus si firicele de singe ia si biotics va rog mai dureaza mult aceste simai multe detalii despre regimul alim multumesc

  • Mariana spune:

   Am fost contaminata cu Clostridium in spital dupa un tratament prelungit cu antibiotice. Am facut tratament cu alte antibiotice apoi am facut pancolita. Foarte bune rezultate am obtinut cu probioticele BIOSUN. In mai putin de o saptamana au disparut toate simptomele. Si nici antibioticele recomandate de medic nu le-am mai luat.

   • laurentiu belusica spune:

    Cu clostridium nu puteti fi contaminate. Acest germene il avem cu totii in tubul digestiv . El se dezvolta insa in cazul unui tratament cu antibiotice mai ales din seria celor moderne. Asta nu inseamna ca nu mai luam antibiotice doar indicatia trebuie sa fie foarte buna. Biosun , da, desigur dar considerati ca ati avut si un dram de noroc.

    • Mocanu Georgiana spune:

     Fetita mea in varsta de 11luni este internata in spital la terapie intensiva avand bronsiolita si
     clostridium difficile. Din ce am citit am vazut ca acest microb apare la persoanele in varsta, de copii
     mici nu scrie nicaieri.
     Am internat-o pe data de 1 ianuarie deoarece avea foarte multi mucisori ( si nu statea mai deloc s-o
     aspir) , respiratie suieratoare si tusea putin. Si eu si sotul meu eram raciti.
     In spital i s-a administrat antibiotice (getamicina si inca unul – nu mai retin exact) , siropuri , aerosol.
     Ea era foarte vioaie , febra nu facea ( nu a avut nici acasa si nici in spital). Apoi pe data de 4 ianuarie
     a inceput sa faca diaree si sa se simta din ce in ce mai rau. Ajunsese sa faca scaun o apa murdara,
     apoi a inceput pe data de 6 sa si vomite si pe gura si pe nas un lichid ce semana cu zatul de cafea.
     Burtica era foarte umflata si facea si 10 scaune ( numai apa murdara). I se faceau mereu perfuzii cu
     electroliti, albumina, etc in functie de ce ii iesea la analize.
     Pana la urma am ajuns cu ea Bucuresti pe data de 7 ianuarie seara in stare foarte grava. Aici i s-a
     descoperit ca are clostridium difficile. A doua a fost nevoie sa fie intubata.
     Acum i se administreaza metronizadol, eubiotic si este hranita prin perfuzie.
     Ce sanse credeti ca are scape de acest microb si sa se faca bine?
     Este posibil sa fi luat acest microb din spital?
     Va multumesc pentru raspuns.

   • Lelia Palos spune:

    Buna ziua,
    In urma cu o luna si jumatate au inceput aceste simptome la tatal meu in varsta de 79 ani si abia ieri am aflat ca are clostridium difficile.Este internat in Craiova si il trateaza pe cale bucala cu vancomicina dar este foarte deshidratat si nu poate manca mai nimic il tin doar perfuziile.Va implor sa-*mi spuneti si mie cine v-aindicat tratamentul si in ce doze sau unde ar trebui sa ajung ca sa putem rezolva ac.problema.
    Va multumesc mult si sanatate.

   • Emi spune:

    Ce alimente ati consumat in aceasta perioada pana v-ati tratat ? Va rog sa imi raspundeti!!!

  • laurentiu belusica spune:

   Imi cer scuze pentri tardivitatea raspunsului dar nu am observant postarea dvs. pana acum
   Daca nu s a vindecat puteti incerca clisma cu materii fecale provenite de la un membru apropiat al familiei care locuieste cu mama dvs in aceeasi locuinta. Apelati la un cadru medical care a mai facut acest fel de clisma

   • Florenta spune:

    Tatal meu a fost operat la spitalul Bagdasar Arseni de tumora cervicala intramedulara, de academician Exergian, operatia a fost o reusita dar a contactat clostridium dificile. de la spitalul Victor Babes ni s-a spus ca-l putem trata ambulatoriu. Cu tratamentul prescris respectiv vancomocina, debridat, espumisan, administrat 10 zile se parea ca infectia a disparut, urma sa facem o proba pentru a verifica . La 3 zile de la intreruperea tratamentului a facut stop respitrator si a decedat. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca ! Aflasem si ma documentasem de infectia cu clostridium , numai ca inainte de a se confirma infectia la un CT se pare ca se vedea si o posibila tumora la colon, aveam in vedere sa facem o colonoscopie. Am fost pacaliti, medicii nu spun tot, ne prostituam la usile lor cersindu-le informatii. Nu mai stiu ce sa cred, ma simt oarecum vinovata de moartea tatalui meu, cel mai bun tata din lume, poate nu am luat decizia care trebuia.

    • chingaru gabriela spune:

     SI eu am patit la fel cu mama mea.Haide-ti sa facem ceva,sa nu-i lasam nerazbunati pe scumpii nostrii parinti

 2. calin mihaita spune:

  Tatal meu a fost operat pe 20 februarie de hernie cervicala tot la Spitalul Bagdasar Arseni de DL Profesor. Operatia a fost si In cazul lui o reusita, dar din 22 februarie a Inceput sa se simta rau si sa aiba diaree cel putin 15 scaune pe zi.
  In data de 2 MARTIE RETINETI, i s-a facut un examen tomograf si ne-au spus ca TATAL MEU ARE CANCER DE COLON si trebuie operat de urgenta. a fost operat pe data de 3 Martie, de DL Dr GHEORGHIU, nu avea cancer, ne-au spus ca era vorba de o peritonita care a evoluat dintr-o enterocolita. i s-a administrat un tratament cu 3 antibiotice pana In data de 11 MARTIE cand s-au gandit sa trimita o proba din fecale la Spitalul Victor Babes de unde au fost anuntati ca Tatal meu a contactat clostridium dificile, si ne-au recomandat un alt tratament.din pacate s-a pierdut foarte mult timp si pe data de 13 MARTIE am fost anuntati ca Tatal meu a suferit un stop respirator si a decedat. ” MULTUMIM” D nei Dr DAIA, DL Dr GHEORGHIU, DL CRACIUNOIU, D na dr VODA si celorlalti specialisti din SPITALUL BAGDASAR ARSENIE, pentru lipsa de profesionalism si dezinteresul de care au dat dovada. DUMNEZEU SA-L IERTE!

  • Florenta spune:

   Dumnezeu sa-l ierte !
   In cazul tatalui meu incerc sa pun cap la cap totul si nu inteleg , am fost trimisa pe o pista gresita. La interpretarea CT-ului si in urma consultului conf.Gregorean ne-a spus ca 99 % tatal meu are o tumora la colon, sa tratam clostridium si dupa aceea tumora. Acum cred ca nu era nici-o tumora, se pun la adapost, de ce nu spun de gravitatea infectiei, nu au pic de suflet. Aveam regrete ca l-am luat pe tatal meu acasa sa-l tratez dar vad ca tatal d-stra a murit in spital cu atatia doctori in jur. Nu inteleg de ce se administreaza in mod excesiv antibiotice ( interese pur economice, cumparam 2-3 retete pe zi ), cum de raman muti la o asemenea infectie , cand le ceri informatii spun ca nu sunt de specialitate, cand se moare pe capete.Eu stiam de gravitatea situatiei , am fost atenta si totusi tragedia s-a produs.

  • chingaru gabriela spune:

   Si eu am patit la fel cu mama mea.Haide-ti sa facem ceva impotriva acestor medici!

 3. calin mihaita spune:

  Dumnezeu sa i ierte. Nici eu nu Inteleg, Cum e posibil sa treaca 8 zile pana cand i s a facut un examen tomograf la abdomen, binenteles diagnosticat gresit, tumora la colon, si alte 8 zile dupa ce a fost operat ca sa INTELEAGA SI GRUPUL DE EXPERTI din SPITALUL BAGDASAR ARSENI, ca Tatal meu avea clostridium dificile. S au pierdut 16 zile timp In care i s a administrat 3 antibiotice diferite spunea Dl DR, CA SA ACOPERE O GAMA CAT MAI LARGA DE BACTERII.

  • Nela spune:

   Imi pare tare rău să aud cazuri similare cu ce i se intâmplă chiar azi mamei mele.Si in Slobozia a durat 7 zile pâna sa inceapă sa administreze tratamentul pentru C difficile.Doamna dr Turcuman a binevoit după 7 zile de internare fara niciun tratament , cu febra , 10 scaune pe zi si varsaturi sa- i administreze banalul metronizadol , desigur fara vancomicina, drept urmare facând mai dificil de tratat dupa 3 saptamani de la diagnosticare.A urmat 1 saptamana de vancomicina , preluata fiind de un alt medic, si trimisa acasa fara o alta: proba de coproparazitologic. Desigur dupa 3 zile C difficile a recidivat, nefiind suficient 7 zile de vancomicina, si a fost trimisa la Matei Bals, dupa multe insistente, unde a fost tratata din primul moment de internare cu vancomicina simultan cu metronizadol , albunorm si 1, 5 l de solutie perfuzabila indispensabila pentru un organism deshidratat.A urmat 2 saptamani tratamentul, starea se imbunatatea vizibil, a ramas doar la 1 scaun pe zi de la 15. Din pacate dupa 10 zile se pare ca a recidivat, suntem din nou in spital la Slobozia , si asteptam bunavointa medicilor de a o transfera din nou la Matei Bals, unde tratamentul nu lipseste, si unde personalul nu te priveste ca pe un lepros , ca pe o povara pe umerii spitalului.
   Multa sanatate tuturor, si sper si ma rog ca mama sa invinga lupta cu C difficile.

 4. Daniela Marin spune:

  Sotul meu a fost operat la Spitalul Bagdasr Arseni in data de 12 februarie 2014 de abces perianal de catre dr. Violeta Radu. In data de 19.02.2014 a fost externat, desi avea febra, dureri abdominale, balonari, nu avea pofta de mancare, etc. spunandu-i-se ca starea este buna si sunt doar „figuri” ale pacientului. Intreband-o pe d-na dr. daca nu trebuie facute investigatii suplimentare, aceasta a spus ca nu e cazul. In data de 21.02.2014 ne-am intors la spital deoarece starea de sanatate a sotului meu era foarte proasta si dupa investigatii (ecografie, tomografie) am fost redirectionati catre spitalul Victor Babes cu diagnostic de natura infectioasa. Din data de 21.02.2014 sotul meu se afla internat la spitalul Victor Babes fiind pe tratament pentru Clostridium Difficile. Din pacate constat ca nu suntem singurele victime ale indolentei si nepasarii medicilor de la Bagdasar Arseni.

 5. calin mihaita spune:

  Putem sa scriem aceste mesaje, oricum nu ne aude nimeni. Ne am gasit Intamplator 3 persoane care au fost contaminate In ultima luna, sau cum vreti sa i spuneti, cu clostridium dificile la Spitalul Bagdasar Arseni. In salon cu Tatal meu mai era un pacient care avea Clostridium si era Intr o stare f grava, deci 4. oare cati or mai fi? Cineva sa l anunte totusi pe Dl Director, nu am retinut numele, care se plimba Intr un costum elegant pe holurile Spitalului, legat la ochi ,parca , sa nu poate vedea nimic. In certificatul de Deces, nu se specifica nimic de CLOSTRIDIUM DIFICILE. OARE DE CE? ORICUM, NU NE AUDE NIMENI!

 6. Daniela Marin spune:

  Poate ar trebui sa facem o scrisoare catre Ponta, Ministrul Sanatatii, Sanepid etc. ca sa putem astfel salva alte vieti. Din pacate starea spitalelor din Romania este jalnica si clostridium difficile se afla in multe spitale. La Victor Babes sunt internati oameni care s-au contaminat la Colentina, Sf. Pantelimon, Fundeni, Bagdasar. Singura diferenta este doar aceea ca medicii din spitalele celelalte in comparatie cu Bagdasar nu au fost nepasatori si i-au redirectionat catre boli infectioase. Macar atat, le-au acordat sansa la viata.

  • Florenta spune:

   Spuneti-mi va rog d-l Calin, la ce etaj a fost internat tatal d-stra ?
   Tatal meu a fost operat la etajul 8 dupa care a urcat la 10 pentru recuperare.

 7. calin mihaita spune:

  La etajul 8 a fost operat, la etajul 10 a urcat pentru recuperare.

  • Florenta spune:

   Multumesc, incercam sa inteleg de unde a contactat bacteria.
   V-au spus din ce cauze a facut stop respirator tatal d-stra?
   Eu am sunat la recuperare, am spus de decesul tatalui meu si au inceput sa-mi insiruie ca de la antibiotice, stat in spital vreme indelungata, acestia sunt factori favorizanti, nu vor sa recunoasca gravitatea situatiei, isi pierd pacientii. SPITALUL BAGDASAR ESTE FOCAR DE INFECTIE !

   • chingaru gabriela spune:

    Si eu sunt in aceasta situatie cu voi.Mama mea a murit recent tot in urma infestarii cu aceasta bacterie nenorocita dupa ce i s-au administrat 3 antibiotice fara ca macar cineva sa ne atentionaze de acest risc..HAIDE-TI FRATILOR SA FACEM CEVA!
    SA NE CONSTITUIM INTR-O ALIANTA INTR-O GRUPARE NU STIU CUM SA-I SPUN SI SA LUPTAM SA PUNEM STOP ACESTUI FLAGEL.SA PLATEASCA CEI VINOVATI!
    VA ASTEPT,NU VA LASATI PROSTITI DE ACESTI OAMENI INDOLENTI!!!!

    • nicolescu cristina spune:

     Tatal meu 78 ani cardiac este in spitalul Floreasca dupa ce a fost la agripa,elias, balj si are clostridium deja este dupa o saptamana de tratament si nu da nici un semn ca s-ar fi indreptat ceva.Exista un mediment nou aparut pe piata fidaxomicina Dificlirr r care ar trebui sa existe in spitale, am vazut pretul este in jur de 78oo lei.Nu dispun de acesti bani. Ce face Ministerul Sanatatii in acesta situatie?

 8. calin mihaita spune:

  Din cauza infectiei, mi a spus DL GHEORGHIU. Eu cred c a suferit si un infart dupa operatie, caci vorbea f greu, era foarte agitat, In ultimele zile facea febra, tensiunea scadea pana la 6 dupa care urca spre 17. In ultima zi i se ridicase iarasi pulsul, cand Mama l a Intrebat pe Dl Doctor Gheorghiu de ce vorbea atat de greu caci Inainte de operatie nu avea probleme In a se exprima, raspunsul Dl Doctor a fost ca, poate a facut un infarct sau atac cerebral. pai daca a facut e foarte grav, de ce nu se fac investigatii? Ce sa mai spun, ma simt vinovat c am avut Incredere In acei oameni. Dimineata la ora de vizita, veneau o suita de medici, toti probabil cu gandul probabil In alta parte, caci altfel nu se explica de ce n au putut sa si dea seama timp de 2 saptamani de ce tatal meu avea foarte multe scaune diaretice zilnic, dureri abdominale,etc. de ce starea lui se agrava In urma tratamentului administrat de ei. A fost omorat asa cum am mai spus de prostia si indiferenta medicilor.

  • Florenta spune:

   Ma puteti suna va rog la 0737058875 ?

  • chingaru gabriela spune:

   La Institutul de Boli NeuroVasculare de langa Bgdasar, la terapie intensiva unde a fost internata mama mea toti aveu diaree.Am crezut ca e ceva normal in urma medicatiei administrate si nu am intrat in panica daca doctorii nu se impacientau.M-au pus sa-i dau regim alimentar si atat.De unde sa stiu ce se ascundea in spate.TREBUIE SA FACEM CEVA.TRBUIE SA NE JUDECAM CU EI PANA LA HAGA.
   VA ROG FRUMOS SA REACTIONATI!

 9. Alexandrina spune:

  In urma cu 7 zile tatal meu a fost internat la Spitalul Victor Babes cu febra si frisoane iar diagnosticul pus a fost de infectie urinara timp in care a fost tratat cu antibiotice in mod excesiv. Astazi am aflat ca are Colstridium difficile. Se pare ca doctorii refuza sa vorbeasca despre acest lucru, nu dau prea multe explicatii , ca-l vor muta intr-o rezerva si va fi tratat pentru noul diagnostic.Tot noi pacientii trebuie sa ne documentam ce presupune aceasta infectie, ce riscuri sunt, ce alimente sunt indicate si ce investigatii ar mai trebui.
  Urez multa sanatate tuturor !

 10. calin mihaita spune:

  Si Tatal meu a fost mutat Intr o rezerva, dupa 2 SAPTAMANI!! De cand a Inceput sa aiba diaree acuta. Timp In care binenteles, a stat Intr un salon comun. Ciar si dupa operatia de peritonita, cum au spus ei, a fost lasat la terapie intensiva, In salon comun, o saptamana, pana cand, au fost anuntati de laVictor Babes, ce virus avea Tatal meu. Este normal? Acesti oameni pot fi numiti medici?

 11. Ioana spune:

  Tatal meu a luat bacteria Clostridium difficile de la Sp. Sf. Ioan. Este inca sub tratament ambulatoriu: cu Vancomicina, Zirfos, Metronidazol.
  Sanatate multa tuturor! Si daca aveti, scaune diareice, dureri abdominale, variatii de puls si tensiune, o coprocultura la sp.Babes este gata intr-o ora si puteti avea tratament f repede. Fiecare ora e importanta.

 12. LAZAR STELIANA spune:

  Imi poate spune cineva daca tratamentul cu VANCOMICINA este eficient 100%?

  • mari spune:

   Buna seara! Si eu am fost diagnosticata cu Clostrdium dificile. In luna ianuarie am fost internata la spitalul de urgente Floreasca. Am fost tratata cu antibiotic si printre toate investigatiile facute a fost si o colonoscopie. Aceasta colonoscopie si solutia care am baut-o pentru spalarea intestinului au fost factorii propice pentru dezvoltarea bacteriei. De atunci ma tot lupt cu ea in fiecare zi. Dupa 2 serii de tratament cu metronidazol si multe probiotice, prebiotice tot nu am scapat de ea. Va rog frumos sfatuiti-ma care este cel mai bun tratament.

   • nistor catalina spune:

    Sora mea geamana a fost diagnosticata in Anglia cu CT… a fost tratata cel putin 10 zile cu metronidazol, i-au administrat lichide, doctorii au spus ca opresc tratamentul doar in momentul in care scaunul revine la normal. Au trecut 5 luni si inca are episoade de diaree, i-au spus ca e normal, are nevoie de un an ca intestinele sa se recupereze. Semele ca se recupereaza ar fi ca ia in greutate , in conditiile in care a pierdut 3 kg in 10 zile, pofta de mancare sa fie in regula. Ni s-a mai spus ca in urma acestei afectiuni pacientii raman cu sindromul de colon iritabil. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a tinut sora langa mi e, sper din suflet sa nu mai sfarseasca nimeni tragic din cauza neatentiei medicilor. Multa sanatate!

    • Ana spune:

     Va rog mult daca mi puteti spune daca sora d-tra a luat metronidazol in toate cele cinci luni si daca ia si acum…As vrea sa o tratez si eu pe mama!

     • Nela spune:

      Nu trece doar cu metronidazol.vancomicina nu ati facut?? Si oricum aceasta boala NU se trateaza acasa.mergeti la Matei Bals urgent, mama se chinuie din august acum a recidivat.multa sanatate.

     • viorel spune:

      singurul remediu pentru a trata bolnavii de clostridium este transplantul de fecale.nu va mai chinuiti cu metronidazol si vancomicina. Transplantul de fecate se poate face la spitalul Matei Bals de doctorul Apostolescu un om deosebit. Tatal meu a facul transplant de fecale acum 3 luni si se simte bine…

    • Ana spune:

     Am adresat aceasta rugaminte d-nei Catalina Nistor!

   • Nela spune:

    Vancomicina nu ati luat doamna? Nici acum nu ati scapat de C difficile? Mama are 59 de ani si in urma antibioticelor in Fundeni pentru o raceala la plamani a luat C difficile.este tot internata de pe 2 septembrie, acum dupa 10 zile acasa a recidivat cu dureri puternice in stomac.spalatura intestinala cu vancomicina si vancomicina oral ar trebui sa dea rezultate, nu sa agraveze.imi pare rau pt dumneavoastra , as vrea sa- mi raspundeti daca puteti.Multa sanatate.

  • Nela spune:

   Cred ca este singurul , si cel mai bun, dar cred ca afecteaza rinichii .fara vancomicina, doar cu metronizadol CD nu trece.

 13. LAZAR STELIANA spune:

  Ioana, te rog, spune-mi cum ia tatal tau Vancomicina?
  la 6 ore? pentru 14 zile?
  de la Sf Ioan ne-am pricopsit si noi…( tatal meu) si multumim laboratorului MEDAS ca nu a fost in stare sa depisteze virusul

  Multumesc anticipat!

 14. Ralu spune:

  Pe 28 Februarie 2014mama mea a fost internata la spitalul Floreasca cu diagnosticul de pneumonie pe secția de cardiologie, având si ceva probleme cardiace. La 5 zile de tratament cu antibiotic, mama a început sa aibă multe scaune apoase. Au tratat o cu imodium, ceaiuri, regim alimentar si, dupa 3 zile s au gândit sa i faca analize cand au vazut ca nu i trece. La laborator a iesit clostridium dificile, au trecut o imediat pe vancomicina si i au intrerupt tratamentul inițial. Mama a facut tratamentul in spital cateva zile dupa care au externat o si la continuat acasa. Ce s a putut intampla dupa, timp de o luna si jumătate pentru noi este un mister. Mama nu si a mai revenit, acuza o lipsa de putere care se accentua de la o zi la alta. Mai este nevoie sa spun câta furie si ura am strâns in mine? Din cati medici au vazut o dupa aceea unul nu recunostea ca este de la asta. I a afectat toate organele interne si mi au omorât mama. Microbul a deshidratat o pana la epuizare. Plang de ea mereu, imi pare rau, mi e dor de ea! Cred ca acești incompetentei ar trebui sa plătească greu pentru dezinteresul de care dau dovada. Plătim asigurările de sănătate de zeci de ani si cand ai nevoie de serviciile lor uite ce ti fac!

  • Adi spune:

   Exact asa am patit si eu cu mama. Am internat-o pt pneumonie si acum am internat-o a doua oara la spital pt tratarea infectiei.Dupa trei zile de la externare boala a recidivat dar mult mai rau.Tratamentul cu vancomicina afecteaza alte organe interne, si tot vancomicina i-au dat.Nu cred ca exista leac pt aceasta boala.Nu putem spera decat intr-o minune.Dumnezeu sa ajute pe toata lumea !

   • viorel spune:

    singurul remediu pentru a trata bolnavii de clostridium este transplantul de fecale.nu va mai chinuiti cu metronidazol si vancomicina. Transplantul de fecate se poate face la spitalul Matei Bals de doctorul Apostolescu un om deosebit. Tatal meu a facul transplant de fecale acum 3 luni si se simte bine…

  • suzy dina spune:

   Regret enorm suferinta dv dupa un an de zile si plang vainteleg perfect durerea pt ca sunt si eu in situatia asta MAMA MEA SCUMPA SI NEVINOVATA sa ales cu aceasta bacterie letala CLOSTRIDIUM DIFFICILE din spital din cauza INCOMPETENTEI UNOR ( CADRE MEDICALE) OAMENI FARA SUFLET.Au tratato cu indiferenta „insa norocul ei’ am fost noi copii am stat langa ia non stop am verificat pas cu pas aceasta informative despre c d si ne-am interesat cum sa o tratam .dupa 10 zile de SP JUDETEAN TIMISOARA de la locul cu ghinion am internatoa la VB boli infectioase unde am gasit o doctorita care nea explicat ce trebuie sa facem a tratato cu metronidazol 10 zile MAMA sia revenit sa externat sub regim strict si cu tratament dupa 5 zile a recidivate dar nu foarte tare insa noi am grabit lucrurile si nea dus inapoi la SP.VB unde Dn doctor a puso pe vancomicina 10 zile insa noi am ceruto acasa sai administram noi tratamentul zis si facut,am incercat sa evitam internarea la spital de oarece este o mare infectie FOCAR pt cei internati acolo cu ajutorul lui DUMNEZEU NOI fetele o tratam cum se cuvine am invatat sa umblam si cu seringi insa MAMA DA SEMNE DE BINE avem grija maxim de ia ca si de o icoana care face minuni va multumesc ca mati ascultat si inca o data DUMNEZEU SA O IERTE PE MAMA DV.

  • chingaru gabriela spune:

   si eu am patit la fel cu mama mea.Haide-ti sa facem ceva!

  • chingaru gabriela spune:

   Asa am patit si eu cu mama mea.Haide-ti sa facem ceva impotriva acestor criminali!

 15. LAZAR STELIANA spune:

  Am cerut explicatii laboratorului MEDAS UNIREA, de ce cand am dus proba pt urocultura in data de 14 aprilie nu au depistat clostridium
  Raspunsul a fost unul de mizerie, mi s-a comunicat ca medicul care a cerut aceasta analiza nu a mentionat pe biletul de trimitere,, posibil infectie cu clostridium,, si de aceea ei nu au facuta analiza pt clostridium…..

  Abureala totala

  Inca odata multumesc MEDAS!!

  Ma inspaimanta foarte tare mesajele voastre… in sensul ca tatalui meu i s-a recomandat de la Colentina ca timp de 14 zile sa ia VANCOMICINA DE 500 MG din 6 in 6 ore si nu stiu daca e normal/corect o doza asa de mare( in prospect este mentionat 125 mg)
  Acum e ok, scaunele s-au redus la 3, are pofta de mancare…. dar e lipsit de putere si acuza intepaturi in stomac

  Nu stiu daca sa continui cu o doza asa mare 14 zile
  Este cardiac, hipertensiv, diabetic… sunt 14 pastile administrate zilnic

  Sanatate maxima tuturor!

 16. LAZAR STELIANA spune:

  Minunat!
  Colentina imi elibereaza rezultatul de la copro si imi spune ca e NEGATIV! nu e infestat cu clostridium

  dar sa merg mai departe cu tratamentul cu vancomicina………14 zile

  imi pun intrebarea/intrebarile:
  -laboaratoarele sunt praf?
  -exista interes pt ca vancomicina sa se vanda( e foarte scumpa, de altfel si facem buget farmaciilor…)

  Ma dau batuta si merg increzatoare la vot pe 25 mai!!!!!!!!!!! PENTRU O TARA EUROPEANA

  oare nu mai sunt in stare laboratoarele sa faca analizele asa cum trebuie, se apara

  • Nela spune:

   Spune- te rog.CDf trece vreodată ? Poate sa iasa testul negativ??? Mama din septembrie a inceput cu 15 scaune apoase, dupa 14 zile de vancomicina ramane la 1 scaun pe zi, dupa 10 zile iar incep scaunele :( .oare asta trece vreodata ????

 17. mic gina spune:

  Am avut de 3 ori aceasta infectie si nu am fost internata dar lucrez in spital ,sa stiti ca vin pacienti care nu au fost deloc internati in alte spitale dar au luat acasa antibiotic si pe imunitate scazuta se activeaza aceasta bacterie.

 18. Pt Gina spune:

  Nu este adevărat Gina. Bacteria asta nenorocita se ia numai din spitale pentru ca personalul nu si face treaba. Furați solutiile de dezinfectarea si spălați numai cu apa. Cum sa omori bacteriile astea rezistente cu apa chioara. Se stie foarte bine ce afaceri faceti, câta spagaraie este in spitale si tot omorati oamenii. Sper ca va veni vremea cand veți da socoteala pentru tot, lipsa de interes, șpăgi, tot!

  • chingaru gabriela spune:

   Excelent raspuns.Bacteria este din spital

   • Laura spune:

    Si eu sufar de acest microb nu am stat in spital am luat acasa antibiotic si acuma am trei luni decind astept sa ma fc bine multa sanatate ls toata lumea sivsa ne fc bine

 19. x spune:

  http://www.descopera.ro/stiinta/9467402-virusurile-arma-terapeutica-a-viitorului

  Bacteriofagii se aduc din Georgia sau Republica Moldova trateaza orice tip de virusuri, stafilococi etc.

 20. cami spune:

  Tatal meu a fost operat de tumora de colon in 2013 .inmai 2014 metastaze la ficat si s-a taiat din lobul superior plus extirparea rinichiului stang .acontactat clostridium , a facut tratament cu vancomicina si metronidazol 14 zile.s-a porit diarea si febradar dupa incetarea tratamentului la 5 zile s-a internat iar , a fost operat din nou pt. Colectii purulente si lichid .dupa operatie din nou scaune apoase si febra .acum face tratament cu vancomicina 500mg si metranidazol si tienam , toate injectabile plus hidratare cu ser, glucoza, ringer.Va rog spuneti-mi ce se mai poate face . Stiu ca in cazuri grave se poate adaugaTigeciclina , este cazul acum? I se mai adm.controloc injectabil, osetron, Ca , vit.c , perfalgan.

 21. mariana spune:

  Buna ziua! Din pacate cumnata mea de 42 de ani, directoare chimista a patit acelasi lucru si desi a fost la Spitalul Bagdasar, cu diaree dupa 3 zile de spitalizare i s-a dat drumul acasa, inainte mai ajunsese si in alte spitale, dar problema este ca i s-a spus ca o sa-si revina si desi avea diaree au trimis-o acasa fara sa depisteze ca are clostridium dificile, si la 3 zile dupa plecarea acasa in care a avut diaree in continu a plecat iar la spital a ajuns la Floreasca unde a aflat ce are dar a fost prea tarziu, s-a incercat prin operatii etc dar nu s-a mai putut face nimic, s-a internat miercuri si marti dimineata la ora 5:00 a decedat lasand un copil de 13 ani si un sot distrus, care aproape a inebunit de durere. Ma intreb cine plateste pentru asta, cum se pot duce acasa linistiiti la copii lor stiind ca sunt vinovati de moartea atator persoane. Medici care au operato al Floreasca au facut tot ce au putut chiar s-au luptat sa o salveze dar nu s-a mai putut face nimic, a murit cu zile. Acum dupa ce am citit stau si ma intreb oare nici un medic nu a stiut ca ar putea schimba fecalele si sa-i mai dea o sansa? Poate atunci in ziua cand au depistat daca faceau asta o salvau. Doamne suntem socati, nu ne putem reveni. Dumnezeu sa o odihneasca in pace. O femeie extraordinara, fff desteapta, frumoasa, exceptionala la servici si au omorato.

 22. Ileana A spune:

  Buna tuturor;in urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu tbc si internata la spitalul Victor Babeș din Craiova ;dupa 3saptamani am inceput sa ma simt foarte rău am vomitat si diaree dureri groaznice timp de 2 saptamâni tratandu-ma cu smecta si altele pt diaree;pt ca in România nimeni nu este in stare sa facă niste analize bune;la îndrumarea unui prieten de familie si el doctor chirurg pediatru am făcut particular analiza pt clostridium difficile A/B care a iesit pozitivă m-am tratat cu vancomicina;mi-a trecut dar acum o săptămana am reluat tratamentul pt tbc si sunt numai antibiotice si microbul a recidivat;acum iau iar vancomicina dar nu stiu cum o sa ies din povestea asta pt ca am si dureri abdominale ma simt foarte slăbită si nu am voie sa mai intrerup tratamentul tbc;am numai 27 de ani si sper sa ma fac bine;Dumnezeu imi este alături;

  • Roxana T spune:

   Buna Ilieana A, fratele meu a fost diagnosticat acum 1 luna cu TBC subacut, gastrita cronica si astazi analiza pentru clostridium a iesit pozitiva. Doctorul de la boli infectioase i-a precris metronizazol 6 pastile/zi.
   Se simte foarte rau (stari de lesin, dureri abdominale, dureri de spate…etc), spune-mi te rog daca tratamentul cu vancomicina a dat rezultate avand in vedere ca iei si tratament pentru tbc.

   • Leila spune:

    Mama dupa 6 saptamani de vancomicina nu mai are scaune , dar doar pentru 10 zile, apoi revin…. Nu stiu cum o scot la capat a slabit 15 kg in 3 luni , mai are 45 de kg la 59 de ani :( nimeni nu da inportanta acestei bacterii , si nu stiu de ce nu se atesteaza clisma cu fecale pentru reânoirea florei.Multa sanatate va doresc.

 23. cristina spune:

  Salutare, observ ca infectia cu clostridium difficile incepe sa devina o mare problema. Din pacate si tatal meu are o astfel de infectie (a suferit un AVC si dupa antibioterapia din spital a aparut diareea) medicul nu a sezat legatura intre antibioterapie si clostridium si a trebuit sa ii fac singura un examen pentru aceasta infectie) tratamentul s-a inceput deci tardiv si firav (Metronidazol) in spital i s-a mai si administrat antidiareice (ceea ce e total contraindicat in aceasta infectie) si mi l-au impachetat sa-l iau acasa in 2 zile……deshidratat si slabit l-am adus acasa. Intamplator am auzit de DIFICLIR, produs de Aestelas si am comandat acest antibiotic (fidaxomicina – Dificlir) a urmat o cura de 10 zile si a fost OK. Este extrem de scump si nu stiu cat si-l pot permite insa spre deosebire de antibioticele din protocolul pentru clostridium (pe care eu a trebuit sa il duc medicului neurolog si internist) respecta restul florei intestinale si ar merge si pe sporii bacteriei nu numai pe bacteria in sine.

  • Simona spune:

   Buna ziua,

   Va rog foarte mult sa-mi spuneti cum ati comandat Dificlir si unde, pentru ca in farmacii nici nu au auzit de acest medicament. Sotul meu a contactat bacteria in urma cu 3 luni si de-atunci ne chinuim cu tratament cu vancomicina. Din pacate, infectia a tot recidivat si am cam ajuns la disperare. Daca ne puteti ajuta cu aceasta informatie va multumim foarte mult.
   Va doresc numai bine si multa sanatate,
   Simona

  • Mihai spune:

   Tatal dvs a urmat tratament numai cu dificlir sau asociat cu metronidazol in paralel?
   Multumesc!

   • Ovidiu Olariu spune:

    Dificlirul, medicamentul produs in Olanda, sau Difucidul, in Statele Unite, este extrem de eficient. Se ia medicamentul timp de 10 zile, de doua ori pe zi, la interval de 12 ore, in doze de 200 mg. Este un medicament nou (produs in 2011), cu rezultate foarte bune si care este recomandat special pentru bolnavii cu Clostridium difficile. Singurul inconvenient este pretul. Este foarte scump (peste 7000 lei/20 tablete, pentru tratament complet). Dar tratamentul cu acest medicament da rezultate foarte bune. Se pare ca, in cazul acestei boli, rezultatul este superior oricarui alt tratament, cu orice alte medicamente, care se recomanda in Clostridium difficile.
    Atrag insa atentia bolnavilor cardiaci (cu fibrilatie atriala) si, in general, tuturor bolnavilor care sunt pe medicamente anticoagulante ca Dificlirul sau Difucidul interfereaza cu anticoagulantele (Sintrom, Coumadin/Warfarina). In aceasta situatie, se recomanda reducerea corespunzatoare a dozei de anticoagulante si verificarea riguroasa a INR-ului.

   • Ovidiu Olariu spune:

    Dificlirul, medicamentul produs in Olanda, sau Difucidul, in Statele Unite, este extrem de eficient. Se ia medicamentul timp de 10 zile, de doua ori pe zi, la interval de 12 ore, in doze de 200 mg. Este un medicament nou (produs in 2011), cu rezultate foarte bune si care este recomandat special pentru bolnavii cu Clostridium difficile. Singurul inconvenient este pretul. Este foarte scump (peste 7000 lei/20 tablete, pentru tratament complet). Dar tratamentul cu acest medicament da rezultate foarte bune. Se pare ca, in cazul acestei boli, rezultatul este superior oricarui alt tratament, cu orice alte medicamente, care sunt recomandate in Clostridium difficile.
    Atrag insa atentia bolnavilor cardiaci (cu fibrilatie atriala) si, in general, tuturor bolnavilor care sunt pe medicamente anticoagulante ca Dificlirul sau Difucidul interfereaza cu anticoagulantele (Sintrom, Coumadin/Warfarina). In aceasta situatie, se recomanda reducerea corespunzatoare a dozei de anticoagulante si verificarea riguroasa a INR-ului.

 24. lorena andras spune:

  Tatal meu a fost internat acum doua luni pentru o zi in spital.de ieri l,a durut stomacul,azi a ajuns in coma la spital, vomitand, scaune moi, cu sange, la un moment dat, a vomitat sange,i,au facut analizele si au zis ca o cauza ar fi aceasta bacterie. Citind mesajele dvs m,am speriat.ce ma sfatuiti ..

 25. alexandra spune:

  Copilul meu de in varsta de numai un an a avut diaree de o luna, de cateva zile febra si abia acum am descoperit ca are clostridium. M-au ingrozit mesajele de aici…oare, se vindeca?! Offf

 26. alexandra spune:

  Copilul meu de in varsta de numai un an a avut diaree de o luna, de cateva zile febra si abia acum am descoperit ca are clostridium. M-au ingrozit mesajele de aici…inca nu am ajuns cu rezultatul la medic. Exista tratament pt cei mici? Off

 27. gigea emilian claudiu spune:

  Sunt asistent medical ati cu vechime in munca de 20 de ani la SCJU CRAIOVA.Nu stiu ce postați voi pe net dar eu care fac parte din sistem va spun ca e de rău!!!Nu mai exista nici o ordine pe nicăieri , nu mai exista nicio regula,nimeni nu mai asculta de nimeni,nu se mai respecta protocoale desi ele sunt in vigoare,toată lumea face ce vrea,daca vrea,când vrea,nimeni nu mai e tras la răspundere ptr ce face,toți sunt pătrunși de importanta ,ei le stiu pe toate,desi nu stiu nimic,toți consulta după ore de așteptare,pun diagnostice idioate,temporizează în speranță ca pacientul moare sau pleacă acasă,nu fac tratamentele din FO ,nu supraveghează pacienții,nu fac nimic,nimic,nimic…E o mizerie crunta peste tot,un haos generalizat,o dementa care nu e guvernata de nimeni,o scurgere de bani apocaliptica,si moarte,moarte,moarte…Ordine idioate de la MS,protocoale tâmpite de la UPU sub egida lui ARAFAT,plimbări inutile cu elicopterul pe mii de euro,achiziții frauduloase de sute de mii de euro,investiții si construcții de edificii sanitare fara nici o noima,angajări pe bani,scoli sanitare pe bani,facultăți sanitare pe bani,rezidențiate pe bani,specializări pe bani,rețete pe bani contra foloase materiale personale de la firmele de medicamente,pensionari pe bani etc,etc,etc…Diareea voastră e cel mai neinsemnat lucru posibil din ROMANIA…Daca puteți sa ma contraziceți va rog sa o faceți ! Eu ptr ce am scris am dovezi !Mi-e rușine ca sunt asistent medical si ca trăiesc in ceea ce se cheamă ROMANIA !!! Voua…???!!!

  • suzy dina spune:

   Nu mai am nimic de adaugat ai spus tu totul parca sunt cuvintele mele …..si totusi trebuie sa avem o speranta trebuie sa luptam si sa invingem dar unul singur nu poate unde-s multi puterea creste ,toti pt unul si unu pt toti.Draga asistentule ai tot sprijinul meu si ma rog la DUMNEZEU sa-ti dea puterea necesara de a trece cu bine peste acest haos.Aceasta bacterie letala CLOSTRIDIUM DIFFICILE va disparea pt ca inaintea credintei si a lui DUMNEZEU NU POATE REZISTA NIMIC cu stima.

  • chingaru gabriela spune:

   Te rog din suflet ,hai sa facem ceva.Eu mi-am pierdut mama din cauza sistemului acesta idiot.

  • chingaru gabriela spune:

   Haide-ti sa facem ceva!

 28. Izabell Calin spune:

  Foarte adevarat ceea ce a postat Emilian Gigea. Eu trec prin aceeasi experienta trista cu mama mea. Din luna februarie a.c. o tin tot asa, 3 zile acasa, 14 zile in spital, cu vancomicina si tot tacamul. De unde a luat-o? Din spitalul ELIAS in urma unei investigatii. Cei de acolo nu au avut bunul simt sa imi spuna ce are, dupa ce am ajuns la ei a 4 a oara si dupa ce m-am luat de doctora, care nu doresc sa-i spun numele, de fapt nu merita sa ii pronunt numele,si dupa o serie de interventii am transferat-o de la mine putere la Matei Bals. Abea acolo a inceput cu adevarat tratamentul. Va dati seama ca dupa 4 serii de internari la ELIAS, unde INCOMPETENTA, NESIMTIREA si PROSTIA domnesc in buna pace, greu sa o pui pe picoare. Acum sper din suflet ca isi va reveni, are 40 kg si 75 de ani. Intrigant este faptul ca exista tratament cu trasplant de fecale, dar nu se administreaza. De ce? cum si in ce fel, nu se stie…..
  Traim intr-o tara de tot c….

  • Leila spune:

   Mama ta e mai bine ?? Si mama e la Matei Bals, a treia oara, dupa ce a stat in Slobozia in spital 1 luna degeaba.La Matei Bals a facut la fel vancomicina si dupa 10 zile acasa a revenit.Am discutat depre clisma cu fecale dar medicul nu isi asuma procedura, a zis ca este neatestata si ca se face pe semnatura, daca face vreo infectie nu isi asuma.Noi din 2 septembrie ne chinuim , ma intreb cat o dura ?? Astept sa- mi scrii blonduta_blue@yahoo.com. multa sanatate va doresc.

 29. Ana spune:

  Si sotul meu a luat clostridium difficile la spitalul Elias la cardiologie. L-au tratat cu antibiotice si in trei saptamani a decedat!!! In decembrie 2013! In august pe mama mea am internat-o la spitalul Sf Ioan pentru infectie urinara. Au tratat o cu Vancomicina trei zile fara sa-i dea probiotice. A luat de acolo virusul si mi au dat o cu diaree, cam sase scaune pe zi!!!
  De atunci ma lupt sa o tin in viata…

  • Leila spune:

   Ana , mama ta e norocoasa daca pot sa spun asa cu 6 scaune pe zi , mama are 59 de ani si din 2 septembrie se lupta cu C difficile dobandit din Fundeni in urma tratamentului cu antibiotic pentru o bronsita . A avut si 15 scaune pe zi , a stat la spital la slobozia 7 zile fara niciun tratament pana sa afle diagnosticul , la care dupa 7 zile I s-a administrat doar metronidazole 5 zile . Tratament incomplete pentru C difficile . Vital era vancomicina insotita de metronizadol . Dupa 13 zile de diaree crunta , s-a instalat deshidratarea desigur , d-na doctor care si-a insusit si banii a plecat in concediu saraca , avea nevoie de odihna , fara sa se gandeasca sa-i prescrie vancomicina. A fost preluata de o alta d-na doctor , administrandu-i vancomicina , dar insufficient , doar 7 zile din lipsa medicamentului in spital . Fara o alta analiza de coproparazitologic , a fost externata , si la 3 zile am revenit la UPU , cu temperatura, am internat-o din nou , si dupa multe plecaciuni s-au sinchisit sa sune la Matei Bals sa vada daca sunt locuri libere . Desigur ca nu erau , si a doua zi au sunat din nou fiind depasiti de situatie . A stat 14 zile la Matei Bals , cu personalul cel mai dragut din lume , fiind pusa sub tratament la 30 de minute dupa internare . A urmat vancomicina la 6 ore , metronizadol si albunorm (albumina umana ) . A ajuns la 1 scaun pe zi dupa 14 zile . Dar necaz , dupa 10 zile , au revenit scaunele moi , 3 pe zi :( si este din nou internata .Mi-ar place sa stiu daca mama dumneavoastra acum este bine . Multa sanatate .

 30. Ana spune:

  GHID DE DIAGNOSTIC, TRATAMENT ȘI PREVENIRE A INFECȚIILOR
  DETERMINATE DE CLOSTRIDIUM DIFFICILE

  http://www.ms.ro/documente/GHID%20de%20preventie,%20diagnostic%20si%20tratament%20Clostridium%20difficile_12948_12853.pdf

  CUPRINS
  1. Recomandări de diagnostic în infecția determinată de Clostridium difficile
  (ICD)
  2. Definiții de caz și clasificarea ICD în funcție de originea infecției
  3. Recomandări terapeutice în infecția determinată de Clostridium difficile
  (ICD)
  4. Recomandări pentru prevenirea transmiterii interumane a ICD
  5. Infecții determinate de Clostridium difficile – principii de acțiune pentru
  medicii de familie
  1. Diagnosticul infecției determinate de Clostridium difficile (ICD)
  a. orientarea clinică: este esențială pentru inițierea rapidă a izolării și a terapiei
  adecvate
  Simptomatologie sugestivă pentru ICD și existența riscului de colonizare și a
  factorilor favorizanți pentru apariția ICD:
   diaree nosocomială fără alte cauze sau diaree post-antibiotică cu origine
  comunitară
   mai ales la un pacient vârstnic, în sezonul rece
   mai ales dacă pacientul a primit antibiotice, imunosupresoare sau
  antisecretorii gastrice
   dacă nu aparține unui focar de boală diareică acută din comunitate

 31. Ana spune:

  TRANSPLANTUL DE FECALE
  Dr AV Diţoiu -Spital Fundeni | September 18, 2012 | „Intarirea” si „detoxifierea” organismului, Colonul – boli, simptome, Despre diaree, Despre flora intestinala, Transplantul | 7 Comments
  Stagnarea materiilor fecale in intestin mai mult decat este normal (ca in cazul constipatiei) este neplacuta, dar nu reprezinta o situatie grava; aceasta situatie nu a fost legata de cancerul de colon sau alta boala cat de cat serioasa. Nici o cercetare stiintifica din lume nu a descoperit ca stagnarea prelungita a materiilor fecale in intestin la persoanele sanatoase, ar fi nefasta si ar fi nevoie de evacuarea fortata periodica a materiilor fecale prin diferite metode (clisme, administrare de preparate laxative orale etc) in scop de “curatire”. Totusi, chiar in aceste conditii, exista acum persoane preocupate intens sa isi curete intestinul, fara sa stie ca astfel elimina si flora intestinala protectoare. Situatia nu este deloc placuta, putand creea probleme de sanatate , unele chiar grave.

  De aceea, cred ca este util sa sa mentionez cateva date despre o metoda putin mai veche – dar aplicata si acum in situatiile dificile – repopularea intestinului cu flora distrusa prin clisma cu materii fecale, numita si bacterioterapie sau transplantul de materii fecale.

  Exista unele situatii in care flora intestinala – care protejeaza intestinul- nu isi indeplineste acest rol, avand compozitia modificata.

  Acest lucru se poate intampla in urmatoarele cazuri:

  Rectocolita ulcerohemoragica
  Consumul excesiv de antibiotice mai ales pe care orala (bucala) – cu aparitia asa-zisei colita de antibiotice
  Administrare de citostatice
  Laxative administrate excesiv
  Inghitirea de germeni microbieni care nu se gasesc in mod normal in intestin (de obicei din apa sau alimente)
  Boli intestinale care modifica conditiile locale de la acest nivel, noile conditii fiind nefavorabile florei intestinale normale
  Alimentatie prelungita prin perfuzii, cu lipsa sursei de hrana pentru flora intestinala
  Scaderea aciditatii sucului gastric, de diferite cauze
  Regimuri alimentare neobisnuite, care pot favoriza sau inhiba anumite specii de bacterii, ducand la aparitia unor dezechilibre intre ele
  Modificarea tranzitului intestinal (constipatia sau diareea excesiva), indiferent de cauza
  Evacuarii intempestive a colonului in ideea “curatirii”
  Deficite imunitare- in special cele de imunoglobulina A (care este factorul local de aparare a mucoaselor), SIDA, tratament cortizonic, citostatic
  Interventii chirurgicale pe tubul digestiv, care pot modifica circuitul normal al alimentelor, pot exclude unele segmente de tub digestiv din tranzitul normal, sau prin rezecarea unor segmente de tub digestiv (cum este colecistectomia) pot modifica echilibrul local care este necesar florei intestinale normale
  Consumul excesiv de alimente conservate chimic
  Anxietatea (creste ritmul miscarilor intestinale cu tendinta la diaree) sau depresia (scade miscarile intestinale putand duce la constipatie.
  In unele din situatiile mentionate, in lipsa florei intestinale normale are loc colonizarea intestinului cu o bacterie, Clostridium difficile, care inlocuieste flora colonica normala, dand diaree severa, prelungita si practic necontrolabila cu mijloacele medicale si dietetice uzuale. Tratamentul cu antibiotice sau antidiareice nu are nici un efect, si nici medicamentele antidiareice sau probioticele. Teoretic ar fi nevoie ca flora microbiana intestinala a pacientului sa fie identica cu cea a unui om sanatos, iar cel mai logic lucru ar fi sa iei flora intestinala de la o persoana sanatoasa si sa o administrezi unui pacient cu flora distrusa.

  Intr-o astfel de situatie, in urma cu mai multi ani (1958) un medic australian a avut aceasta idee, de a administra pacientilor clisme cu materii fecale de la persoana sanatoase (fara paraziti intestinali si cu flora intestinala normala), pentru repopularea intestinului bolnav cu bacterii normale, printre care Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium bifidus.

  Metoda a dat rezultate, si este aplicata si astazi cu succes in unele tari, printre care SUA si Canada in tratamentul rectocolitei ulcerohemoragice, a bolii Crohn sau a colitei pseudomembranoase, dar si in colonul iritabil, diareea recurenta sau constipatia cronica.

  In Australia se incearca chiar utilizarea acestei metode de transplant de materii fecale in cazul bolilor extra-intestinale, dar in care flora intestinala perturbata ar putea fi implicata: boala Parkinson , diabet sau obezitate.

  Protocolul de recoltare, conditionare si administrare a materiilor fecale este relativ bine stabilit.

  In primul rand se prefera recoltarea de materii fecale de la persoane din colectivitate (prieteni), dar nu rude cu care pacientul locuieste impreuna (se presupune ca ar putea avea dezechilibre similare ale florei intestinale).

  CONDITIILE DONATORULUI

  Persoana donatoare ar trebui sa indeplineasaca unele conditii:Transplantul

  Sa nu fi facut nici un tratament antibiotic in precedentele doua luni
  Sa fie aparent sanatoasa (in special sa nu aiba boli autoimune, sifilis, hepatita virala, tuberculoza, cancer)
  Sa nu urmeze tratament cucitostatice, imunodepresoare, antibiotice
  Sa aiba scaun zilnic normal (sunt exclusi cei cu constipatie sau diaree frecventa) , sa nu aiba colon iritabil
  In ultimele 6 luni sa nu fi fost contact de hepatita, tuberculoza, sifilis,sa nu fi facut tatuaj, acupunctura sau piercing in ultimele 12 luni
  Sa faca unele examene pentru a exclude unele boli care ar putea fi transmise primitorului
  Examen coproparazitologic
  Coprocultura
  AgHBs, Ag VHC, virusurilor hepatitei A (IgManti HAV) test HIV
  Test pentru sifilis – VDRL sau TPHA
  Colonoscopie pentru excluderea cancerului sau polipilor de colon
  Sa nu consume droguri
  Sa nu fie homosexual
  Sa nu fi fost in inchisoare in anul precedent
  Sa nu fi calatorit in zone cu diaree frecvente in ultimele 6 luni
  Sa nu aiba o boala inflamatorie intestinala, boli alergice, sindrom abdominal cronic repetitiv, diabet zaharat sau obezitate.
  Tehnica de administrare este diferita dupa diferiti autori.

  O cantitate de materiile fecale proaspat recoltate ( de maximum 4 ore) omogenizate, mixate cu ser fiziologic steril, pentru a le creste fluditatea, este administrata pacientului. Acesta este pregatit anterior dupa un procedeu standard.

  Administrarea se poate face diferit: prin colonoscop, pe tub naso-jejunal (ocolind stomacul) sau prin clisma obisnuita (care trebuie retinuta 2-6 ore). Astfel administrate, bacteriile intestinale nu sunt distruse in stomac datorita aciditatii.

  Unii autori administreazao singura doza,altii fac 5-15 administrari in zile sucesive. Rezultatele au fost foarte bune, culturile din scaun aratand revenirea la normal a florei microbiene dereglate.

 32. Ana spune:

  Doctorii au descoperit un mod de a transforma fecalele oamenilor sănătoşi în pastile care pot vindeca infecţii grave ale intestinelor. Aceasta este o metodă mai puţin greţoasă la „transplantul de fecale“, care presupune introducerea fecalelor „sănătoase“ în intestinele bolnave ale pacientului. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Hormonul care ne împiedică să ne adaptăm rapid la alt fus orar Medicamentele care nu sunt medicamente: suplimentele alimentare Infecţia intestinală este o problemă de sănătate foarte serioasă. Peste jumătate de milion de americani suferă de infecţii „Clostridium difficile“ în fiecare an, iar aproximativ 14.000 de oameni mor din cauza lor. Aceste infecţii cauzează greţuri şi diaree atât de grave încât omul care suferă din cauza lor nu mai poate părăsi locuinţa. Un antibiotic puternic poate distruge infecţia, dar distruge şi bacteriile bune care sunt în intestine, lăsând pacientul sensibil la alte infecţii, notează „Modern Healthcare“. Studiile au demonstrat că transplantul de fecale poate restabili echilibrul intestinal, însă această procedură este foarte scumpă şi implică intervenţii invazive, cum ar fi colonoscopiile sau endoscopiile. Medicii au încercat să facă acest transplant ş prin clisme, însă nu a avut atât de mult succes. Însă, s-a descoperit o metodă mai eficientă: fecalele donate, de obicei de o rudă, sunt procesate în laborator pentru a se scoate mâncarea şi pentru a se extrage bacteriile bune. Apoi, aceste bacterii sunt băgate în nişte capsule formate din trei straturi de gel, astfel încât să nu se dizolve înainte de a ajunge în intestine. „Nu rămân fecale în ele, doar bacterii din fecale. Oamenii care iau aceste pastile nu vor îngurgita fecale. Pastilele nici măcar nu au mirosul respectiv“, declară medicul Thomas Louie, specialist în boli infecţioase de la Universitatea din Calgary, Canada. Tratamentul cu pastile Cu câteva zile înainte de administrarea acestor pastile, pacientului i se administrează antibioticul care distruge infecţia „Clostridium difficile“. În dimineaţa tratamentului, i se va face o clismă pentru ca „noile bacterii ce vin să se instaleze într-un mediu curat“, susţine dr. Louie. Este nevoie între 24 şi 34 de capsule pentru a înlocui bacteriile din intestine, iar pacienţii le iau într-o singură tranşă. Pastilele îşi vor face loc spre colon şi îl vor popula cu o varietate normală de bacterii bune. Au fost deja trataţi 27 de pacienţi prin această metodă. Toţi sufereau de infecţii „Clostridium difficile“ şi de complicaţii ale lor, însă niciunul dintre cei 27 de oameni nu a mai avut vreo recidivă a bolii după administrarea acestor pilule. Ce înseamnă să trăieşti cu „Clostridium difficile“ „Infecţia m-a ţinut doi ani. A fost oribil. Credeam că o să mor. Nu puteam mânca. De fiecare dată când beam sau încercam să mănânc ceva, ajungeam la toaletă. Nu mai mergeam nicăieri, stăteam acasă tot timpul“, mărturiseşte Margaret Corbin de 69 de ani, fostă asistentă medicală din Calgary, Canada. Donatorul ei a fost fiica, iar după ce a luat pastilele femeia spune că n-a mai avut nicio problemă. „Abordarea doctorului Louie este inovatoare, nimeni n-a mai făcut asta. Eu sunt optimist şi cred că acest tip de tratament va face dintr-o procedură grea şi scârboasă, una mai uşoară, şi pentru pacient, şi pentru medic“, spune medicul Curtis Donskey de la Centrul Medical din Cleveland, SUA. Dr. Thomas Louie vede potenţialul acestor pastile şi în cazul altor oameni cu bacterii rele rezistente la antibiotice. „Această abordare are aplicaţii mari în medicină, nu doar în cazul infecţiilor «Clostridium difficile»“, conchide dr. Louie.

  Citeste mai mult: adev.ro/mu8v3h

 33. Ana spune:

  RecurentaSus
  Aproximativ un sfert dintre persoanele cu clostridium difficile se imbolnavesc din nou, fie pentru ca infectia initiala nu este pe deplin tratata fie pentru ca s-au reinfectat cu o tulpina diferita de bacterie.

  In caz de recurenta, tratamentul poate include:
  – antibiotice – Pot fi alese mai multe scheme de tratament: se va alege dintre tratamentul medicamentos de durata si administrarea unei doze de antibiotic o data la doua zile;
  – probiotice – vor insoti antibioticul;
  – infuzie probiotica umana (transplantul de fecale) – rolul acestuia este de a contribui la dezvoltarea bacteriilor intestinale sanatoase prin inlocuirea scaunului bolnavului cu cel al unui donator, fapt ce se realizeaza cu ajutorul unui colonoscop sau tub nasogastric. Desi acest lucru este rareori realizat in practica, cercetarile au demonstrat ca transplantul de scaun are efecte pozitive.

  Stil de viata si remedii la domiciliuSus
  Tratamentul in cazul diareei, include:
  – o cantitate mare de lichide (pentru a evita deshidratarea) – se vor alege supele si apa plata;
  – nutritie adecvata – daca diareea este apoasa, se vor consuma alimente care contin amidon: cartofi, taitei, orez, grau si fulgi de ovaz. Alte alegeri potrivite sunt: biscuiti sarati, banane, supa si legume fierte. Daca apetitul este scazut, vor consuma macar lichidele recomandate mai sus;
  La scurt timp dupa tratarea diareei, pot exista dificultati temporare in digestia laptelui si a produselor pe baza de lapte.

 34. Ana spune:

  Infectia cu Clostridium difficile – tratament
  Tratamentul infectiei intestinale cu Clostridium difficile se face astfel:

  In primul rand trebuiesc oprite antibioticele care au cauzat colonizarea intestinului cu bacteria respectiva; aceasta masura poate fi suficienta in unele cazuri, ducand la disparitia bolii in cca 20% din cazuri; daca simptomele se amelioreaza doar dupa oprirea antibioticelor, pacientul trebui urmarit 48 de ore pentru a se evalua evolutia simptomelor.
  Este necesara inlocuirea pierderilor de substante prin scaunele diareice frecvente (apa, electroliti, alte substante nutritive)
  Antibioticele impotriva Clostridium difficile se administreaza timp de 7 – 10 zile (vancomicina, metronidazol, sau uneori bacitracina, teicoplanina, rifamixina, Fidaxomicin sau rifampicina) in cazurile cu febra, leucocite mult crescute, dureri abdominale mari, chiar in absenta diareei
  Colestiramina, poate ajuta la scaderea numarului de scaune diareice
  Probioticele pot fi de folos – Saccharomyces boulardii, Lactobacillus plantarum
  In cazurile in care nu se rezolva simptomele cu metodele mentionate, se poate ajunge la transplant de materii fecale
  Interventiile chirurgicale pot fi necesare in cazurile grave, cu inflamatia colonului care nu se rezolva cu medicamente, megacolon toxic, perforatie intestinala, necroza colonului , coagulare intravasculara diseminata sau insuficienta multipla de organe; se rezeca o parte din colon.
  Anticorpii monoclonali impotriva toxinelor bacteriei sunt utile in tratament, la fel imunoglobulinele umane administrate iv, dar nu sunt curent utilizati.
  Clostridum difficile regim alimentar

  Regimul alimentar este important in infectia cu clostridium difficile. El este asemanator cu regimul din diareea obisnuita, dar mult mai atent respectat

  Desi indicatiile generale de regim sunt mentionate mai jos, pentru un anumit pacient regimul alimentar se stabileste personalizat de catre medicul care il ingrijeste in acel moment.

  Este important să se consume o cantitate adecvată de lichide pentru a contracara pierderea de fluide de la diaree.
  Lichidele ar trebui să conțină apă plata sau minerala cu sare, sucuri cu zahăr dar nu foarte concentrat.
  Sucurile de fructe și băuturile răcoritoare aromatizate trebuiesc diluate , se poate folosi ceai de menta sau musetel
  Se poate manca biscuiti simpli, covrigei sarati, grisine, ciorbe sau supe cu mult orez, fidea si morcovi (supe-creme)
  Se mai poate manca pilaf de orez cu morcovi, cartofi fierti natur, legume fierte, banane, kaki, paine alba prajita, branza telemea, mere coapte, gratar de pui, iaurt cu lactobacillus, coacaze sau afine uscate .
  Banane, mere – sunt bune pentru continutul in potasiu care se pierde prin scaun
  Paine prajita pe gratar
  O modalitate de a judeca eficienta hidratarii este de a observa culoarea urinei și cât de frecvent urineaza pacientul.
  În mod normal, urina ar trebui să fie galben deschis sau aproape incoloră.
  O persoană care este bine hidratata urineaza la fiecare 3-5 ore în mod normal.
  O persoană care urineaza mai rar sau are urina galben închis este probabil insuficient hidratata, si ar trebui să bea mai multe lichide.
  Dacă pacientul este deshidratat și nu poate să bea lichide suficiente, o soluție de rehidratare poate fi administrata intravenos.
  Se evita in aceasta perioada:

  Grasimile de orice fel, inclusiv samantana, iaurtul gras sau untul
  Laptele dulce
  Dulciurile de orice fel, inclusiv sucurile dulci
  Fructele si legumele crude (nefierte) in afara de banane si mere
  Tocaturile, prajelile, alcoolul, condimentele
  Muraturile, maioneza, salatele cu mult ulei, varza, fasolea, vinetele
  Autor Dr Ditoiu, Fundeni

  • Elfyka Estera spune:

   am 59 de ani Slobozia jud.Ialomita intrebarea mea este oare in rominia exsista vreo persona care a scapat de acest microb C. difficil eu am oboist din 2 septembrie 2014.am stat dor 8 zile acasa cit am stat internata in slobozia. IL. ajunsesem un cadavru ambulant mai mult pe tualeta decit in pat am slabit 12 kg.dupa mari rugaminti pina la directorul spitalului de mau trimis la Matei Bals cu salvaria in care in maxsim 30 de minute am fost preluata de un personal ce nu am intilnit niciunde analize la urgenta perfuzi sufficient de a ma hidrata tratamentul corespunzator vancomicina) si metronizadol mincarea deasemenea corespunzatore am fost internata la Pavilionul 5. Parter>>> dor am stat 14 zile de tratament vancomicina si metronizadol dar rezultatul sub tratamentul merge bine iar acasa am stat 12 zile iar durerea de stomac si scaunile pina la 5-6 pe zi sau intors si eu iarasi am ajuns la spital in 2 oct. am mai stat 14 zile in spital acum sint acasa de 16 . zile bineinteles cu tratament la domiciliu>>>>>>> astept cu infrigurare ce ore ma va astepta in fiecare clipa Moartea cale de intoarcere nu exsista toti dau cu parerea din medici dar rezultatul este nul nimeni nu spune ca sa facut bine!!dor bunul d-ze daca o mai avea mila de noi cu acest diagnostic(( dela antibiotic dupa 10 zile de >>>>>(CEFORT)o bronsita usora la plamini la fundeni mam trezit cu un asa diagnostic care nu putem scapa de el sper dor in bunul d-ze sanatate multa cei ce nu mai sint printer noi d-zu sa ii odihnesca!!

 35. mariana spune:

  in era modernitati este totul posibil! cred ca cu toti stiti cazul de la Bacau despre o viitoare asistenta care a murit din lipsa de competenta a medicilor, care tind sa cred ca sunt criminali pentru mine cum poti sa operezi o tanara de 23 de ani de 3 ori intr-o saptamana la televizor nu s-a dat tot adevarul! a fost colega cu mine, a fost la 7 ani operata de apendicita nu asa cum zic ei ! ea a ajuns la spital cu dureri abdominale au operate si iau extirpat trompele dupa 2 zile si-au dat seama ca din neatentie si de defectuoasa organizare tanara avea septicemie si au operat-o de peritonita, abdomenul a fost cusut cu furtunase de perfuzor ( e posibil asa ceva in secolul asta???) si apoi pt ca nu aici se termina totul de la scaunele sanguinolente care tanara le avea si-au dat seama ca avea colonul fisurat si au operato a 3-oara , dar a 3-ea operatie i-a fost fatala! sincer si eu sunt o viitoare asistenta dar va spun cu mana pe suflet nu voi putea lucra intr-un sistem atat de bolnav !!da din neglijenta lor a medicilor se poate muri !

 36. Laura spune:

  Este o mizerie ce se intampla in spitalele din Bucuresti, azi mama mea a fost infectata cu Clostridium difficile in spitalul Universitar Bucuresti, dupa cateva zile de clisma…cica sa ii ajute la digestie, instrumentar nedezinfectat corespunzator de aceasta bacterie! Concomitent azi inca 3 persoane de pe etaj au luat aceasta bacterie si nimeni nu face nimic. Dezinteres total pe banii nostri, nu au materiale, nu au pampersi, nu au medicamente! Se plimba zeci de doctori care isi dau cu parerea dar nimic. Se administreaza tratamente proaste si ineficiente, oamenii mor din neglijenta medicilor, asistente obraznice, mizerie si infectie peste tot. Rusine spitalul universitar din bucuresti!

 37. monica spune:

  mama s-a infectat cu C.D. in urma operatiei la genunchi .Dupa 7 zile cu vancomicina si metronizadorl a incetat tratamentul pentru ca s-a externat.Dupa cinci zile de la incetare a inceput din nou cu scaune moi si stari de rau.I ss-a recomandat vancomicina de 500 la ,250 gla 6 ore si enterol.Intrebarea mea este pentru cat timp?

  • Leila spune:

   Imi pare rau sa aud ca tot mai multe persoane se imbolnavesc deCD.Mama are o imunitate foarte slabita , si supa doar 5 zile de antibiotic a luat CD din spit Fundeni in august.Pe 2 sept am internat- o cu dureri groaznice de burta, a stat 7 zile in spital internata fara tratament pt CD, a fost greu de depistat de incompetenti, urmat de 5 zile cu metronidazol, abia apoi 7 zile de vancomicina care lipseste din spitale din lipsa fondurilor. A fost externata fara test negativ, si dupa 5 zile a recidivat.Cu greu a fost trimisa la Matei Bals, un spital de nota 10 pe langa ce avem in tara., dar dupa tratament de 2 saptamani cu vancomicina tot nu s- a terminat.Alta externare de 10 zile si o alta recidiva.Acum o pregatesc pentru clisma cu fecale care se aude ca ar fi un succes.Inca nu stiu ce va fi si cum o sa decurga, dar sincer din 2 septembrie si pana azi sunt 3 luni jumate si tot nu a disparut CD.nu stiu daca trece vreodata, românii nu vorbesc despre asta.Am gasit filme pe youtube despre CD.Monica, multa sanatate, dar mai ai de tras, nu trece asa usor din pacate pentru noi si parintii nostri.

   • Carmen spune:

    Buna ziua, cum este situatia dupa transplantul de fecale? Sotul are CD si ne gandim la varianta aceasta..deja este a 3-a oara cand recidiveaza. Nu am auzit la nimeni impresii/vsti dupa transplant

 38. tataia spune:

  AI dracu de doctori. Niste spagari si nesimtiti cu totii. Ia luati-le gatul in toata presa.
  Sfatul meu: lasati doctorii si mergeti la aparatul cu biorezonanta!
  Ala e baza la romani. Doctorii sunt niste ciuri-buri cu figuri in cap!

 39. Raluca V spune:

  Tatal meu a contactat aceasta bacterie la spitalul Pantelimon, in urma tratamentului cu antibiotice administrate dupa o operatie la sold. La cateva zile dupa ce s-a intors de la spital, au inceput scaunele diareice. S-a internat din nou, de data aceasta la Sfantul Ioan, unde initial nici nu i-au detectat infectia cu clostridium difficile. La cateva zile tatal meu i-a rugat sa refaca testul si abia atunci au detectat bacteria. A fost transferat la Pantelimon, a inceput tratamentul cu Vancomicin si in cateva zile parea sa i se amelioreze starea. Din pacate organismul lui era deja prea slabit si nu a mai rezistat! A murit saptamana trecuta, iar in certificatul constatator al decesului nu este nicaieri amintita infectia cu clostridium! Pana cand va continua situatia asta? De ce nu se accepta in mod oficial existenta Clostridium difficile in spitale?

 40. Elfyka Estera spune:

  Draga mea RALUCA V. cred ca pe toti ne asteapta aceiasi sorta medicament de acest microb C. diffici nu exsista decit amiliorare de citeva saptamini si uite as se scurge zilele nostre cite unul vom duce eu meam perdut speranta de vindecare dor dac d-ze sa faca o minunie recunosc ca imi doresc sa mai traiesc sa ma pot bucura si eu de viata de copii nepotii,, numai ca viata nostra depinde de alti cu regret intr-o buna zi fica mea va scri tot in acest rubric MAMA MEA A DECEDAT ” adica acest microb >>>C difficil este casi ciroza hepatica cancerul la ficat sau etc boli incurabile >>>>>>>d-ze sa il odihnesca!

  • georgi spune:

   Buna ziua. Ma numesc Georgiana si am 34 de ani. Ce pot sa va spun este ca si eu am avut aceasta boala timp de 5 luni, din mai pana in septembrie. Eu am capatat aceasta bacterie din cauza antibioticelor luate pt o sinuzita. In cele 5 luni am avut 4 recaderi. Am reusit sa scap de aceasta bacterie cu ajutorul transplantului de materii fecale realizat la Matei Bals. Acum dupa 3 luni de la transplant ma simt binisor. Acum am un colon iritabil, dar e normal cd treci cateva luni prin diaree. Daca aveti mai mult de 4 recaderi, va sfatuiesc sa faceti transplant, ori la Matei Bals, ori la Fundeni. Va doresc multa sanatate.

   • Roxana T spune:

    Buna Giorgi, te rog, daca poti sa mi spui ce doctori ti au facut clisma cu fecale.Fratele meu este deja tratat a treia oara, mai are doar doua zile de tratament cu vascomicina si deja se simte rau.Banuiesc ca va recidiva a patra oara.

    • georgi spune:

     Buna ziua. Am fost la dr. Apostolescu la Matei Bals. Cred ca il gasiti si pe internet. Ce trebuie sa stiti este ca ultima oara cand am facut tratament cu vancomicina, l-am tinut 2 luni de zile continuu. Si dupa aceea mi-a facut transplantul. Cand am vb cu dr. prima data asa mi-a zis, sa tin 6 saptamani tratamentul si daca am recadere sa revin la el. Eu l-am tinut 8 saptamani, pentru ca l-am prins in concediu. Se vine cu donatorul, preferabil cineva sanatos din familie care sa fie asigurat la CAS. Donatorul se duce 3 zile la rand sa duca probe de scaun si sa faca si analize de sange. Totul dureaza in jur de o saptamana. Pe urma te interneaza, in prima zi nu ai voie sa mananci pentru ca trebuie sa cureti colonul cu fortrans si a doua zi urmeaza transplantul. In ziua cu transplantul trebuie sa aduca iar, dimineata, donatorul o proba de scaun. Transplantul se face nazal. Se sta 2 ore cu furtunasul introdus in nas si dupa aceea se scoate si asta este tot. Imi pare rau ca nu v-am putut raspunde mai devreme, dar nu pot intra zilnic pe calculator pentru ca am 2 copii mici. Multa sanatate.

     • Giurgea ana spune:

      Buna seara! Ati scapat definitiv de aceasta problema sau v-ati mai chinuit chiar si dupa transplant?

   • jinga spune:

    Va rog sa-mi psuneti cum sa procedez pt.a face mamei clisma fecala cat mai urgent ,ce pasi a-ti urmat la spital ca sa nu bajbai si sa pun corect problema,
    va raman recunoscatoare.

   • florentina turcitu spune:

    Giorgi, ai scris ultima data in 2014, poate ne spui cu esti acum

 41. irina spune:

  Dragii mei,
  nu trebuie tratata diareea prima ci flora intestinala, se ia argint coloidal care omoara bacteria , de 3 ori pe zi, orz verde, spirulina, chlorella, pastura, multa apa, suc de morcovi, de mere, arnica produs homeopat. Incercati si medicina complementara, consultati medici homeopati. Multa sanatate tuturor

 42. alina spune:

  Buna ziua,

  Scriu in speranta ca pot ajuta pe cineva. Am avut aceasta infectie acum trei luni. Multumesc lui Dumnezeu ca nu a recidivat. Stiu ca sunt studii facute din care reiese ca de mare ajutor in preventia recurentei infectiei cu c.difficile este administrarea de probiotice, bacterii benefice (saccharomyces boulardii). Eu de trei luni iau LEVURIN, care contine aceste bacterii si nu a recidivat. Am facut o obsesie cu infectia asta si acum imi este teama sa renunt la probiotice. Din cate am citit, recidiva se produce cam in prima luna dar inca imi este teama. Sper sa trecem cu bine peste, cu ajutorul lui Dumnezeu. Eu merg si la biserica de atunci la Maslu la Manastirea Radu Voda ( Sf. Nectarie) si m-a ajutat foarte mult.
  Sanatate multa!

 43. buricescu ovidiu dan spune:

  am fost internat 14 zile la spitalul din slobozia pentru pneumonie lss in rezolutie.timp de 11-12 zile am fost sub tratament cu antibiotice,la iesire cand am ajuns acasa, primele doua zile am avut scaun normal dar cu pierderi usoare de sange. dupa, scaune repetate(4-5)pe zi si cu pierdere masiva de sange,hemoragie.am pus pierderea de sange pe seama unor hemoroizi vechi ce nu au fost tratati decat cu creme.am facut un consult la una din clinicile laurus medical urmand sa incep tratare prin ligaturare cu benzi elastice incepand cu data de 9 februarie 2015.problema este ca nu am scapat de diaree,sangerarea este uneori doar pe hartia de sters alteori pieredrea este destul de abundenta..m-am gandit ca s-ar putea sa fie o infectie cu clostridium difficile,asa ca osa inerc sa fac un examen copro parazitologic la matei bals.problema care se pune este ca am suferit un infarct in 2011 mi s-a implantat un stent si de atunci sunt sub tratament cardiologic…oare ce as mai putea face?

 44. suzy dina spune:

  Buna sunt tare suparata pe medical de la spitalul judetean Timisoara dr MOGA VICTOR cardiolog nu coopereaza de nici un fel cu apartinatori internatului si este EXTREM DE AROGANT sa nu mai punem la indoiala asistentele ca re sunt de garda de noapte ,daca le trezesti risti ca internatul sa primeasca ace pe linga vena .Mama mea a fost internata pe data de 3 Ianuarie cu o viroza respiratory pe sectia de CARDIOLOGIE si cu fibrilatie atriala 10 zile detratament nimeni nu ne-a explicat absolut nimic dar nici nu le-am dat SPAGA am plecat acasa dupa care la o saptamana mama a facut o diaree dupa care am internato la victor babes Timisoara I sau luat probe de laborator ca sa constatam ca dupa o saptamana mama a luat acest virus de groaza CLOSTRIDIUM DIFFICILE este pe tratament cu METRONIDAZOL sunt extreme de speriata dupa ce am aflat ce inseamna acest virus va rog din suflet si di inima ajutatima sa-mi tratez mama sunt pierduta va multumesc si cred in bunul DUMNEZEU sa faca minuni

  • suzy dina spune:

   BUNA dupa tratamentul cu metronidazol a recidivat aceasta boala MAMA mea nu stie absolut nimic despre ce se intampla ia psihic este linistita insa noi familia suntem optimisti dar si distrusi acum este pe tratament cu vancomicina si facem tratamentul acasa este mai bine din punct de vedere igienic.Am invatat ff multe lucruri despre medicina cea ce HIPOCRATES ar fi bucuros insa INCOMPETENTA DIN SPITALE lasa mult de dorit. Doamne unde am ajuns incet incet ne apropiem de APOCALIPSA adica se termina cu o lume rea si vine inceputul unei alte lumi mai buna. DUMNEZEU SA NE JUDECE….AMIN

 45. piturnea ramona spune:

  bunaa si mama este internataa la spitalul victor babes timisoara de 3 sapt cu diaree si nimeni nu mia spus ce are pana acum 2 zile mi se spunea ca are un microb atata tot si era tratata cu metronidazol si de o saptamanaa ii da vancomicina este bun acest tratament ? va scapaa de el? problema este ca are si un rinichi blocat destul de rauu din cate am inteles vancomicina dauneaza daca ai probleme cu rinichii desi medicul mamei mele stie car tot ii administreaza acest medicamentt spunetimi ajutatima ce pot sa fac cum sa scapee are 46 de ani si numai am putere sa o vad asa :(((

 46. Gabi spune:

  Buna am 38 de ani si in urma unui accident rutier fiind sofer si din cauza la alt incompetent in trafic am fost rupt pur si simplu in doua si am mare probleme acum cu picioarele dar pe scurt am luat Colstridium difficile la ortopedie Mangalia am pierdut in 8 zile aproape 10+12kg eram deja cu un picior in groapa am avut 3 decaderi la infectioase in Constanta adica faceam tratamet cu Vancomicina +Metronidazol si hidratare prin vena la greu si totusi ne se putea scapa de nenorocitul de virus si pana la urma am auzit de la alti pacientii nicidecum de la D-ri ca nustiu de ce dar nu vor sa spuna ca este probabil o procedura mai scumpa pentru Ministerul Sanatatii (de parca nu le-am plati pe toate pe sub mana) dar singura cale si aproape sigura este Transplantul de Materii Fecale care am facuto in Spitalul judetean Constanta si m-am pus pe picioare fara nici o alta decadere doar cu putin regim si probiotice am un an de zile de laTransplant si sunt bine dar ramai marcat pe viata si te gandesti tot timpul de 2 ori la ce mananci

 47. alina spune:

  Buna Gabi,

  Ai scris mai sus ca „te gandesti tot timpul de 2 ori la ce mananci”. La ce te referi? Crezi ca bacteria asta se activeaza si pe alimentatie? Sau ai ramas cu un colon sensibil si nu poti avea o alimentatie normala? Eu am avut infectia asta acum trei luni si din fericire nu a recidivat. Eu cred ca foarte mult m-au ajutat probioticele LEVURIN pe care le iau si in momentul de fata. Insa cred ca am ramas cu o sensibilitate a colonului, anumite alimente provocandu-mi diaree. Iti dai seama ca ma gandesc imediat la ce este mai rau.
  Sa ne dea Dumnezeu sanatate la toti si sa lumineze si mintile medicilor.

  Numai bine!

  • Stefan spune:

   Buna seara, Alina
   Cate pliculețe de levurin iei pe zi?Am aceasta infecție din noiembrie anul trecut,am avut o recădere la câteva zile după tratarea episodului inițial.Eu iau un pliculeț de levurin dimineața si o pastila de enterol seara.Acum dimineața am 2 scaune aproape normale,dar spre seara simt o falsa senzație de defecare,si daca merg la baie nu fac nimic.Nu stiu de ce am acest simptom jenant si foarte supărător.

 48. alina spune:

  Buna Stefan,

  Eu am luat aproape 4 luni de zile, cate 2 pliculete de Levurin pe zi, unul dimineata si unul seara. Acum am cam 2-3 saptamani de când am renuntat si iau doar cate 1 pastila de Linex Forte dimineata, dupa ce mananc. Sa stii ca abia acum, dupa patru luni si jumatate simt o ameliorare privind acea senzatie jenanta de defecare. Vreau sa spun ca te inteleg perfect, senzatia este foarte nasoala, la mine erau zile când se mentinea pe tot parcursul zilei si facem drumuri nenumarate la toaleta. In prima luna, a fost groaznic, ma gândeam numai la prostii, asa ca am mers la Floreasca si am facut o colonoscopie. Din cate mi-a zis doctorul, colonul nu era afectat deloc, dar in zona rectala s-au vazut leziuni minore, diagnosticul fiind de proctica. Cel mai probabil si la tine se intampla acelasi lucru, acele mici leziuni produse de bacterie ne dau senzatia jenanta. Abia acum pot spune ca simt ameliorari semnificative si ca aproape mi-am reluat viata de dinainte de infectie in ceea ce priveste alimentatia. Mai am unele retineri alimentare dar pot trai cu asta :).
  Daca mai ai intrebari si te pot ajuta, imi poti scrie pe mess : alina.john@yahoo.com.

  Numai bine! Sanatate multa

 49. micsunela spune:

  baiatul meu de 18 ani a fost iinternat pentru o gripa si am capatat clostr.in urma antibioticelor,si ne-am reitors innapoi in spital cu acest diacnostic,i sa administrat vancomicina 10 zile si am scapat

 50. Stefan spune:

  Buna Alina
  Ți-am scris pe mail, dar probabil nu ai primit.
  Acum pt tratarea proctitei ,iei ceva tratament?
  La multi ani tuturor femeilor de 8 martie.

 51. Catalin spune:

  CLOSTRIDIUM DIFFICILE – BACTERIA UCIGASA din spitalul neurochirurgie din Iasi se plimba libera de la un spital la altul pana la capatul drumului, ATI spitalul de boli infectioase!
  Revin cu o veste trista, pentru mine cel putin: dupa ce ieri, in disperare de cauza scriam unei ” faimoase televiziuni „, dupa o seara de chinuri si durere, si mai ales victima a unui sistem medical INFECT platit cu sudoarea muncii noastre, acest suflet drag, mama adoptiva pentru mine si un om de o calitate extrema…. a incetat din viata intr-o alta clinica supranumita: ” Ultimul drum ” al medicinei Iesene , Clinica de boli infectioase si decese rapide……Dumnezeu sa te ierte, sa te aiba in paza si sa te odihneasca in pace alaturi de toti cei dragi tie, plecati naintea ta, Mama draga ! Mesajul trimis ieri ( 16.03.2015) Realitatii TV …: Buna ziua. Dupa o infectie cu o bacterie in spitalul Neurochirurgie din Iasi, o pacienta sosita in urma unui AVC este transferata la sp de recuperare Iasi. Se depisteaza aici microbul si se decide transferul ” de urgenta ” la infectioase. De 2 ore asteptam o ambulanta cu medic ! Pacienta esta in varsta , nedeplasabila si necesita monitorizare cardiaca. Cui sa ne adresam ???

 52. Crina R spune:

  as dori sa stiu daca pe acest forum scriu si cadre medicale,sau doar persoanele care au avut sau sunt interesati de tratamentul pt Clostridium difficile?si sotul meu se lupta cu aceasta boala din ianuarie.
  Nu mai stim ce sa facem?oare vom scapa de ea?

  • Georgiana Oana spune:

   Draga Crina eu sunt asistenta medicala , lucrez in sectia de chirurgie a unui spital de urgenta si din pacate ma numar si eu printre ghinionistii care au facut aceasta boala.

 53. Stefan spune:

  Buna Crina R ,
  Cum ia Vancomicina soțul tau, adică cum o prepara( in cat ser dizolva flaconul )?

 54. papatoiu marinel spune:

  buna ziua am si eu o problema am fost operat de o hernie inghinala la 18 ani in prezent avand 34 iar dupa operatie mi-au aparut ceva probleme avand scaune mai dese si mai moi mai ales dupa ce mancam. in 2010 am facut un control si mi-au gasit o enterita la intestinul subtire , am luat tratament care nu a avut nici un efect si de atunci tot incerc diverse leacuri,ceaiuri pastile naturiste si nu stiu ce sa mai incerc ,daca ma-ti putea ajuta cu vreun sfat sau sa-mi prescrieti un medicament ceva sa incerc v-as fi recunoscator . multumesc anticipat

 55. mihai iasi spune:

  stie cineva unde se gaseste vancomicina kabi de cumparat, am incercat la toate farmaciile si nu are nimeni???

 56. Byanca spune:

  Buna ziua!
  As avea si eu o intrebare referitor la aceasta bacterie.Socrul meu a fost internat de curand cu diagnosticul de insuficienta renala.Apoi s-a presupus o problema la prostata,dupa care intr-un final a fost operat pentru o scleroza a vezicii urinare.
  Dupa aproape 1 luna de stat in spital,apoi trimis acasa,dus din nou la spital,in prezent a fost diagnosticat cu aceasta bacterie.
  Problema este ca nimeni nu ne informeaza corect asupra tratamentului si nici a modului de preventie pentru raspandirea acestei bacterii.
  M-ar interesa daca in timpul in care socrul meu a fost acasa si nu s-a stiut ca este vorba de aceasta bacterie se putea raspandi si la persoanele din jur acesta bacterie?
  Tin sa mentionez ca au fost langa dansul nepotii si toate pesoanele care puteau sa-l ajute tinand cont ca nu se poate deplasa sub nici o forma din pat.
  Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs!

 57. alex spune:

  va salut pe toti cei care aveti acest necaz as vrea sa stiu cat de usor se poate contacta aceasta bacterie..familia mea,a stat in preajma bolnavului 3 zile…exista sanse sa fi luat aceasta bacterie?multumesc

  • Laurențiu belusica spune:

   Am explicat bine în articol
   Va rog sa citiți cu atenție
   Clostridia exista în mod normal la mulți dintre noi. Creste foarte mult și devine patogeni când un om este nevoit sa facă tratament antibiotic. Asta nu înseamnă că toți cei care fac tratament antibiotic fac și boala.

   • liviu spune:

    Nu este chiar asa. Tocmai ce am aflat ca si eu sunt infestat cu cd fara sa calc prin spitale,cabinete medicale sau stomatologice,sau prin orice alte unitati spitalicesti.mai mult,nu am luat nici un fel de medicament de ani de zile.pur si simplu a aparut…..sau mai bine zis,am luat de undeva.

  • Laurențiu belusica spune:

   Cei care au un membru din familie diagnosticat cu clostridia sigur devin toți purtători.

 58. DANIEL RADU spune:

  Buna ziua si multa sanatate tuturor.Tatal meu e in varsta de 74 de ani si sufera de peste 2 saptamani de colita cu CLOSTRIDIUM DIFFICILE(a fost internat la Iasi pentru o interventie chirurgicala si tot acolo in timpul celor aproape 6 saptamani de spitalizare s-a pricopsit cu infectia asta pierzand enorm in greutate-aproape 18 kg si nemaiputand sa indure viata din spital la insistentele lui l-am adus acasa).In prezent incercam sa respectam recomandarea medicului-tratament cu Vancomicina,Duspatalin,Omeran,Protectis,Smecta,Diarex,bineinteles combinat cu o dieta corespunzatoare.Din pacate este foarte slabit si nu sunt semne ca si-ar reveni.Numarul de scaune la 24 de ore a ajuns la 8-10 si a devenit aproape letargic.Nu vrea sa manance mai nimic si mi-e frica sa nu-l pierd daca nu se schimba nimic in bine.Intrebarea mea este si poate cineva stie sa-mi raspunda si implicit sa ma ajute:a facut cineva sau a auzit daca la Iasi in vreunul din spitale se face aceasta interventie numita BACTERIOTERAPIE(clisma cu materii fecale de la un membru al familiei).Daca medicamentele nu ajuta atunci poate metoda aceasta mai putin conventionala va aduce o imbunatatire a starii de sanatate. Trebuie sa precizez ca sunt din Bacau iar tatal meu a fost trimis la Iasi pentru interventia amintita de mine mai sus.M-ar ajuta enorm numele doctorului si al spitalului bineinteles.Astept cu nerabdare raspunsurile voastre,va multumesc anticipat si din tot sufletul urez sanatate celor care sufera de boala asta parsiva

 59. alina spune:

  Am citit un studiu foarte interesant despre Saccharomices Boulardii, levura continuta de probioticele Levurin si Enterol. Studiul arata ca aceasta levura anihileaza toxinele produse de Clostridium Difficile. Eu personal am avut aceasta infectie acum 7 luni si pe langa tratamentul cu Metronidazol si Vancomicina (14 zile) am luat timp de 3 luni Levurin. Personal, cred ca asta m-a ajutat foarte mult. De atunci recomand tuturor aceste probiotice. In spitalul Victor Babes din Bucuresti unde am fost internata, majoritatea medicilor recomanda aceste probiotice. Va las mai jos link-ul unde puteti citi despre studiul facut.
  Sanatate multa tuturor!

  http://ebooks.unibuc.ro/biologie/drojdii/17.htm

 60. DANIEL RADU spune:

  Buna ziua.Domnule dr.Belusica am sa va adresez o intrebare si va rog din suflet sa-mi raspundeti:in prezentarea dumneavoastra „Diareea produsa de infectia cu Clostridium Difficile dupa antibiotice” spuneti ca si am sa va citez-„Bacteria poate fi raspandita prin contact cu obiecte contaminate si/sau prin contact cu mainile altor pacienti sau ale personalului medical,in cazul in care acestia nu s-au spalat pe maini”.Insa tot dumneavoastra spuneti in postarea din 13 martie 2014 ca raspuns doamnei Mariana si iar va citez:”Cu clostridium difficile nu puteti fi contaminata.Acest germene il avem cu totii in tubul digestiv.El se dezvolta insa in cazul unui tratament cu antibiotice mai ales din seria celor moderne.”Nu mai inteleg:ne putem contamina sau nu cu aceasta bacterie?Puteti clarifica va rog aceasta problema.Pentru mine este foarte important modul in care s-a imbolnavit tatal meu.De la ultima mea postare starea tatalului meu s-a inrautatit,deja si foarte putinele alimente pe care reuseste sa le inghita trec aproape neschimbate prin tractul sau digestiv(inclusiv pastilele pe care le ia ies intregi nedigerate in scaunele inca destul de dese pa care le are).Se stinge in fata ochilor nostri si asistam neputinciosi la asta situatie care ma dispera pur si simplu.Vancomicina se pare ca a avut un efect aproape nul si altceva nu mai stim ca sa facem.Este atat de slabit incat nu mai poate sta in picioare(se plange ca ameteste atunci cand incearca sa se ridice din pat iar muschii picioarelor sunt foarte atrofiati).Problema este ca l-am duce din nou la spital dar nici nu vrea sa auda de asta reactioneaza violent la aceasta idee convins fiind ca tot ce i se intampla acum i se trage din spital.Numai bine tuturor

  • mihai iasi spune:

   am fost si eu infectat cu C difficile in octombrie 2014 si acum ma simt ca nu sunt refacut in totalitate. Ce m-a ajutat pe mine sunt probioticele gen Levurin sau Enterol ce contin Saccharomyces boulardi care este o drojdie ce inhiba efectul toxinelor produse de C diff. Daca tatal tau nu are boli ale colonului poti incerca si antidiareice gen Smecta sau o tarate care pentru mine a facut minuni Psyllium o gasesti la farmaciile naturiste si e buna si pentru constipatie dar si diaree daca e folosita cum trebuie. In cazul tau se ia cu o jumatate de pahar si se amesteca cu o lingura mare de tarate pana e un amestec omogen si apoi pe parcursul zilei se mai bea 1,5 jumatate de apa. Se poate lua seara sau inainte de mese pe stomacul meu. Pe mine m-a ajutat enorm si acum cand am scaune moi mai iau. Iti face scaunul sa fie mai consistent.

  • mihai iasi spune:

   Si eu sunt tot din Iasi, dar din ce am inteles nu se face la nici un spital BACTERIOTERAPIA sau transplantul de materii fecale in Iasi, cel putin la IGH unde sunt toti gastroenterologii nu se baga nimeni la asa ceva. Poate doar in Bucuresti la Dr AV Ditoiu.

   • viorel spune:

    tatal meu a facut acul 3 luni transplant de fecale la spitalul Matei Bals in Bucuresti DR Apstolescu. Acum se simte bine. Inainte de transplant a facut tratamenn cu vancomicina fara rezultat. Nu mai avea nici o sansa .Mergeti cu incredere la Dr Apostolescu um om deoesebit.

 61. chingaru gabriela spune:

  Toti cei care ati avut un asemenea necaz, haide-ti sa ne dam mana si sa luptam inpotriva acestui sistem nenorocit.Haide-ti sa nu mai lasam si alti oameni sa moare!

 62. DANIEL RADU spune:

  Doresc sa-i multumesc domnului Mihai din Iasi pentru sfaturile sale si mai ales pentru faptul ca a lamurit pentru mine faptul ca in Iasi nu se face terapia cu fecale-BACTERIOTERAPIE-la nici unul din spitale fie ele universitare sau nu.Asta sa fiu sincer ma surprinde.Oare cat de complicat este sa iei legatura cu dr.Ditoiu din Bucuresti pentru a vedea in ce consta aceasta terapie,cum se face,cu ce rezultate etc.De ce in Iasi din toti doctorii primari,profesori universitari si mai stiu eu ce alte titluri nu s-a gasit unul sa incerce aceasta noua metoda mai putin conventionala?Conservatorism,invidie,ce sa fie oare?Tatal meu se simte ceva mai bine,numarul de scaune/24ore s-a redus la 4-5,nu e pe deplin refacut,a inceput sa mearga(deplaseze) singur pe distante mici cei drept si-a recapatat putin din pofta de mancare,nu mai e asa apatic.Toate astea sunt semne bune si sincer sa fiu parca am inceput sa sper ca e pe drumul cel bun insa un drum care se prefigureaza foarte lung.Problema cea mai mare acum este ca nu isi poate controla procesele fiziologice de urinare si defecalizare si trebuie tinut in pampersi.Din cauza asta e iritat(oparit) in zona anusului.Cam atat despre tatal meu.Imi doresc din tot sufletul sa se faca bine si nu numai el,toti aceea care au contractat aceasta boala parsiva.Inca astept raspunsul domnului doctor Belusica la intrebarea adresata lui de mine in postarea mea din 16 mai 2015:de unde a luat tatal meu aceasta bacterie,din spital-deci spitalul e raspunzator sau asa cum tot in afirmatiile domnului doctor se spune toti avem aceasta bacterie in intestine si numai tratamentul cu antibiotice de tip nou predispune la infectarea cu clostridium difficile?E genul de intrebare :ce a fost mai intai oul sau gaina?Tatal meu s-a imbolnavit datorita conditiilor din spital sau s-ar fi imbolnavit oricum chiar si acasa daca ar fi urmat acelasi tratament cu antibiotice de ultima generatie precum cele care i s-au dat dupa operatie in spital?Din pacate domnule doctor Belusica din prezentarea dumneavoastra iar mai apoi din postarile pe care le-ati facut nu ati lamurit clar aceasta problema.Multa sanatate tuturor celor bolnavi si nu numai

 63. Bianca spune:

  Imi pare rau pentru suferinta dumneavoastră! Poate cineva sa imi spuna cu ce a fost tratat de aceasta infecție cu Clostrifidium si este ok acum? Spital…Doctor….Eu sunt din Craiova si nu mai stiu unde sa merg cu bunica mea…Va mulțumesc

  • lukacs gabriela spune:

   Tatal meu este internat in Craiova la Victor Babes!Este internat de 8 zile cu tratament de vancomicina si metronizadol dar nu prea au efect!El a fost operat de cancer pe colon la spitalul nr 1 din Craiova!Conditiile in spitale sunt groaznice si de acee ne imbolnavim!Degeaba scriem noi pe net pt ca nu rezolvam nimic!Ar trebui sa ne intalnim toti care au avut probleme cu aceast bacterie si sa mergem la o televiziune sa discutam pe seama ei!Daca suntem mai multi poate o putem sa miscam ceva!De unul singur nu rezolvi nimic !Din pacate in timpul de azi spitaul a ajuns sa fie o moarte sigura nu o salvare!Haideti sa facem ceva !

   • chingaru gabriela spune:

    Faceti dvs o lista cu toate persoanele interesate de acest subiect.Eu sunt cu totul de acord cu dvs si dispusa sa merg in audienta si la Ministerul Sanatatii si la Colegiul Medicilor si oriunde, unde putem rezolva ceva.Sa scriem si la Organizatia Mondiala a Sanatatii.Sa faca o ancheta sa verifice ce se intampla in spitalele noastre, ca nu se mai poate.Platim degeaba sanatatea ca suntem mai bolnavi ca atunci cand nu plateam.
    Mama mea a murit infectata cu aceasta bacterie.
    Doamne ajuta sa rezolvam ceva!

 64. Georgiana Oana spune:

  Doresc sa-i las un raspuns domnului DANIEL RADU: Am vazut ca in tratamentul tatalui dumneavoastra a-ti inclus si Omeran (care este un inhibitor de pompa de protoni si care daca a-ti fi citit factorii favorizanti declansarii infectiei a-ti fi vazut ca se afla in contraindicatii absolute) . Eu am avut rezultate foarte bune dupa terminarea tratamentului cu Vancomicina folosind o combinatie de probiotice : dimineata Saccaromyces boulardii + MOS iar la pranz si seara Jarrow Dophilus EPS gastrorezistente de la SECOM iar o vreme am folosit si BIOSUN 1tb la pranz care au fost si ele foarte bune.Regim strict timp de 3saptamani apoi am inceput sa diversific alimentatia introducand cate un aliment nou pe zi.Ca si antibiotic am mers si eu pe o schema cu Vancomicina la 6 ore 125mg timp de 10 zile apoi am continuat pana la 16 zile cu doze descrescatoare (fara probiotice in timpul vancomicinei datorita riscului de suprainfectare a leziunilor mucoasei colonice cu germenii din probiotic, recolonizxarea intotdeauna se face dupa tratamentul cu antibiotic) .Pentru durerile intestinale mi-a fost recomandat Colospasmin 2tb/zi , pentru digestie Triferment3tb/zi, pentru aciditatea gastrica carbonat de calciu (singurul si doar la nevioie un vf de cutit , dar repet doar daca e neaparata nevoie)iar pentru legarea scaunelor diareice am luat doar smecta 3 plicuri pe zi la distanta de 1 ora cel putin de antibiotic si de restul medicamentelor deorece le poate absorbi( fiind singurul anti-diareic indicat) in rest : polivitamine , saruri de rehidratare , Colostrum de la secom care m-a ajutat foarte mult datorita continutului sau in imunoglobuline (este un preparat care il recomand cu toata inima ) apoi dupa 2-3 saoptamani de la infectie am cumparat si sirop Noni. (Mentionez ca toate aceste preparate si tratamente le-am luat cu aprobarea si la indicatia medicului infectionist in care am o incredere deplina).
  Regimul in primele 2 sapt : orez (pe care eu il fierbeam in zeama de supa de radacinoase -morcov,pastarnac,telina cu sare) piept de pui( fiert sau la gratar), covrigei uscati , pesmet sau paine uscata, supa de radacinoase , branza de vaci si 1/2 de banana pe zi.Abea dupa ce scaunele s-au legat bine am inceput sa introduc alimente noi: cartof (doar copt la inceput) carne de vita fiarta , mar copt , iaurt cu 0% grasime, supe cu mai multe legume si fidea cu carne fiarta separat si adaugata in supa etc.De baut doar ceai de menta si apa plata (dar e de preferat ceaiul).

 65. Georgiana Oana spune:

  Si da : ne putem contamina toti cu aceasta bacterie conditionat-patogena cel mai des din mediul spitalicesc pentru ca acolo se dezvolta cel mai frecvent dar si din locuintele celor care au facut infectia sau care sunt purtatori ai infectiei dar nu fac boala.Pentru a putea declansa boala, bacteria are nevoie de cateva conditii favorizante: o imunitate deficitara la nivelul intestinului ( productie slaba de IgG la nivel intestinal) consumul de antibiotice ,inhibitori de pompa de protoni(omez, omeran,controloc,nexium etc) sau antihistaminice gastrice(ranitidina,cimetidina).etc (cititi factorii favorizanti).

 66. Georgiana Oana spune:

  Am fost tratata la Spitalul de boli infectioase din Galati de catre Dr.Baroiu.

  • laura spune:

   laura buna georgiana sint laura am fost diagnosticata cu clostridium dificile am luat vancomicina metronidazol prescris de medic am stat internata 15 zile la iasi la infectioase sfinta paascheva am facut analizele din nou si miau spus ca sint negative toxina a si b dar eu tot mai am simtome si nu pot sa mininc nimic decit regim piet la gratar si peste cod covrigi banane am 2 luni jumate de regim strict nu iau antibiotic nu am problema cu alta boala analizele la singe au esit bune dar nu ma simt ok am niste borfoieli in stomag intedstine dau multe gaze urit mirositoae mai am duei de spate si statea geneala nu prea e buna ce sa iau ce probiotice ca nu stiu am auzit dar nu stiu ce si cum sa fac te rog mult sa ma ajuti ca am vazut ca tu mininci si te simti mai bine asta e nr meu de londra 00447990275054 imi dai bip si te sun eu sau poti sami lasi nr de tel si te sun eu te rog mult

   • Georgiana Oana spune:

    Buna Laura ,daca tu crezi ca simptomatologia persista si nu simti nici o ameliorare este bine sa repeti testarea dar sfatul meu este : cand repeti testarea sa nu duci proba din scaun normal (e de preferat din mucus sau scaun apos) si ai grija sa o transporti foarte repede la laborator eventual ferita de caldura (eu am transportat-o in geanta termoizolanta) pentru ca in maxim 2 ore toxinele se degradeaza si vei avea un rezultat fals negativ. Cat despre probiotice eu itzi recomand Jarrow Dophilus EPS 2tb/zi si Saccharomyces Boulardi+MOS 1tb/zi ambele de la Secom iar in materie de alimentatie terbuie sa-ti testezi singura toleranta, daca ai scaune perfect normale incepi sa introduci cate 1 aliment nou pe zi.Uite numarul meu de telefon : +40765305169 , daca ai nevoie de vreun sfat ma poti apela.Multa sanatate iti doresc!!

 67. cristi spune:

  Vand vancomicina 1000mg kiabi, 5 fiole, ramase in urma tratamentului
  pot fi contactat la 0765606707

 68. alina spune:

  Buna seara…si bunicul meu a decedat dupa 3 saptamani de stat la terapie intensiva in Sp De Urgenta Ploiesti si abia cu o saptamana inainte sa moara au decoperit ca are C difficile…pentru el nu mai pot face nimic dar haideti sa facem ptr cei pe care inca ii putem ajuta…haideti sa facem ceva

  • chingaru gabriela spune:

   Toti ne lamentam dar nu facem nimic.Nu stiu cui sa ne adresam Colegiului Medicilor,Ministerului Sanatatii cred,sa faca o ancheta serioasa in toate spitalele in care s-a murit de asa ceva.
   Haideti sa facem o lista comuna cu toti cei interesati in primul rand si apoi sa pornim o actiune.
   Si mama mea a murit din cauza acestei bacterii.

 69. Georgiana Oana spune:

  Pai in afara de un protest in fata spitalului , nu am alta idee.

 70. Adrian M spune:

  Mama mea, fiind internata pentru pneumonie intr-un spital, a contactat bacteria clostridium difficile, a facut tratament cu metronidazol si vancomicina, dar dupa o scurta perioada de ameliorare, boala a revenit cu o intensitate crescuta. In urma consultarii, pe internet, a experientei altor pacienti a decis intreruperea tratamentului cu antibiotice si s-a vindecat cu argila de la Mircea Bocan ( datele de contact ale acestuia, le-a gasit pe internet ) si cu un probiotic ( mama a folosit Saccharomyces Boulardii+MOS ). La doua luni de la inceperea tramentului mama mananca normal, fara restrictii alimentare.

  • Lucia spune:

   Sotul meu a luat Metronidazol si Vancomicina, tratamentul lund si a facut pana acum 3 recidive. Am reluat tratamentul cu Vancomicina la 6 ore dar tot are multe scaune. Sotul meu a inceput sa ia argila de 6 zile, dar luam si Vancomicina. Cred ca trebuie sa intrerupem neaparat Vancomicina. Va rog mult sa-mi spuneti ce cantitate de argila a luat zilnic mama dumneavoastra ?

  • Kim K. spune:

   Pt Adrian M. Va rog sa-mi spuneti ce cantitate de argila folosea mama dumneavoastra. Am intrerupt tratamentu cu vancomicina si azi e prima zi cu asa numita doza soc. A urmat un regim alimentar special? Si cat timp a urmat cura cu argila? In speranta ca voi primi un raspuns va multumesc foarte frumos. Sanatate multa

 71. Kim K. spune:

  Buna ,tuturor suferinzilor de aceasta bacterie parsiva. Georgiana Oana,si eu sunt in cauza de 2 luni si din pacate inca nu i-am dat de capat. La momentul actual sunt pe tratament cu vancomicina si metronidazol si regim alimentar ft. Strict din data de 9 iunie. Acesta e al treilea episod si sunt internata a doua oara ,iar simptomele persista. Inainte cu 2 saptamani am urmat tratamentul doar cu vancomicina timp de 12 zile iar cand s-a intrerupt brusc dupa 72 h a reaparut diareea.Ma gandesc la faptul,ca nu trebuia intrerupt tratamentul brusc ci treptat,dar medicul zice ca ar provoca rezistenta bacteriei , intreruperea brusca. De data asta n-as mai risca si as proceda in felul tau,doar ca nu stiu cum se face intreruperea treptata. Daca poti sa ma ajuti cu aceasta informatie ti-as fi profund recunoscatoare,nu mai stiu ce sa fac,sunt disperata.probioticele cand ai inceput sa le iei si pentru ce perioada de timp?in speranta ca voi primi un raspuns,iti multumesc din suflet!!!! Sanatate multa

 72. Georgiana Oana spune:

  De regula in recidive se merge dupa schema „taper/pulse” adica : se folosesc doze progresiv descrescatoare pana cand se ajunge sa se ia doza cea mai mica si apoi se continua cu acesta doza la intervale de 2 , 3 , 4 zile .
  Din nefericire si eu am facut recadere dupa 4 saptamani de la tratarea episodului initial ( dar asta pt ca primesc in acelasi timp tratament tuberculostatic). Schema pe care o urmez eu acum este urmatoarea:
  -vancomicina 125mg/6h timp de 10 zile (se poate merge si mai mult daca scaunele nu s-au normalizat),apoi
  -vancomicina 125mg/12h timp de 3-4 zile
  -vancomicina 125mg/zi timp de 1 saptamana
  -vancomicina 125mg/2zile timp de 1 saptamana
  -vancomicina 125mg/3 sau 4 zile timp de 1 luna
  tratamentul se poate asocia doar cu saccharomyces boulardii 2cp/zi (recolonizarea cu probiotice de tip lactobacili sau bifidobacterii se va face doar in momentul in care tratamentul ajunge in faza in care se ia la 3 zile si se continua cel putin 1 luna dupa terminarea tratamentului cu antibiotic)
  Ideea acestui „pulse”adica luat la 3-4 zile diferenta este aceea ca in acele zile sporii se transforma in starea de bacterie si reincepe colonizarea , ii lasi sa iasa din ascunzatoare si le dai la cap.

 73. Kim K. spune:

  Multumesc pentru raspuns,Oana. Inainte de recadere ce schema ai avut la vancomicina? Ziceai ca ai urmat 10 zile la 6 ore si pe urma descrescator pana la 16 zile. Ce schema ai avut? Saccharomyces boulardi+mos de la secom se poate in timpul trat. Cu vancomicina? Trece oare vreodata prostia asta?dupa cat timp ti s-a normalizat scaunul?banuiesc ca in cazul meu nu e nevoie de o luna de vancomicina la a 2-a recidiva…tu ai avut senzatia aceea de satietate permanenta? Cel putin la nivel intestinal… Multumesc pt amabilitate, multa sanatate si sa iesim cu bine din acest calvar. Ps. Cu alimentatia cum esti, tii regim si tu?

  • Georgiana Oana spune:

   Primul tratament a fost : Vanco 250mg/6h timp de 7zile, apoi Vanco 125mg/6h 3 zile, apoi Vanco 125mg/8h 3 zile , apoi 125mg/12h 3 zile , apoi 125mg/zi 3 zile concomitent cu probiotic 1 tb seara.Dupa ultima doza de Vanco am luat probiotic 3 tb/zi .Initial am inceput cu Saccharomyces Boulardii de la Jarrow iar dupa terminarea antibioticului am mers in continuare cu :BioSun apoi cu Jarrow Dophilus EPS .
   La mine scaunul s-a normalizat de a-2a zi de la inceperea tratamentului.Simptomele mele au fost destul de usoare inaite de a incepe tratamentul: aveam 3-4 scaune moi (nu apoase) pe zi si crampe abdominale si cam atat.Chiar si recaderea a fost ciudata in ceea ce priveste simptomatologia : aveam scaune normale cateva zile dupa care 1 zi scaune moi apoi iar 5-6 zile era totul normal si iar 1 zi cu scaune moi, aveam insomnii si o stare de parca aveam febra (dar temp era normala) mai aveam o senzatie de gust amar in gura si durere de spate in loc de crampe (ciudat nu?).Am stat asa 1 luna deoarece cu toate ca banuiam ca este o recadere am facut de 3 ori testul pt toxina A/B si a iesit numai negativ.Abia la a4a testare a iesit slab pozitiv si asta pentru ca am recoltat direct mucus si am dus proba in geanta frigorifica pentru a nu se deteriora toxinele ( daca nu faceam asta cred ca si al 4 lea teste era fals negativ deoarece toxinele erau mereu sub limita de detectie).Acum am reinceput tratamentul cu Vanco si am zile in care ies cvu 1-2 scaune perfect normale iar alte zile cand ies cu 3-4 (tinand cont ca iau si tratament antiTB in acelasi timp eu zic ca e bine) am pofta de mancare , nu am senzatie de plenitudine, nu am greturi , nu sunt obosita etc.In general ma simt bine.Alimentatia mea este tot de regim dar nu atat de strict: paine prajita (pe care eu o mananc cu unt de arahide) carne fiarta sau la gratar( de orice fel , chiar si porc dar muschiulet sau cotlet ) peste alb fript sau fiert, pilaf de orez , supe de legume cu carne fiarta separat, telemea si branza proaspata de vaci , pastai fierte , iaurt ,cartofi fierti sau copti , ardei umpluti cu carne din piept de pui si orez eventul cu putin morcov si putina ceapa (totul crud) si apoi fierti , paste cu branza , banane , mere decojite ,mere coapte ,compoturi si apoi dupa ce se termina tratamentul si trebuie sa mananci in functie de toleranta ta dar ca sa testezi toleranta e bine ca alimentele sa le introduci cate 1 aliment nou pe zi ,e important sa mentii un regim care sa nu-ti irite intestinul .

   • vali spune:

    Te rog din suflet sa ma contactezi si pe mine , daca vezi acest msj . Mama mea este sub tratament TBC , acum avand si nenorocirea asta de bacterie DC , se stinge sub ochii mei . Adresa de e mail este : vaalmy2@yahoo.com

   • vali spune:

    Am tot citit despre aceasta bacterie si deja mi e frica , o frica de moarte de inebunesc . Pe 2 august mama a intrat intr o coma diabetica , dupa ca s a stabilizat i au descoperit un TBC in stare latenta , in paralel cu tratamentul pt diabet , respectiv insulina , a inceput cel pt TBC , in alt spital , aici a inceput calvarul , diareea , am facut analizele au iesit negativ , diareea nu trecea la nimic , I s a facut externarea , dar dupa cateva zile am dus o la infectioase , aici surpriza …infectia cu CD , Incepe tratamentul cu vancomicina , la o sapt face o infectie urinara , alt tratament , trece infectia urinara , apare o eruptie pe piele care nu cedeaza la nimic . Se adunase tratamentul pt : diabet , tbc . clostridium , infectia urinara si hipertensiune , plus geluri , creme pt eruptie .Dupa 3 sapt de spitalizare la infectioase si 2 luni total zile de spital , revine acasa , fara diaree , Fiinca mancarimea devenise insuportabila , rani pe piele , nopti nedormite , mers la dermatolog fara succes , i am anulat toata medicatia cele 18 pastile zilnice . A aparut insa treptat iar scaunele dese , tot mai moi , dureri abdominale Ieri am internat o iar la infectioase dupa o luna de la externare , a ajuns o umbra , numai mananca nimic . numai vorbeste , doar sta lungita si geme incet ,Prin fata imi trec cele mai negre scene ale mortii , dar nu pot face nimic , pentru ca numai stiu ce sa fac .

 74. Georgiana Oana spune:

  Aaaa… am uitat sa specific ca simptomatologia recidivei a inceput la 4-5 saptamani dupa episodul initial.Deci eu am reinceput Vancomicina dupa 12 saptamani de cand am terminat primul tratament….Ca sa vezi cat este de parsiva aceasta bacterie!! De regula se considera ca la 5-6 saptamani riscul de recadere nu mai exista.Deci daca nu eram vigilenta as fi pus toate astea pe seama unui sdr. de colon iritabil , mai ales ca si testele imi ieseau negative.
  Sanatate si sa ne facem bine!!!

  • Laura spune:

   Oana nu am gasit nimic de la firma de secom am luat slceva acidophilus complex 5 miliarde nustiu ce sa fc sa iau sau sa dau comanda de alea care muai zis tu multumesc

   • Georgiana Oana spune:

    Cred ca orice probiotic ar fi bun.Eu zic sa iei ce-ti e mai la indemana.Si cand ai sa mai ajungi in tara iti iei si probioticele de la secom.

    • Laura spune:

     Multumesc mult am o rugaminte la tine daca vrei sa ma ajuti eu mam gindit sati trimit bani sami iei tu probioticele si iti dau adresa si nr lu sora mea sa ile trimiti ei in vaslui si ia sa mi le puna pe masina in londra nu degeaba multumesc

 75. Kim K. spune:

  E groaznica situatia. Eu nu mai rezist psihic,pe cuvantul meu. Am o nelamurire referitor la doze.tu cum iti prepari in general vanco sa iti iasa 125 mg? Eu pana acum iau 250 mg la 6 h. Practic maine ar fi a 7-a zi si vreau sa reduc doza chiar daca medicul zice ca nu e ok. Dupa preparare flaconul e valabil 24 h. Ar urma 3 zile 125 mg la 6 h. Habar nu am cum sa procedez.

 76. Georgiana Oana spune:

  Eu nu mai dizolv de mult flacoanele ci rog fetele de la farmacie sa-mi cantareasca in pliculete individuale cate 125 mg pe care pe dizolv direct in ceai.Daca tu nu poti face asta atunci dizolvi flaconul ( flacon de 1 gram) in 8 ml si iei cate 1 ml.
  O chestie f importanta : daca scaunele nu sunt perfect normale e mai bine sa mai astepti pana cand scazi doza (inca 3 zile de 250mg la 6h).

 77. Georgiana Oana spune:

  Ai mare grija si cu curatenia.Eu zilnic spal cu clor dizolvat in apa suprafetele si podelele si mai ales baia.Clorul se pulverizeaza si se lasa cel putin 15 minute sa actioneze si apoi se sterge.Spala-te pe maini cu apa si sapun si freaca palmele cel putin 10 sec.Dezinfecteaza si tastaturas , maus , telecomenzi , telefon.Hainele le speli intai in clor si apoi le bagi la masina de spalat la temperatura mare.Trebuie sa ai mare grija cu igiena ca altfel te poti reinfecta.
  Daca doresti sa vb mai multe poftim adresa mea de mail: gg22georgiana@yahoo.com si pe fb ma gasesti Georgiana Turea

 78. Kim K. spune:

  Ti-am dat add pe facebook. Multumesc mult pt informatii :)

 79. laura spune:

  adresa mea de facebook e laura buldum dila

 80. Georgiana Oana spune:

  Draga Laura nu e niciodata tarziu sa iei probiotice.Sunt doar capsule ce contin bacterii benefice care te ajuta la refacere florei intestinale distruse si nu au nici o contraindicatie.

 81. Laura spune:

  Nu gaseste sora mea in vaslui au spus farmacistele si de la plafar ca nu au vazut sau au auzit deasa ceva oana am gasit bio-sun si colostrum?am savincerc cu astea si peurma am sa iau levurin dc gasesc .

 82. Georgiana Oana spune:

  Foarte bine.Incearca cu astea.Eu am luat biosun si am avut rezultate bune.

 83. lili spune:

  Pe un fond de oboseala fizica , stres, deshidratare (transpiratie abundenta),m-am trezit si cu o diaree apoasa (15-18 scaune/zi) si o stare groaznica de rau,asa incat am ajuns pe targa la spital. Dupa 6 zile de tratament cu vancomicina, metronidazol si debridat am luat la sfatul unor prieteni, CHITOSAN si CORDICEPS de la firma TIENS care are reprezentanta si in Bucuresti. Ma simt f. bine.

 84. andreea spune:

  Buna seara,si eu am aceasta baterie din luna mai când eram si însărcinată,am fost tratata 10zile cu Vancomicina la 6h si Enterol 4cps/zi,scaunele au devenit normale chiar ma constipam,dar când mananc unele alimente am scaun mai moale,de aceea eu nu inteleg când se considera ca aceasta baterie a recidivat?Dspa ce am nascut a treia zi am avut 2scaune moi si unul diareic si am zis ca a recidivat bateria dar cu smecta si ceai de menta si regim am reglat scaunele,acum nu inteleg daca a fost sau nu recidiva.Sincer eu cred ca nu am scapat de baterie pt ca nu am pofta de mâncare si scaunele inca mai au mucus.
  De unde luati voi Vancomicina ca eu nu gasesc la mine in oras la nici o farmacie?As vrea sa mai fac un tratament cu Vanco pt ca simt ca bateria e inca acolo si nu stiu cum sa fac rost de ea,multumesc.

  • Georgiana Oana spune:

   Draga Andreea eu zic ca ar trebuii sa repeti testul pentru toxinele A/B dar ca sa fii sigura de rezultat (sa nu fie fals negativ) e cel mai bine sa recoltezi la 14 zile dupa terminarea tratamentului cu vanco si sa iei analiza din scaun diareic si sa o duci cat poti tu de repede la laborator deoarece toxinele se degradeaza in 2 ore la temperatura camerei.Parerea mea ar fi sa nu te apuci de vancomicina pana nu vezi testul pozitiv pentru ca acestea pot fi si semnele unui sindrom de colon iritabil post-infectie.
   Nici in Galati nu se mai gaseste vancomicina in farmacii , ci numai in cele cu circuit inchis (adica in farmaciile spitalelor).

 85. lili spune:

  mananc orice dar mai cumpatat si cam la aceleasi ore.

 86. Andreea spune:

  Georgiana Oana v-am lăsat un email nu stiu daca l-ati citit.
  Eu am facut tratament cu vancomicina in luna mai-iunie,au fost cam 11zile de tratament.O sa fac analiza la scaun,dar daca iese pozitiv nu am de unde sa iau vancomicina din pacate,daca ma puteti ajuta sa fac si eu rost ,va rog multumesc.

  • Georgiana Oana spune:

   Din pacate nici la noi la galati nu se mai gaseste Vancomicina. Trebuie sa fii internata ca sa poti primii tratament.

 87. Lucia spune:

  In urma unei operatii de peritonita si a unui tratament lung cu antibiotice, sotul meu a dezvoltat colita cu clostridium pe 15 mai 2015. A urmat tratament cu Metronidazol, apoi, dupa 10 zile, a facut prima recidiva. Nu am gasit Vancomicina si i-a fost recomndat temporar Metronidazol. A facut a doua recidiva in timpul tratamentului. Am gasit Vancomicina si a inceput tratamentul lung cu Vancomicina ( Vancomicina 125 mg/6 ore- 14 zile, Vancomicina 125 mg/12 ore-7 zile, Vancomicina 125 mg/24 ore -7 zile, Vancomicina 125 mg/48 ore ).La doua zile dupa ce a inceput sa ia Vancomicina la 48 ore a facut a III-a recidiva. A reluat Vancomicina 125 mg/6 ore. Dupa 4 zile de tratament a facut a IV-a recidiva. A dezvoltat rezistenta la Vancomicina. Am fost la Spitalul Matei Bals, la dl dr. Apostolescu. Din pacate sotul meu nu are recomandare pentru transplant de materii fecale, avand o operatie pe intestin. A intrerupt antibioticul si merge numai pe produse naturiste. In timp ce luam Vancomicina la 6 ore, am luat legatura pe mail ( melidava.ro) cu d-na dr. Aosan Gabriela si in functie de afectiunile sotului meu, dansa ne-a transmis un protocol terapeutic ( laptisor de matca, pastura, apilarmel, propolis, obligeana, argila ( Algo) multa…. ). Dupa 3 zile de cand a inceput sa ia aceste produse, sotul meu s-a ridicat singur din pat, a inceput sa aiba pofta de mancare, a inceput sa mearga, starea lui s-a imbunatatit vizibil. In zilele cand a avut scaunele diareice, i-am dat dupa fiecare scaun cate 3 lingurite dozatoare de Laptisor de matca si cate 2 lingurite de pastura. Dupa 10 scaune, numai apa, cat a avut intr-o zi, el se simtea bine, nu era obosit. Acestea cred ca l-au tinut in viata. Avem 2 saptamani de cand a renuntat la antibiotic si este bine. Regim alimentar tine in continuare. Flora bacteriana este foarte distrusa. A luat antibiotic continuu 4 luni de zile. Nu poate reface flora decat cu multa rabdare. Nu mai luam niciun tratament medicamentos . Corpul are mecanismele lui de aparare. El trebuie sa lupte cu bacteria. Noi trebuie sa il hranim corect. Cea mai mare greseala a fost ca nu i-am dat Laptisor, Pastura, Propolis… din primele zile cand a avut primul episod de diaree cu Clostridium. Dar atunci nu stiam prea multe despre acesta bacterie si credeam ca antibioticul va reusi sa o omoare. Atunci nu i-am dat decat alimentatia antidiareica si atat. Sotul meu nu putea sa mearga, nu se ridica din pat, nu putea sa manance, starea lui se degrada sub ochii nostri. Acum merge pe strada, se ocupa cu mici treburi casnice. Multumim lui Dumnezeu ! Doamne ajuta!

 88. alina spune:

  Numele meu este Alina si am mai scris pe acest forum.
  Mai citesc din cand in cand despre problemele create de acesta bacterie. Eu fac aproape un an de cand am avut aceasta infectie dar cu ajutorul lui Dumnezeu am scapat fara recidive. Scriu aceste randuri in ideea ca va pot aduce speranta in aceste momente dificile.Am urmat si eu tratament cu Vancomicina dar in paralel am luat si probioticul Levurin timp de 4-5 luni. Il recomand din tot sufletul, deoarece cred foarte mult ca ajuta.
  Au fost momente in care am cedat psihic crezand ca nu mai exista vindecare si totusi acum, dupa un an sunt aceeasi persoana de dinainte de infectie, cu pofta de viata, de munca si de mancare :).

  va doresc din tot sufletul numai bine si sanatate!

 89. Kim K. spune:

  Buna ,Alina. Si eu am avut aceasta bacterie dar acum urmez o cura cu argila si saccharomyces boulardi si pot sa zic ca ma simt mult mai bine. Incep sa mananc fara restrictii si am de gand sa continui cu argila pe perioada indelungata. Poti sa-mi dai o adresa de mail sau facebook sa vb pe privat? As dori sa te intreb anumite chestii daca nu te deranjeaza. Sanatate multa …

  • Laura spune:

   Buna as vrea si eu sa iau argila am avut siveu acest microb acuma 3 luni toxina a e negativ dar toxina b e pozitiv asa mia dat drumu din spital si as vrea sa fc si eu un tratament cu argila dar cum iau legatura cu domnu doctor bocan astept raspuns dc ai timp

  • Laura spune:

   Buna as vrea si eu sa iau argila am avut si eu acest microb acuma 3 luni toxina a e negativ dar toxina b e pozitiv asa mia dat drumu din spital si as vrea sa fc si eu un tratament cu argila dar cum iau legatura cu domnu doctor bocan astept raspuns dc ai timp multumesc.

  • Laura spune:

   Buna kim ce maninci acuma sau ceai mincat la inceput cind ai fc tratamentul cu argila

 90. Lucia spune:

  Buna, Alina. Am scris mai sus referitor la rezistenta la Vancomicina care a dezvoltat-o sotul meu. De cand a avut primul episod de diaree, a luat permanent si ia si acum cate 2 cp Enterol /zi( 1cp la 12 ore- la 2 ore dupa antibiotic, acum dupa Propolis) si cate 1 cp Colostrum/zi, de la Secam, dimineata. Cantitatea de argila pe care o ia este foarte mare. Se numeste „metoda borcanul de 800 g” – 1/3 din borcan se pune argila si 1/3din borcan se adauga apa plata. Se bea apa namoloasa, cat poate pacientul de mult. Se adauga apoi, de cate ori, apa plata si se bea apa namoloasa inainte de masa obligatoriu si la culcare inca un pahar. Dl ing Bocan mi-a spus sa arunc argila si sa pun alta de 2 ori pe zi. Propolisul il folosim ca pe un antibiotic. Propolis esenta, cate 5 ml la 6 ore. Pentru diaree, sau scaune moi este indicat ceaiul de coaja de salcie. Sotul meu are ” chioraieli” si gaze. Pentru acestea luam ceai de obligeana. Pentru toate problemele cu care ne confruntam, cerem sfatul d-nei dr Aosan, pe e-mail. Aceasta cu multa bunatate si promptitudine ne raspunde si ne precizeaza ce sa facem. Sanatate multa si Doamne ajuta !

 91. alina spune:

  Buna Kim K.

  Adresa mea de mess este: alina.john
  Daca pot fi de folos, va raspund cu placere.

  Numai bine!

 92. buiga melinda csilla spune:

  Laura,acesta e nr personal al D-lui Bocan,suna-l cu încredere e foarte amabil si iti da indicatii . 0788233873. Multa sanatate

 93. Laura spune:

  Multumesc pentru nr de telefon noi doua nu am mai comunicat suferi si tu de acest microb

 94. Florin spune:

  Aveti mare grija la spitalul Fundeni, in cazul in care este necesara internarea in acesta! Saloanele de pacienti reprezinta un real focar de infectie, in special cu Clostridium Difficile, care poate fi contactat imediat de pacienti! Cel putin la sectia de Urologie, dar presupun ca situatia este identica in toate sectiile! Sansele ca un pacient care este internat in aceste saloane, sa contacteze acest virus, sunt mult mai mari decat cele ca sa scape neinfectat, mai ales dupa o interventie chirurgicala cand organismul este slabit. Recomand spalarea intensa pe maini si dezinfectarea acestora, dupa folosirea oricarui obiect din salon, in special a toaletei. De asemenea, acesta se poate contacta si din sala operatorie, in timpul interventiei, din cauza ustensilelor folosite sau a antibioticelor ieftine folosite. Asadar, operatiile chirurgicale care, de altfel sunt reusite si efectuate de personal medical renumit, pot fi umbrite din pacate de acest aspect foarte grav care poate pune in pericol serios sanatatea pacientilor.
  Cu toate ca situatia este cunoscuta mai ales la nivelul de asistente, nu se ia nicio masura de eradicare si prevenire a fenomenului! Cu mici exceptii, personalul de asistente lasa de dorit din toate punctele de vedere. Luati-va masuri de siguranta la internarea in acest spital!

 95. Laura spune:

  Buna kim k as vrea sa stiu cum teai simtit sau ce reactie ai avut cind ai baut argila cum se manifesta in primele zile ca marti imi vine si mia argila si mie cam frica nustiu cum mas simti as vrea sami raspunzi dc vrei si dc ai timp multumesc si ce ai mincat cit fc tratamentul

 96. Kim K. spune:

  Buna Laura. Încerc sa mănânc cat se poate de normal,natural. Ideea e sa nu consumi alcool,grasimi ,gen untura,slanina etc. Am început sa introduc cam orice in alimentatie. Sanatate

  • Laura spune:

   Multumesc pt raspuns kim dar nu miai spus cum e in prima zi cind bei argila te simti rau vomiti ai reacti adverse snatate iti doresc si eu acuma te simti ok

 97. Kim K. spune:

  Eu personal nu am avut reactii urate, in afara faptului ca eram foarte balonata dar dupa câteva zile m-am simtit mai bine. Gustul nu e oribil,ai impresia ca mănânci creta. :)am inteles ca la unele persoane poate sa apară constipatie sau diaree care trece in câteva zile si nicidecum nu trebuie întrerupt tratamentul. Ia si niste probiotice,saccharomyces boulardii de preferat. Tine-ma la curent cu noutati si poti începe cu cura cu argila cu încredere.

  • Laura spune:

   Nu gasesc probioticu asta am sa iau levurin ca asta lam gasit sau reflor ca mi la recomandat domnu doctor mircea bocan si multa sanatate iti doresc si multunesc ca esti amabila sami raspunzi

  • Laura spune:

   Buna kim cum te mai simti suze dc te deranjez dar de miine incep si eu argila sanatate la toata lumea

 98. Mirela spune:

  Buna ziua! Am citit cu mare interes comentariile voastre! Aceeasi problema o am si eu cu tatal meu de vreo 6 saptamani. In spital i s-a administrat vancomicina. Metronidazolul nu l-a suportat. Dupa ce l-am adus acasa , la 10 zile , adica sambata trecuta a recidivat. De cand l-am adus acasa i-am dat Linex Forte. Sambata am inceput sa-i dau din nou Metronidazol , Smecta . Probabil flora s-a mai refacut ca de data asta l-a suportat . Mai are pana duminica . De luni incep tratamentul dat de dl dct Aosan: esenta de propolis 7zile, tinctura urm 7zile, macerat de obligeana si argila 4-10 lingurite pe zi. Mai am sa-i cumpar argila…nu am gasit inca la plafarele din zona( Braila). Argila Bocan o gasesc in plafare sau numai prin comanda? Multumesc! Multa sanatate tuturor!!

  • Georgiana Oana spune:

   Argila domnului Bocan trebuie comandata pe site-ul dansului sau prin telefon.Eu am facut comanda prin telefon si coletul vine cam in 5 zile prin fan curier.

  • Lucia spune:

   Am facut comanda on-line pentru argila Algo si dupa cateva zile daca nu am primit mail de confirmare am sunat la „argila-algo.ro”. Cei de acolo mi-au spus ca cel mai bine este sa fac comanda telefonic. Am explicat gravitatea cazului si a doua zi am primit comanda. Argila care trebuie sa o ia pacientul este destul de multa. Faceti o comanda de cel putin 2kg. Cura cu argila trebuie consumata mult timp si dupa ce dispar simptomele bacteriei. La Plafar argila Algo este in cutii de 200g sau 400 g si este mult mai scumpa. Dupa parerea mea, acum analizand situatia cand sotul meu a trecut prin 4 recidice, dintre care 3 in timpul tratamentului cu Vancomicina, trebuia dupa prima recidiva sa oprim antibioticul si sa urmez cu Propolis. Pentru situatia „de rezerva ” este si propolis supozitoare, facute de Insitutul Apicol ( nu alte supozitoare cu propolis + adausuri , echinacee… ). Pentru aceasta cereti sfatul d-nei dr. Aosan, daca situatia pacientului nu se imbunatateste dupa ceva timp. Daca ii scrieti, spuneti-i toate simptomele pentru ca dansa stie ce sa va sfatuiasca. De exemplu , pt sotul meu care avea multe gaze, eu i-am spus ca ni s-a recomandat Espumisan, Carbune medicinal. D-na dr ne-a spus sa luam ceai de fructe de fenicul, cu care merge f. bine. Dl ing Bocan, cand am vb cu dansul, mi-a spus sa inrerup antibioticul. Eram dupa a II-a recidiva. Nu am avut curajul si rau am facut. Antibioticul nu distruge numai bacteriile bune care lupta cu bacteria, ci a daramat tot organismul, mai ales la cei care au boli cronice. Sanatate multa si Dumnezeu sa ne ajute pe toti !

 99. andreea spune:

  Buna ziua,cum pot face rost de tratamentul naturist de la dr Aosan si de argilă?
  Si eu am aceasta baterie,a recidivat,acum sunt pe Metronidazol dar nu il suport,si oricum scaunele nu sunt ok,asa ca va trebui sa ma internez pt tratament cu vanco,ca nu se gaseste altfel,dar as fi dorit sa urmez tratamentul naturist dupa cura de antibiotic.Acum nu am scaune multe 1-2 pe zi,dar sunt scaune mai moi,nu diareice,si nu am pofta de mâncare,am un gust amar in gura uneori si usoare senzatii de greata.

  • Lucia spune:

   Scrieti pe melidava@gmail.com si treceti la subiect ” pacient cu Clostridium”. Scaunele se rezolva in timp. Nu apelati la Vancomicina ! Dupa alta cura de antibiotic va veti simti si mai rau. Organismul slabeste si dispare de tot pofta de mancare. Incepeti acum un tratament naturist. Va spun din experienta noastra. Sotul meu a facut 4 recidive si daca nu ii opream antibioticul nu stiu daca mai traia. El are probleme grave cu ficatul si antibioticul l-a pus la pamant. O zi buna si Doamne ajuta !

   • Mihai spune:

    Buna seara.
    Cum se mai simte sotul dvs. A scapat de problema clostridiilor?
    A urmat tratament cu Vancomicina? Daca da… Cit timp.
    Multumesc!

 100. andreea spune:

  Adresa mea de mail este andreeaghitau@mail.com,daca ma puteti ajuta cu informatii v-as fi recunoscătoare,mai ales persoanelor care au invins aceasta baterie,daca ma puteti sfatui ce sa fac,multumesc mult.
  Kim,Georgiana Oana vor cum va mai simtiti?E ok argila?

  • Georgiana Oana spune:

   Buna Andreea , eu inca nu am inceput tratamentul dar Kim i-a argila de mai bine de doua saptamani si a spus ca se simte bine.Sa speram ca va fi bine si pentru noi!!

  • alina spune:

   buna Andreea,
   eu sunt una dintre persoanele care au invins bacteria. Am urmat tratament cu Vancomicina si Metronidazol cate 14 zile, apoi am continuat cu probioticul LEVURIN timp de 4-5 luni. Stiu sigur ca acest probiotic a impiedicat recidiva si a ajutat foarte mult la vindecare.
   Sper sa fii bine cat mai repede. Iti recomand Levurin, oricum rau nu are cum sa-ti faca.

   Sanatate!

 101. marinela dascaliuc spune:

  vreau sa aflu care este tratamentul cel mai bun pt boala diareica cu clostridium dificile ptr mama mea care are diabet si hepatita

 102. Andreea spune:

  Dna Lucia si acum sotul dumneavoastra cum se simte,bacteria a dispărut din scaun?

 103. Lucia spune:

  Buna ziua, Andreea. Vreau sa-ti spun ca sotul meu nu a mai facut recent analiza de depistare a bacteriei din scaun, deoarece dr de la Boli Infectioase de la noi a zis ca nu este necesar, sunt bani aruncati inutil. Confirmarea am avut-o cand am citit pe net, in Ghidul de diagnostic, tratament… pentru Clostridium difficile, ghid publicat de Ministerul Sanatatii, urmatoarele:
  „Retestare
  controlul eficienței bacteriologice a terapiei ICD- infectie Clostridium difficile- nu se recomandă (Clostridium difficile poate persista în colon câteva luni după remisia simptomatologiei )”.
  Simptomatologia se refera in primul rand la diaree si temperatura. Bacteria va disparea in timp, cand imunitatea corpului, bacteriile bune vor putea din nou coloniza tubul digestiv si acestea vor distruge bacteriile rele ( Clostridium si altele). Si in ghid se spune ca bacteria va ” persista in colon cateva luni de la remisia simptomatologiei”, deci multa rabdare, totul va fi bine dar in timp. Si noi am crezut ca daca luam antibioticul ( Vancomicina) bacteria va muri si se vor rezolva toate problemele. Nu a fost asa.
  Sotul meu se simte mai bine. Are pofta de mancare. Temperatura este intre 36,5 si 37,8. D-na dr. Aosan ne-a spus ca temperatura este semnul ca sistemul imunitar raspunde – organismul lui lupta cu bacteria. Scaune are intre 1 si 3 pe zi. Luam in continuare Propolis esenta ( nu tinctura pt ca sotul meu are probleme grave cu ficatul si nu are voie alcool), Pastura si Laptisor de matca si argila multa de 4-5 ori pe zi ( inainte de masa obligatoriu). Deasemenea mai luam ceai de obligeana, de fenicul…… Am inceput sa-i introducem in alimentatie treptat cate un aliment, legume crude= frunze de salata, compot de mere usor indulcit…..Cred ca suntem pe drumul cel bun. Cu multa rabdare si cu ajutor de la Dumnezeu speram sa fim mai bine. Sanatate multa !

 104. Andreea spune:

  Multumesc mult dna Lucia pt raspuns,sanatate multa la toata lumea.

 105. Turcanu marcela spune:

  Buna ziua! Va rog daca se poate,un medic sa ma ajute intr-o problema.Fata mea are 22 de ani,nu a fost internata in spital cu alte boli,nu a luat antiboitice si nu stim de unde a contactat acesta bacterie Clostriudium.In momentul de fata este internata si i se administreaza Vancomicin la 6 ore,nospa injectabil si controloc..avand un inceput de ulcer.Nu i s-a recomandat in spital niciun fel de probiotic,acesta luandu-l la initiativa mea si anume Biosun.Este foarte slaba ,are 43 kg,analizele la sange au iesit f bune dar ea este slabita,ametita si mereu are stari de voma.Exista sanse de vindecare? Este necesara colonoscopia? Nu am incredere in Spitalul Bacau,ce sfat imi dati,unde pot merge cu ea? Va rog ,astept un raspuns.

  • Lucia spune:

   Buna ziua, doamna. Si eu sunt mama si stiu cum ma simt cand copilul meu ar fi bolnav. Nu sunt medic, dar va impartasesc din experienta noastra in lupta cu aceasta bacterie.Bacteria aceasta darama tot corpul: nu ai pofta de mancare, slabesti mult de tot, nu poti sa mergi, ….Incepeti in perioada aceasta cat ia antibiotic sa-i dati produse apicole( laptisor de matca, pastura, ..). Corpul trebuie ajutat sa poata sa lupte si sa invinga bacteria. Nu lasati pentru perioada dupa antibiotic. Antibioticul si celelalte medicamente sintetice sunt indepartate din organism prin ficat, rinichi, sitem digestiv, plamani.. Dati-va seama cat rau face acest antibiotic. Nu va pot spune sa nu luati Vancomicina. Poate ca bacteria sa dispara dupa aceasta serie de antibiotic . Atunci este ok. Depinde cat de slabit este organismul si ce alte probleme de sanatate are. Daca apar recidive atunci cred ca cel mai bine este sa intrerupeti Vanco si sa luati Propolis ( esenta, sau tinctura sau supozitooare), depinde de gravitatea cazului. Noi am scris d-nei dr Aosan Cristina ( melidava@gmail.com ) si dansa ne-a facut un protocol terapeutic si am tinut mereu legatura cu dansa. Produse apicole le cumparam de pe site-ul melidava ( pt ca avem incredere in aceste produse/ laptisorul este din china, dar adus din Germania unde toate acestea se analizeaza si pentru ca avem mereu o recomandare medicala din partea d-nei dr). Sotului meu i s-a recomandat tot timpul cat a luat Vancomicina (42 zile) cate 2 cp de Enterol/zi ( 1 cp la 12 ore – la minim 2 ore dupa antibiotic). Deci, recomandarea mea este sa-i ajutati organismul acum. Scrieti-i d-nei dr. Aosan.
   Bacteria nu se ia numai din spital sau dupa un consum de antibiotice ci dupa obiectele unui bolnav, sau WC/ lavoar/usa… unde a fost un bolnav cu acesta bacterie. Modul de infectare este fecal-orala. Sporii acestei bacterii traiesc pe obiectele din jur luni de zile. Tu te speli pe maini, dar pui mana pe usa sau pe alt obiect pe care a pus mana un bolnav si iei un biscuite sau ceva de mancare si gata, te-ai infectat. Sunt persoane care duc pe picioare aceata bacterie. Cred ca sotul meu este unul din cazuri. De cativa ani de zile se deranja mereu la stomac, facea temperatura. Nu ni s-a dat sa facem analiza de Clostridium si am luat mereu Imodium, Loperamid… Asa am facut-o sa fie foarte rezistenta.
   Bacteria ar fi trebuit sa fie omorata de aciditatea mare a stomacului. Dar daca ai probleme cu acesta si iei Omez, Controloc, Nexium,… care micsoreaza aciditatea, atunci bacteria a trecut de poarta de intrare si doar bacteriile bune de pe tubul digestiv ar fi trebuit sa o distruga. Se pare ca si aici fiica dvs are o problema. Imunitatea ei nu a distrus Clostridium.
   Speranta la Dumnezeu sa-i calauzeasca pe domnii dr. sa faca tot ce trebuie pentru fiica dvs !
   Sanatate multa !

  • alina spune:

   Buna ziua,

   Eu am avut ifectia aceasta si m-am facut bine cu Vancomicina, Metronidazol si probioticul Levurin. Nu stiu cum este BIO-SUN dar stiu sigur ca asupra bacteriilor benefice continute de Levurin si Enterol s-au facut studii si au efecte clare in anihilarea bacteriei Clostridium.Puteti incerca sa-i dati fiicei Levurin sau Enterol cate doua plicuri pe zi, o perioada mai indelungata.
   Sanatate multa!

 106. Kim K. spune:

  Buna Andreea.eu am aproape o luna de cand iau argila,poti incerca cu incredere. Eventual ia legatura cu D-l Bocan si spune-i simptomatologia. Eu am luat impreuna cu tinctura de propolis si saccharomyces boulardii. Multa sanatate iti doresc

 107. Laura spune:

  Buna kim laura sint am si eu 3 zile decind iau argila si saccharomyces bolordii mos si as vrea sa te intreb cite scaune aveai la inceput si cite zile tea tinut ìmbalonarea

 108. Turcanu marcela spune:

  Va multumesc D.Lucia dint tot sufletul,o sa ii scriu D.Doctor.Sanatate multa va doresc la toata familia!

 109. Turcanu marcela spune:

  Nu gasesc la farmaciile din Bacau Levurin,stie cineva il pot gasi?

 110. Laura spune:

  Da este in vaslui la farmacii
  6

 111. Turcanu marcela spune:

  Draga laura ,am gasit levurin in bacau dar medicul nu a zs ca sa dau fetitei si acesta doar enterol ,starea ei nu este tocmai buna ,lipsa poftei de mancare ,oboseste si chiar un pic de febra 37 cu 2 ,sunt ft speriata de ce vad din comentarii si nu stiu ce sa fac azi a fc si 4 scaune dar bunicele .am scris doamnei dc aosan dar nu am primit raspuns .sunt disperata

  • Laura spune:

   Stati linistita e bun si enterolu eu personal am luat bio-san sint bune eu sint pe tratament cu argila si probioticu saccharamyces bolordii+mos am 5 zile de tratament si ma simt mai bine sanatate la toata lumea

  • Lucia spune:

   Buna ziua, doamna. V-am scris in speranta ca poate o sa va linistiti un pic cand cititi aceste randuri. Aceasta bacterie are efecte diferite in functie de starea pacientului. Cu cat pacientul are mai multe probleme de sanatate cu atat efectul pe care il produce aceasta bacterie este mai distructiv. Fetita dumneavoastra este tanara, are un alt sistem imunitar decat un bolnav cronic, deci aveti speranta ca se va face bine. Important este ca starea ei sa se imbunatateasca, chiar si foarte putin, numai sa nu se degradeze. Pentru scaune moi ( sau diaree) d-na dr ne-a recomandat ceai de coaja de salcie ( de la Plafar- 2,5 lei/pachet). Se face decoct: „Ceaiul de coajă de salcie se prepară ca şi decoct din o linguriţă de ceai de pulbere de plantă la 300…350 de mililitri de apa, prin fierbere la foc mic, cu capacul întredeschis, timp de 15…20 de minute. În timpul fierberii ceaiul spumează. Deci atenţie! Va rezulta un ceai roşu la culoare şi cu un gust neutru. Dacă doriţi puteţi să-l dregeţi cu lămâie. Nu vă sfătuiesc să-l îndulciţi.
   Se recomandă să beţi acest ceai fierbinte, una până la trei căni pe zi, în funcţie de gravitatea problemei, de la o banală răceală, la insomnii. Ar trebui să provoace o sudoraţie intensă. Este un efect normal. Pregătiţi-va din timp haine de schimb pe timp de noapte. În cazul în care trebuie să iesiţi din casă, pentru a merge la serviciu, sau în alt scop, este mai bine să nu folosiţi acest remediu. Încercaţi sa beţi două căni seara, ca să compensaţi „doza” lipsă, sau pierdută. Daca preparatul nu produce sudoraţie, poate fi un semn că nu este un produs de calitate. Încercaţi să cumpăraţi şi de la un alt producător…
   http://www.melidava.ro
   Sotul meu a baut numai cate 1 cana/zi -si nu fierbinte, pentru ca nu are voie nimic cald-si scaunele au inceput sa fie foarte tari. Numarul de scaune se va regla in timp. Important este sa se reduca. Temperatura va ceda cand scaunele se vor reduce la 1-2/zi. Temperatura si nr de scaune va arata ca bacteria este inca activa si corpul lupta cu ea.
   D-nei dr Aosan ii scriu f.multi pacienti si raspunde fiecaruia cat de repede poate. Toti care ii scriu reprezinta cate un caz.
   Fiti optimista ca toate se vor rezolva. Informatiile pe care le scriem pe forum sunt de fapt o baza de date. Fiecare pacient este unic, tratamentul lui si simptomatologia lui sunt total diferite de alt caz. Nu trebuie sa va speriati. Fiecare dintre noi care am scris aici a fost pentru ca am cautat o alternativa la tratamentul initial. Dumnezeu sa-i ajute pe toti cei in suferinta si sa se faca bine !

  • alina spune:

   D-na Marcela,

   Nu mai cititi pe internet despre cazurile disperate. Fata d-voastra este tanara si organismal ei este puternic, asa ca se va face bine cu siguranta. Este foarte important acum sa urmeze un regim strict macar o luna si sa ia Levurin sau Enterol (contin acelasi tip de bacterii benefice). In ceea ce priveste starea de slabiciune pe care o are si lipsa poftei de mancare astea sunt normale dupa aceasta infectie si mai ales dupa administrarea Vancomicinei. Aceleasi stari le aveam si eu dar dupa 3-4 luni s-au ameliorat mult. Am vazut ca ati scris mai sus de Controloc. Intrebati medical daca este bine sa-l administrati acum. Am auzit dintr-o sursa ca in cazuri de infectie cu aceasta bacterie este bine sa nu se administreze medicamente care reduc aciditatea gastrica deoarece aceasta aciditate ajuta la omorarea bacteriei. Nu stiu cat de sigura este sursa, dar puteti intreba medicul daca este asa sau nu.
   Eu am aproape un an de la infectie si ma simt foarte bine dar la inceput am trecut prin stari groaznice. Tot ce citisem pe internet ma afectase foarte mult psihic si ajunsesem sa cred ca nu ma mai vindec niciodata.
   Rugati-va in fiecare la Dumnezeu si veti vedea ca totul va fi bine!

   • Giurgea ana spune:

    Va rog din suflet spuneti-mi si mie exact cu ce tratament ati scapat de clostridium. Sunt disperata. De 3 luni ma lupt cu aceasta bacterie si recidiveaza la 7 zile dupa incetarea tratamentului.

 112. Kim K. spune:

  Laura,e normal sa ai o stare generala mai proasta la inceputul curei cu argila dar dupa maxim 10 zile o sa te simti mai bine. Si eu am fost balonata,zgomote abdominale si chiar constipatie la un moment dat. Dar acum pot sa zic ca ma simt din ce in ce mai bine. Ai incredere si rabdare si o sa vezi ca va fi ok :)

  • Laura spune:

   Multumesc pentru raspuns kim sa dea dumnezeu sanatate la toata lumea care suferim de aceasta boala ma simt mai bine multumesc lu dumnezeu

  • Laura spune:

   Draga kim am rabdare ma chinui cu acest microb din aprilie am fc tratament cu vanco metronidazol si normix perfuzi vitamina b1si b6 am stat internata 2 saptamini si mia dat drumu din spital cu taxina b pozitiv si toxina a negativ am tinut regim 1luna strict am fc analize si mia spus ca mia disparut toxinele dar eu nu ma simteam bine tot regim am tinut iar o luna si am pl in londra la 3 luni dupa ce am iesit din spital am stat 10 zile si mam intors in tara pt ca ma simteam tot rau am fc iar analize si mia spus ca iar a aparut toxina b dar eu cred ca nu mia trecut niciodata pt ca am avut dureri de burta mereu si fc scaune moi cine a avut grija de mine la spital nu mia dat probiotice nu mia spus sa cumpar ca ma ajuta cu acest microb si am auzit de argila si am comandat si iau si probiotice ma simt mai bine dar ma mai doare burta da asa e cred pentru ca argila isi fc efectu umbla in organism astept sa treaca 10 zile si apoi vad dc ma mai doare burta mine fc 6 zile de tratament multa sanatate la toti care suferim de acest microb dc nu te superi dami adresa de feizbuc a ta sa mai vorbim mai amanuntit.

 113. Turcanu marcela spune:

  Multumesc mult pt sfaturile date tuturor ,fetita mea a iesit azi din spital fara scaune proaste analiza a iesit negativ,i s-a recomandat metronidazol si levurin inca zece zile pt a se preveni reactivarea bacteriei dar sunt ingrijorata din cauza ulcerului . Daca nu i- as fi sugerat doanei dct sa i se opreasca controlocul din medicatie cred ca ar fi fost mai rau . Am luat stomac sanatos si urmaresc evolutia . Continui cu regim insa acuza arsuri la stomac , sa fie de la metronidazol sau de la acest tratament naturist ?cu ce as putea inlocui controlocul ? Stie cv imunoinstant se gaseste in farmacii sau doar prin comanda ? Doamne ajuta !

  • alina spune:

   D-na Marcela,
   Va sfatuiesc ca fata d-voastra sa ia Levurin cam trei luni. Asa ar fi cel mai sigur. Metronidazolul, din experienta stiu ca da stari destul de suparatoare. De asemenea si Vancomicina. Daca mai are stari de rau sa nu va panicati ca poate fi din cauza tratamentului care este destul de puternic pentru organism. In ceea ce priveste ulcerul, incercati cu ceaiuri. Mergeti la un plafar si vedeti ce va recomanda. Acum are nevoie de regim o perioada, probiotice, si o sa vedeti ca va fi bine. Sa aveti rabdare, simtomele nu se reduc foarte repede, dar pana la urma trece si fata va fi bine.
   Multa sanatate!

 114. Turcanu marcela spune:

  La multi ani tuturor ce poarta numele sfintei maicii domnului !imi este ft greu sa cred ca fiica mea o sa- si mai revina curand ! Azi a vomat ,scaune la fiecare masa ultimul chiar diaree , am fost la medic si zc ca sa continuie cu metronidazol levurin si i-a mai dat diarex .am fc programare la spitalul iasi sf spiridon . Sunt ft disperata dar nadejdea e doar la dumnezeu . Nu am inceput tratament naturist pt ca nu mi- a venit comanda astept dar nu stiu ce sa fc !e prea tarziu cu naturiste ? Multumesc pt sfaturi tuturor !e ft greu!

 115. alina spune:

  D-na Marcela,
  Nu deznadajduiti, va fi bine. Trebuie sa aveti rabdare. Scaune moi va mai avea. Metronidazolul da stari de greata si poate provoca voma. Pana isi revine mucoasa, va mai avea momente proaste. Fata tine regim acum? Sa bea ceai de menta si sunatoare. Incercati sa va linistiti si sa o incurajati si pe ea.
  Dumnezeu sa aibă grija de ea! Multa sanatate!

 116. Turcanu marcela spune:

  Cine stie cum se trateaza clostridium la femeile gravide?

 117. Turcanu marcela spune:

  Am fost cu fata la Iasi,i-a dat inca 7 zile de vancomicina.acum sa vedem cum o sa ii mai fie…cealalta fata,e insarcinata si de obicei era constipata,avea scaune la 3 zile..acum are 2/zi..credeti ca a prins si ea bacteria ?

 118. Georgiana Oana spune:

  Doamna Turcanu Marcela , tratamentul cu Vancomicina oral e de obicei foarte putin toxic pentru restul organismului deoarece administrat in forma orala el nu paraseste intestinele si nu intra in sange, singura problema a lui este faptul ca pe langa distrugerea clostridiei mai distruge si inca 20% din flora prietenoasa, dar efecte pe termen lung nu produce.De obicei este foarte bine tolerarta de pacient, dar ca sa fie administrata unei gravidecred ca trebuie intrebat medicul obstetrician. 2 scaune pe zi care au si consistenta normala fara alte simptome (varsaturi, borborisme,scaune apoase ,astenie ,senzatie de falsa-gripa) nu indica infectie cu clostridium difficile, dar ca sa fiti sigura puteti sa ii faceti testul toxigenitatii. Oricum mare grija cu curatenia , dezinfectati totul cu clor inclusiv telecomanda , mobile , clantele usilor , intrerupatoare (lasati clorul sa actioneze 15 min dupa care stregeti cu apa) trageti apa la toaleta cu capacul asezat ca altefl in urma defecatiei sporii se pot raspandi spalati rufele fetei cu infectia separat (cu clor si apa fiebinte) apoi calcate (mai ales lenjeria de corp).
  PS_ Parera mea este ca 7 zile de Vancomicina nu sunt de ajuns .Un tratament eficient cu Vanco trebuie facut cel putin 10 -14 zile.

 119. Georgiana Oana spune:

  Sunt oameni care iau Vancomicina cu anii (in America , unde infectiile cu clostridium sunt mai agresive datorita tulpinilor mult mai virulente) si nu sufera nici un alt efect secundar pe termen lung.

 120. Turcanu marcela spune:

  Doamna georgiana, fata infestata a stat in spital 7 zile si a vn acasa cu metronidazol dar nu la tolerat si am fst la iasi unde sa prescris inca 7 zile cu vanco . L-am cumparat din iasi pt cei ce cauta acest medicament .este mai bn , nu mai are diaree doar ameteala si putin slabita . Problema e ca eu mama ei am simtome ce duc la aceasta bacterie deocamdata nu am diaree cu scaune dese dar nu ma simt bn . Sa fie pe fond de stres sau am contactat-o ?

 121. Georgiana Oana spune:

  Puteti face un test pentru inceput sa vedeti daca a-ti contactat sau nu infectia.

 122. Andreea spune:

  Daca toxina A este negativă si toxina B pozitivă,este recădere?

 123. Andreea spune:

  Dupa 2luni in care am avut perioade cu scaune ok si scaune moi,am facut analiza prima data a iesit negativă,apoi am facut si colonoscopie,duminică am avut vreo 8-9scaune numai mucus si sânge,mi-a iesit toxina b pozitivă si a negativ,acum fac tratament cu vancomicina,tratament indelungat.

 124. Georgiana Oana spune:

  Draga Andreea , de regula tulpinile cu care ne infectam noi europenii produc doar o toxina (de regula toxina B) doar pe continentul american se gasesc tulpini binare care sunt mult mai periculoase.Daca ai avut scaune frecvente si cu sange e clar ca e de la clostridie.Incearca si tu argila algo dupa tratamentul cu vancomicina , poate iti va prinde bine.

 125. Andreea spune:

  Multumesc mult de raspuns Georgiana Oana.As mai fi vrut sa te întreb ceva,am vazut ca printre simptomele date de clostridium ar fi cele de falsa gripa,care ar fi acele simptome daca se poate sa îmi spui,multumesc.

 126. Georgiana Oana spune:

  Sindromul pseudo-gripal (falsa gripa) se manifesta prin : dureri musculare si articulare, febra sau subfebrilitate si frison , dureri de cap ,transpiratii nocturne.

 127. Andreea spune:

  Am inteles,multumesc.

 128. Andreea spune:

  Credeam ca poate da si dureri de gât ca eu de vreo 2sapt am niste dureri in gât care nu mai trec.

 129. Kim K. spune:

  Andreea,scuze ca ma bag in discutie… Eu am aproape 2 luni de când am terminat tratamentul cu vancomicina,dar in toata perioada asta al luat Levurin si argila 200 g pe zi si ma simt mult mai bine. Tu iei probiotice sau ai luat in aceste 2 luni? Încearcă cu Levurin ca ajuta foarte mult. Sănătate multa

 130. alina spune:

  http://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/nou-tratament-impotriva-unei-infectii-mortale-314595.html

  Se pare ca s-a descoperit un nou tratament impotriva infectiei care nu distruge flora benefica. Inca este in faza de experiment. Suna bine, nu?

 131. Andreea spune:

  Kim am luat Enterol tot timpul insa eu fiind si însărcinată nu am tinut regimul deloc,a 4-a zi eu am mâncat mici,înghețată si capsuni,nestiind cat este de important regimul.
  Acum urmez tratamentul lung cu Vancomicina cu doze progresiv descrescatoare si după o sa iau si argila.

 132. Gavrilas Luminita spune:

  Bună ziua Georgiana Oana sunt noua pe forum și în am aceasta bacterie pasiva .Spune mi te rog schema ta de tratament de la început cu vancomicina când ai luat Saccharomyces Boulardii c ai luat probioticul și Colostru c l ai luat.eu am fac tratament cu Vancomicina 10 zile și când l am terminat au revenit simptomele

  • Georgiana Oana spune:

   Buna Luminita. Schema mea cu Vancomicina a fost : 10 zile 250mg/6h apoi 125mg/6h (3-4zile), 125mg/8h (3-4 zile), 125 mg/12h (3-4zile) , 125mg/zi 1 saptamana , 125mg/2-3 zile(1luna) iar Saccharomyces Boulardii se ia concomitent cu tratamentul cu Vanco .Colostrumul e bine sa-l iei cand scazi vanco la 125mg/zi pentru ca antibioticul il inactiveaza si il iei degeaba (parerea mea) tu faci cum vrei ,oricum rau nu-ti face.Probioticele (lactobacili,bifidobacterii etc) se iau de regula la sfarsitul tratamentului sauy cel mai bine cand iei 125mg/la 2-3 zile.

 133. Laura spune:

  Buns Kim As vrea sa stiu cum te simți si pt ce ai luat tinctura de propolis si dc ți-ai fc analizele in aceste doua luni decind fc tratament cu argila si timp ai luat saccharomyces boulardi+Mos ca acuma ai scris ca iei levurin care sint mai bune probiotice si dc tea durut burta vreodată astept ras Multumesc si sănătate la toată lumea

 134. Laura spune:

  Tot ieu sint kim cite scaune ai pe zi as vrea să-mi dai nr tau de telefon sa te întreb ceva personal sau adresa de feizbuc

 135. Kim K. spune:

  Laura,nr meu este: 0753727580. Ma poti suna si daca te pot ajuta cu informatii o fac cu mare drag . Sanatate

 136. Gavrilas Luminita spune:

  Multă frumos Georgiana Oana.Nu știu Cum ai avut tu simptomele dar eu am un scaun moale doar dimineață și chioraieli în intestine.Ca și regim=dimineață 2 felii pâine prăjită cu brânză de vaci dietetica la prânz piept pui fiert sau la grătar intre biscuiți obișnuiți seara cartofi copți și adevărul e ca nu ce sa mai mănânc .Supe de zarzavat nu simt nevoia .Ca probioticul mi am luat Jarro-dophilus Doffilus+moș de la Secom.

 137. Gavrilas Luminita spune:

  A și spune mi te rog tu ai slabit ca io da cam 3 kg.Tu ai zis ca ai luat Colospasmi 2 tablete pe zi tina mers bine cu ele și câte zile se ia.Daca nu te deranjează f mult lăsăm nr.de telefon sa te sun.Merci mult pt tot.

 138. Gavrilas Luminita spune:

  Mersi mult o sa te sun mâine ca mă duc la serviciu în seara asta.

 139. Cristina spune:

  Buna ziua
  De 2 luni ma chinui si eu cu aceasta boala;totul a inceput de la administrarea unui antibiotic,a urmat diaree cu mucus si striuri de sange ,dureri groaznice de burta.Am ajuns la spital la urgente de unde mai trimis la infectioase,acolo am facut analiza si a iesit negativ…intre timp am primit metronidazol si ercefuril…tratament intrerupt dupa ce am primit rezultatul analizei….simptomele au disparut rapid cam doua zile…dar au revenit intr o saptamana;am refacut analiza la un cabinet privat si a fost pozitiva si am inceput tratamentul cu metronidazol 14 zile…iar a apoi am luat probioticul Jarro Dhopilus.,la 10 zile de la terminarea tratamentului a recidivat :( m am internat si am inceput tratament cu vancomicina timp de 3 saptamani cu doze descrescatoare…am terminat tratamentul si am inceput sa iau enterolactis.Scaunele sunt cat de cat normale 1max 2\zi dar urme de mucus tot mai sunt si are un aspect lucios.Sunt foarte stresata sa nu mai recidiveze :( dr.mi a spus ca timp de 3 pana la 6 luni analiza va iesi tot pozitiva,ati mai auzit?! Multa sanatate tuturor

  • Georgiana Oana spune:

   Eu treaba asta cu analiza sa fie pozitiva pana la 6 luni nu am mai auzit-o.Se poate sa ai o analiza fals pozitiva in primele 2 saptamani dar asta DOAR daca testarea se face prin PCR care detecteaza ADN care codeaza toxina B.Fiind un test molecular poate intradevar sa detecteze si ADN-ul lasat de bacili morti.La testul imunocromatografic pentru detectarea toxinelor A/B nu exista rezultate fals pozitive ci doar rezultate fals negative.Recaderile din nefericire se intampla foarte des si se produc de la 3zile pana la 6 saptamani dupa terminarea tratamentului.Incearca si tu tratamentul cu argila algo , poate iti va fi de ajutor.

 140. alina spune:

  Buna Cristina,

  eu am repetat analiza la o luna de la tratament ca imi era teama ca a recidivate si a iesit negativa. Nu stiu la ce se referea doctoral tau. Asa, ca sfat, poti sa iei si Levurin, ajuta mult. Citeste si celelalte postari.

  Numai bine!

 141. Cristina spune:

  Nici eu nu stiu ce a vrut sa spuna…oricum as vrea sa mai aud o parere din partea altui medic.Dar nu stiu cui sa ma adresez ,tot unui dr de la infectioase sau unui gastroenterolog?!mi a lasat de inteles ca dupa asemenea boala voi ramane cu colon iritabil :( este groaznic sa traiesti permanent cu frica ca poate recidiva..si sunt stresata in privinta mucusului…este un semn ca inca bacteria este prezenta?

 142. Cristina spune:

  Da acum am aflat si eu de levurin …am citit cam tot ce am prins despre nenorocirea asta de bacterie si sunt ingrozita

 143. alina spune:

  Nu mai citi prea mult. Nu este obligatoriu sa ramai cu colon iritabil Asa mi-au spus si mie. A trecut un an si eu sunt ca inainte de infectie, fara colon iritabil si mananc absolut normal. Recunosc ca facusem o obsesie cu bacteria asta si de frica recidivei am tinut regim stric aproape patru luni si am luat Levurin tot atata timp. Ideea este ca timp de patru luni am avut simptome suparatoare si mucus. Dupa aceasta perioada, am inceput sa intru incet, incet in normal.
  Incearca sa ai grija de tine, sa mananci macar o perioada alimente care nu inflameaza mai mult mucoasa colonului, bea mult ceai de menta si sunatoare, ia Levurin cate doua plicuri pe zi si roaga-te mult :). O sa vezi ca te vei simti mai bine. Este o boala care-ti pune rabdarea la incercare dar daca nu faci o obsesie din ea, trece mai repede. Mucus vei mai avea o perioada, si scaune moi sau diareice deasemenea, dar asta nu inseamna neaparat recidiva. Daca vezi ca diareea este foarte apoasa, ai crampe abdominale si dureaza mai mult de 2-3 zile este bine sa mergi sa faci analiza.
  In rest, ca sfat, incearca sa nu te gandesti cu groaza la ce ti se intampla, sa nu faci o obsesie si sa incerci sa te linistesti. Din cate am vazut, afectiunea asta are impact si asupra psihicului dand stari nasoale, uneori asemanatoare depresiei , ai impresia ca nu te vei mai face niciodata bine. Cel putin asa a fost in cazul meu. Nu mai citi pe internet toate povestile ca nu fac decat sa te dezechilibreze.

  iti doresc multa sanatate si cu credinta, te vei face bine!

  • Cristina spune:

   Iti multumesc din suflet pentru sfaturi…numai cine trece prin asa ceva poate intelege…toata speranta mea este la Dumnezeu si incerc sa nu intru in depresie…o sa incerc sa tin si eu regim strict,dr.mi a recomandat 4-5zile dupa ce nu am mai avut diaree…nici acum nu mananc prajit,condimentat sau gras…strict adica paine prajita,orez,banane?!sper sa depasesc cu bine incercarea asta

   • Georgiana Oana spune:

    Cristina incearca sa diversifici treptat alimentatia introducand cate un aliment nou pe zi.Nu este bine sa ramai in piept de pui fiert si orez fiert pentru ca asa nu-ti vei reface flora intestinala niciodata.Trebuie sa mananci cumpatat si sa sa vezi ce-ti prieste.Tine un jurnal zilnic al alimentatiei.Introdu legume sotate , ciorba intai de legume apoi adauga si carne in ea ,supe cu galuste sau cu taitei , cate o lingura de ulei la prepararea termica .Evita zaharul (de orice fel) dulcele hraneste aceasta bacterie,prajeala si condimentele pentru ca irita intestinul si alimentele cu fibra insolubila (coaja fructelor, fasole,mazare,varza,brocoli).Introdu merele la inceput fara coaja si rase si vezi cum le tolerezi,cartofii la inceput copti apoi piure sau natur,dovlecei pe gratar sau la cuptor.Toate alimentele in cantitati moderate, nimic in exces. Cat despre depresie :boala aceasta e o boala ce genereaza depresie si anxietate la TOATA LUMEA care o are!!!!Eu a trebuit sa iau anti-depresive ca sa pot functiona.Exista o conexiune foarte stransa intre intestin si creier si atunci cand intestinul se imbolnaveste si pshiciul are de suferit.Ai mare grija la igiena: spala cu clor (9parti egale apa si 1 parte clor) tot ce te poate reinfecta:robineti ,chiuveta,vas de toaleta ,intrerupatoare,telecomenzi etc .Solutia trebuie sa fie in contact 15 min cu sporii ca sa-i poate distruge asa ca cel mai bine e sa folosesti un pulverizator si dupa 15 min stergi.Igiena minilor e si mai importanta :spala mainile cu sapun obisnuit frecandu-le cel putin 15 secunde .

   • Georgiana Oana spune:

    Cristina incearca sa diversifici treptat alimentatia introducand cate un aliment nou pe zi.Nu este bine sa ramai in piept de pui fiert si orez fiert pentru ca asa nu-ti vei reface flora intestinala niciodata.Trebuie sa mananci cumpatat si sa sa vezi ce-ti prieste.Tine un jurnal zilnic al alimentatiei.Introdu legume sotate , ciorba intai de legume apoi adauga si carne in ea ,supe cu galuste sau cu taitei , cate o lingura de ulei la prepararea termica .Evita zaharul (de orice fel) dulcele hraneste aceasta bacterie,prajeala si condimentele pentru ca irita intestinul si alimentele cu fibra insolubila (coaja fructelor, fasole,mazare,varza,brocoli).Introdu merele la inceput fara coaja si rase si vezi cum le tolerezi,cartofii la inceput copti apoi piure sau natur,dovlecei pe gratar sau la cuptor.Toate alimentele in cantitati moderate, nimic in exces. Cat despre depresie :boala aceasta e o boala ce genereaza depresie si anxietate la TOATA LUMEA care o are!!!!Eu a trebuit sa iau anti-depresive ca sa pot functiona.Exista o conexiune foarte stransa intre intestin si creier si atunci cand intestinul se imbolnaveste si pshiciul are de suferit.Ai mare grija la igiena: spala cu clor (9parti egale apa si 1 parte clor) tot ce te poate reinfecta:robineti ,chiuveta,vas de toaleta .Solutia trebuie sa fie in contact 15 min cu sporii ca sa-i poate distruge asa ca cel mai bine e sa folosesti un pulverizator si dupa 15 min stergi.Igiena minilor e si mai importanta :spala mainile cu sapun obisnuit frecandu-le cel putin 15 secunde .

    • Cristina spune:

     Multumesc mult pt sfaturi…intre timp am avut diaree…:(fara mucus fara sange doar „apa” dureri de burta doar sus,in gura stomacului…nu stiu ce sa mai cred…pofta de mancare am…merg la dr.

 144. Georgiana Oana spune:

  Scuze ,nu inteleg de ce s-a postat comentariul meu de 2 ori!!

 145. Gavrilas Luminita spune:

  Bună Alina spune mi ce mancai mai exact ca eu nu știu ce sa mai mănânc. Merci aștept răspuns sănătate multa tuturor.

 146. Gavrilas Luminita spune:

  Bună Alina spune mi ce mancai mai exact ca eu nu știu ce sa mai mănânc. Merci aștept răspuns sănătate multa tuturor.O zi buna

 147. alina spune:

  Buna, Luminita

  Când m-am externat din spital mi-au spus sa mai tin o luna de regim, dupa care pot incepe incet, diversificarea. Pot spune ca in cazul meu acest regim s-a prelungit pentru ca simptomele persistau si eu preferam sa mananc doar ce stiam ca-mi face bine. In decurs de aproximativ patru luni nu am mancat deloc: alimente grase sau prajite , zahar, alcool, bauturi carbogazoase, cafea. Mancam in general carne de pui fara pielita, fripta, fiarta sau la cuptor, peste slab, mai spre sfarsit am introdus cartofii copti, paste cu branza, multa urda cu paine prajita, sunca de curcan, ardei umpluti cu orez si carne de pui, salata de sfecla coapta cu putin ulei de masline si putina lamaie, mere coapte, oua fierte, dovlecei la grill. Prima leguma cruda pe care am introdus-o a fost salata verde si ardeiul.
  Dar sa nu-ti imaginezi ca daca tineam acest regim scaunul meu era reglat in totalitate. Aveam perioade de cate doua-trei zile de diaree, dar nu mai mult de 3-4 scaune si cu senzatie permanenta de defecatie. Eu zic ca in cazul meu recuperarea a fost greoaie dar acum pot spune ca a fost totala. Eram si eu frustrata din cauza regimului dar acum stiu cat bine mi-a facut. Regim, Levurin, ceai de menta si sunatoare si multa rugaciune. Astea m-au ajutat sa trec peste.
  Acum sunt perfect sanatoasa, manac normal si am acelasi stil de viata ca inainte. Dar psihic m-a schimbat putin, vad viata cu mai mult interes si incerc sa ma bucur de sanatate si sa o pretuiesc mai mult.
  Sper sa treceti cu bine peste!

 148. Gavrilas Luminita spune:

  Mulțumesc tare mult. În concluzie trebuie sa las cafeaua și țigara și sa am răbdare. Spune mi te rog ai luat ceva pt.bolboroseala din intestine? Și ce probioticul pot sa iau. O zi buna.

 149. Gavrilas Luminita spune:

  Eu acum iau doar Levurin 2 pliculețe pe zi ( Levurin se ia pe stomacul gol?sau cu.Eu am un scaun moale doar dimineață rar doua dar când îmi apare bolboroseala în intestine automat mă doare capul e normal? Am făcut tratament cu Vancomicina pt.ca Metronidazol nu am suportat.O zi buna și sa trecem cu bine peste toate.

 150. Gavrilas Luminita spune:

  Banane, biscuiți obișnuiți ,covrigi nu avem voie?

 151. Roxy spune:

  Care este regimul initial, inafara de orez si paine prajita?

  • Georgiana Oana spune:

   Supa de radacinoase , piept de pui fiert sau fript pe gratar fara piele, orez,mere coapte,grisine , covrigei uscati,cartof copt,banane,ceai neindulcit.

 152. Mihai spune:

  Buna ziua tuturor.
  Am si eu o curiozitate… Stie cineva daca infectia cu CD da si halena(miros urat al gurii) ?
  Cred ca sunt si eu infectat cu aceasta bacterie nenorocita. Ma regasesc in mare parte din simptomele descrise de catre voi. Va trebui sa fac niste teste. Probabil ca voi merge la Bals pentru ca am inteles ca este cel mai ok dintre toate.
  Ma intreb daca la noi se gaseste acest medicament Dificlir la care face referire un user de pe acest forum.
  Ma rog la Dumnezeu sa nu fie atat de rau…

  • Georgiana Oana spune:

   Din pacate tara noastra nu are licenta pentru Dificlir (Fidaxomicina) si trebuie comandat de afara.Dar e extrem de scump.Cat despre halena ,din cate stiu eu nu infectia cu clostridium difficile o produce ci mai degraba disbacterioza intestinului.

   • Mihai spune:

    Am sunat la Sensiblu Unirea din Bucuresti si aduc Dificlir la comanda avand in vedere ca pretul este aproximativ 6800 ron.
    Diferenta intre el si Vanco este ca are numai 14% recaderi fata de 28% la Vanco si nu omoara flora intestinala. Ataca strict clostridiile. Insa 14% recadere e cam mult. Daca era 5% sa zicem ca era ceva…

    • Georgiana Oana spune:

     Dificlir (Fidaxomicina) daca este utiliazat ca medicament de prima linie si eventual pentru cine isi permite un tratament mai lung de 10 zile (21-30 zile) se apropie de 92% rata de vindecare conform medicilor americani.Pentru cine are posibilitati sa faca tratament cu fidaxomicina eu zic doar atat : LUATI-L!!!!

    • Andreea spune:

     6800lei pe fiola sau cât?

     • Georgiana Oana spune:

      Nu e tratament injectabil sunt tablete.6800 cred ca este o cutie cu capsule pt un tratament de 10 zile.

 153. Georgiana Oana spune:

  Pentru cei care au trecut prin faza de recuperare dupa infectia activa cu CDiff:
  Am cateva saptamani bune de cand am terminat tratamentul cu Vanco si am inceput argila algo si trec printr-o situatie foarte ciudata.De exemplu:cateva zile (5-6 zile) totul pare sa fie in regula doar cu cateva zgomote abdominale care trec repede ,scaunele destul de bine formate si doar 1 sau 2 pe zi, apoi am o zi cand ori fac mai multe drumuri la toaleta ori am un scaun format si unul diareic dupa care iar intra totul in normal.Si inca o chestie : de 3 zile la pranz am usoare crampe abdominale care nu dureaza mult (doar la pranz).Mentionez ca mi-am refacut testul si a fost negativ.Intrebarea mea este a mai avut cineva astfel de simptome in perioada de recuperare?

 154. alina spune:

  Buna Georgiana,

  Si eu am avut astfel de simptome in perioada de recuperare. Aveam zile in care totul era normal si zile (in general cam 3 zile) in care aveam scaune moi, chiar diareice si uneori chiar si 3-4 pe zi. Iti imaginezi ca ma gândeam la ce este mai rau. Apoi, vazand ca dupa 3 zile imi revin, iar situatia aceasta se repeta periodic, am incercat sa nu-mi mai fac griji. La mine a trecut un an de atunci si ma simt bine. Mai am uneori cate o zi cu scaun moale dar ma gândesc ca asa eram si inainte de infectie. Cred ca am scapat de obsesia CDiff. :)).

  Sanatate multa tuturor!

 155. Georgiana Oana spune:

  Alina iti multumesc pentru raspuns.Chestia asta cu care ma confrunt este ca un fel de pattern de intestin iritabil, sau cel putin asa cred din moment ce analizele ies negative.Tu spui ca faceai 3-4 drumuri la toaleta in zilele nasoale , eu fac si 5-6 uneori si pe urma revin la 1-2 pe zi.Sper sa se termine , pt ca ma exaspereaza.

  • alina spune:

   Da, te inteleg. Este frustrant si te gandesti mereu la rau. Dar atata timp cat analizele sunt negative, cred ca este doar o sensibilitate pe care ai capatat-o in timpul infectiei. Eu am facut colonoscopie dupa o luna si mi-a descoperit o proctita si mi-a spus doctorul ca din cauza asta am mereu senzatia ca trebuie sa merg la toaleta si am scaune moi. Cat timp ai de la infectie? Poate ca nu te-ai recuperat total. La mine, recuperarea propriu-zisa a durat cam 4-5 luni, timp in care am avut des simtome nasoale, alternate cu perioade mai bune.
   O sa te recuperezi total, dar trebuie rabdare multa.

   sanatate!

 156. Georgiana Oana spune:

  Am terminat tratamentul cu Vanco in urma cu 7 saptamani iar acum iau Argila algo si propolis si ceaiuri.Cred ca am sa trag o fuga si pe la Bucuresti sa-mi fac un PCR sau o cultura in caz ca nu observ nici o imbunatatire.

  • Mihai spune:

   Draga georgiana, unde iti faci analizele in bucuresti? La ce laborator?
   Multumesc!

   • Georgiana Oana spune:

    Analizele aste se pot face : PCR la Bioclinica si Cultura la Institutul Cantacuzino

    • Mihai spune:

     Eu am gasit la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes din Bucuresti tel 0213179503. Se afla aproape de statia de metrou Muncii. Cu doar 65 ron iti fac antigenul GDH toxina A si B.
     Mie mi se pare un pret bun. Am vazut in alte parti numai toxinele la 160ron.

 157. Georgiana Oana spune:

  Inca o intrebare.In unele zile cand merg la toaleta simt un miros ciudat , ca de amoniac chiar daca scaunull este solid.Oare e cazul sa ma ingrijorez?

 158. vali spune:

  Am tot citit despre aceasta bacterie si deja mi e frica , o frica de moarte de inebunesc . Pe 2 august mama a intrat intr o coma diabetica , dupa ca s a stabilizat i au descoperit un TBC in stare latenta , in paralel cu tratamentul pt diabet , respectiv insulina , a inceput cel pt TBC , in alt spital , aici a inceput calvarul , diareea , am facut analizele au iesit negativ , diareea nu trecea la nimic , I s a facut externarea , dar dupa cateva zile am dus o la infectioase , aici surpriza …infectia cu CD , Incepe tratamentul cu vancomicina , la o sapt face o infectie urinara , alt tratament , trece infectia urinara , apare o eruptie pe piele care nu cedeaza la nimic . Se adunase tratamentul pt : diabet , tbc . clostridium , infectia urinara si hipertensiune , plus geluri , creme pt eruptie .Dupa 3 sapt de spitalizare la infectioase si 2 luni total zile de spital , revine acasa , fara diaree , Fiinca mancarimea devenise insuportabila , rani pe piele , nopti nedormite , mers la dermatolog fara succes , i am anulat toata medicatia cele 18 pastile zilnice . A aparut insa treptat iar scaunele dese , tot mai moi , dureri abdominale Ieri am internat o iar la infectioase dupa o luna de la externare , a ajuns o umbra , numai mananca nimic . numai vorbeste , doar sta lungita si geme incet ,Prin fata imi trec cele mai negre scene ale mortii , dar nu pot face nimic , pentru ca numai stiu ce sa fac .
  Răspunde

 159. Georgiana Oana spune:

  Draga Vali regret enorm situatie mamei tale dar am o intrebare.De ce au internat-o pentru un TBC latent care nu este contagios si care necesita tratament prelungit cu Izoniazida(care nu distruge decat bacilul Koch si atat , nu ataca flora) si atat (dupa cunostiintele mele), la domiciliu???Eruptia poate fi o alergie de la tuberculostatice care trece in cateva zile dar infectia cu clostridium nu e ceva ce trece tocmai usor.Tratamentul nu trebuie intrerupt nici cel cu anti-TB nici cel pt clostridium ,timpuriu.In infectia cu clostridium diff. sansele de recidiva sunt mari.Linisteste-te si gandeste-te ce optiuni mai ai.Daca zici ca starea ei se degradeaza rapid trebuie sa ai grija ca ea sa fie bine hidratata si alimentata (daca nu se poate oral) intravenos , eventual tratamentul sa fie suplimentat cu albumina umana in cazul in care este hipoproteinemica.Ma voi ruga pentru mama ta !! Sa dea Dumnezeu sa fie bine.

 160. alina spune:

  Georgiana,

  Tu mai iei Levurin? Eu am luat aproape 5 luni. Poate iei in calcul si o colonoscopie, sa vezi exact ce daune a produs bacteria. Poate din cauza asta mai ai unele simptome.
  Sanatate!

 161. Georgiana Oana spune:

  Nu-mi fac colonoscopie de frica recaderii.Fortransul cand curata colonul il curata si de flora benefica, si au fst muuuulti care au facut recadere dupa colonoscopie.Nu vreau sa risc.Prefer analiza din scaun.

 162. alina spune:

  Am inteles! Daca stiam ca exista posibilitatea recaderii nu mai faceam colonoscopia :). Dar bine ca nu am avut recadere.
  Eu am luat Levurin inclusive in ziua in care am baut cei 4 litri de apa cu Fortrans. Personal, m-am agatat de acest probiotic cu dintii si mi-am pus toata baza in el dupa ce am citit un studiu facut pe bacteriile incluse in el privind impiedicarea recidivei si support in vindecarea infectiei.

 163. Georgiana Oana spune:

  Pe mine nu spun ca m-a ajutat dar nici rau nu mi-a facut.

 164. Mihai spune:

  Eu nu prea inteleg sensul la colonoscopie decit atunci cand debuteaza boala inainte de tratament ca sa vezi ce distrugeri a facut bacteria pe acolo mai ales daca faci cu sange. Dupa tratament nu mai vad de ce ai face colono? Eventual daca ai scapat poate te alegi cu vreo tulpina noua….

 165. Mihai spune:

  As mai avea o problema delicata….
  Voi cum faceti sa nu va infectati familia?
  Mie mi se pare o problema f delicata.

  • Georgiana Oana spune:

   In primul rand spalatul pe maini , foarte des , cu sapun obisnuit (nu antibacterian) frecand palmele intre ele cel putin 15 secunde.Baia (trebuie zilnic spalata) si lucrurile atinse mai des (intrerupatoare,telecomanda,telefoane,clantele de la usi,maus,tastatura) le spal cu clor (9 parti apa si una de clor) dar pentru ca sporii sa fie distrusi de clor iti trebuie timp de contact de 15 min si cel mai bine este sa pulverizezi solutia si dupa 15 min sa o stergi .Eu am comandat si niste servetele sporocide (Clinell) de pe net care sunt foarte bune dar si scumpe pe care le folosesc sa sterg telefoane , tastatura etc.Rufele bolnavului se inmoaie separat in clor si abea apoi se spala in masina la temperatura mare.De regula foarte putini pacienti infecteaza familia si aceia de regula sunt cei batrani care nu se pot ingriji bine singuri, care sunt la pat in pampersi.Eu zic ca nu trebuie sa iti faci probleme.Atat timp cat iti iei masuri de igiena bune si folosesti obiectele de toaleta separat (prosoape de ex.) totul va fi bine.
   Aaa…..am uitat sa-ti spun ca atunci cand tragi apa , sa o faci cu capacul asezat pe toaleta!!

   • Mihai spune:

    De ce nu trebuie folosit sapun antibacterian?
    Eu folosesc pentru suprafete un dezinfectant special pentru aparatele de stomatologie si nu numai. Cred ca e bun pentru clostridii .

 166. Georgiana Oana spune:

  Pai nu orice dezinfectant distruge spori, poate distruge bacteria in stare vegetativa dar nu intotdeauna distruge spori.Clorul este dovedit!!!
  Sapunul antibacterian contine Triclosan care este un biocid folosit in industrial cosmetica sau medicala pentru a distruge microorganismele periculoase. Este folosit ca dezinfectant, antiseptic sau conservant. Dar, in pofida eficientei sale in dezinfectiile ce au loc in spitale, beneficiile biocidului triclosan in marea masa a populatiei sunt indoielnice. Mai mult, triclosanul din unele tipuri de sapun antibacterian ar putea fi responsabil cu dezvoltarea rezistentei la antibiotice.

  • Mihai spune:

   La cit timp dupa inceperea tratamentului cu vanco ai avut scaun normal? Si in timpul trtamentului ai avut un regim alimentar special? Multumesc mult pentru raspunsurile prompte. Multa sanatate.

 167. Georgiana Oana spune:

  .Primele doua zile nu am fost la toaleta deloc iar a treia zi am avut un scaun format si semi-solid dar nu normal .Am inceput cu alimentatia care se da de obicei in diaree:orez fiert,gratar de piept de pui,covrigei sarati,ceai,supa de radacinoase si branza de vaci degresata si banane.Apoi am inceput sa introduc treptat cate un aliment nou pe zi in alimentatie.

 168. Stefan spune:

  Numele meu este Stefan,am suferit de această infecție acum un an,(am mai scris pe forum,odată cu Alina),La fel și eu am luat mult Levurin câte 2 pliculețe pe zi timp de 4-5 luni.Eu am avut o singură recădere după episodul initial,Vancomicina am luat exact ca în schema de tratament -dată de ministerul sanatatii, 56 de zile în doză descrescătoare,numai ca eu am tratat prima recidivă ca și cum ar fi fost a două( dpdv al tratamentului).Și acum la un an de zile nu sunt refăcut total,mai am oarece simptome.La fel ca și Alina sigur și eu am o rectită,însă eu nu am curaj să fac colonoscopie,datorită riscului de reactivare a bacteriei.
  Multă sănătate tuturor și credință în Dumnezeu.

  • Mihai spune:

   Draga Stefan pentru problema ta nu trebuie sa faci colonoscopie, este suficienta o rectoscopie sau recto-sigmoidoscopie care se pot face in urma unei clisme cu apa calduta. Nu trebuie sa faci pregatire cu Fortrans si sa produci dezechilibru la nivelul florei.
   Cit despre activarea bacteriei nu cred ca se poate dupa atat timp. Mie medicii mi-au spus ca daca nu mai faci recadere esti steril. Adica nu mai ai bacteria in tine. Singura problema ar fi reinfectarea care ar putea fi facuta chiar in timpul procedurii daca este improprie…. Multa sanatate!

 169. Georgiana Oana spune:

  Buna Stefan intradevar schema aceasta cu Vanco pt 56 zile merge intotdeauna mai bine decat cea de 14 zile.Mai exact ce simptoe te mai supara acum dupa 1 an.
  PS: (Non-CDiff) Aprindeti o lumanare pentru cei decedati in tragedia din club Colectiv si rugati-va pentru sanatatea celor care mai au inca o sansa la viata.Dumnezeu sa-i pazeasca!

 170. Mihai spune:

  Mie imi tot forfoteste burta chiar daca sunt de 3 zile sub tratament. Mai ales cand beau apa… Fac intestinele un zgomot ciudat… Ce sa fie?
  P.S. Mi-au dat voie sa mananc ci oua fierte.

  • alina spune:

   Mihai, zgomote ciudate in intestine o sa ai o perioada mai mare de timp. Asa a fost in cazul meu. Cred ca este din cauza colitei pe care o produce infectia.

   • Mihai spune:

    Spune-mi si mie te rog ce schema de tratament ai luat. Adica cita vanco 125mg sau 250mg la 6 ore timp de 14 zile? Si metronidazol? 500mg la 8 ore?

    • alina spune:

     Am luat vanco 125 mg la 6 ore timp de 14 zile si Metronidazol 500 mg. la 8 ore, cred ca 12 zile ca nu l-am mai suportat.
     In perioada tratamentului si urmatoarele doua spatamani scaunul era cat de cat normal, cam 2-3/zi, dar mucusul inca persista. Dupa doua saptamani de la tratament am avut din nou diaree, mi-am luat bagajul si direct la spital m-am dus, sigura ca mi-a recidivat. Mi-a facut analiza intr-o ora si a iesit negativa. Am plecat acasa si a inceput cosmarul: depresie, ganduri negre, plans, citeam toate prostiile pe internet si asta nu ma ajuta deloc… Slabisem vreo 8-10 kg, eram cam o umbra a ceea ce fusesem. Nici la munca nu ma puteam concentra si eram foarte trista. Tineam regim cu sfintenie, beam multe ceaiuri, luam Levurin si foarte important, am inceput sa ma rog. Nu o mai facusem de mult. Mergeam in fiecare miercuri seara la Maslu la Sfantul Nectarie. Stiu sigur ca m-a ajutat enorm sa ma mai linistesc. In prima perioada nu am cunoscut pe nimeni care sa fi suferit de chestia asta, nu stiam pe nimeni vindecat si-mi era foarte greu singura. Pentru mine,daca stau acum sa-mi amintesc, a fost ceva traumatizant dar care a avut menirea sa ma faca sa inteleg ca este foarte important sa te bucuri de viata si de sanatate in fiecare zi. Am acceptat ceea ce mi s-a intamplat fara sa ma plang prea mult si am avut tot timpul in suflet speranta ca ma voi face bine chiar daca uneori ma gandeam la cele mai negre scenarii. M-a schimbat mult. Poate unii nu inteleg prin ce am trecut si cred ca exagerez dar a fost experienta care mi-a schimbat multe idei despre viata.
     Acum sunt sanatoasa, am luat in greutate, manac la fel ca inainte (nu sunt convinsa ca fac bine :)). dar mai mult decat orice ma bucur de toate acestea, si-i multumesc lui Dumnezeu ca a fost alaturi de mine.
     La fel va doresc si voua, sa treceti cu bine peste tot, sa nu disperati si sa aveti incredere ca nu-I chiar asa de rau cum va imaginati probabil acum.

     • Georgiana Oana spune:

      Alina numai o persoana care a trecut prin aceeasi experienta poate sa empatizeze si sa inteleaga o alta persoana care sufera de aceasta infectie.Stiu ca ai trecut prin momente dificile , aceleasi prin care trec si eu :frustrare , anxietate, depresie, si mai ales gandul ca nu te vei face niciodata bine.Astea sunt cel mai greu de depasit dupa ce infectia trece.
      Eu am 8 saptamani de cand am terminat Vanco si am acele zile ( o data pe saptamana) cand am impresia ca simptomele revin si fac recadere si aproape 8 luni de cand nu am mai vazut un scaun normal (format si cat de cat solid , da , dar nu normal ) .Cine stie cat timp trebuie sa mai treaca pana o sa vad.

 171. Stefan spune:

  Bună Georgiană Oana,
  La un an de la infecție în zonă recto\cocigiana simt o oarecare presiune,o senzație de constricție a sfincterului anal,care dispare după defecare vreo 2-3 ore,în rest o simt aproape permanent.Dar aproape m-am obișnuit cu ea.

  • Georgiana Oana spune:

   Multumesc pentru raspuns Stefan. In afara de acea presiune rectala ai mai avut alte simptome in perioada de recuperare cum ar fi: scaune moi sau zgomote abdominale,balonare gaze?

 172. Mihai spune:

  Draga Alina… Spune-mi te rog… La Babes ce fel de analiza ti-au facut? Testul acela rapid care iese in 30 min sau altceva? Multumesc!

  • Mihai spune:

   Eu am facut o analiza rapida la care iese rezultatul intre 30 min si 1 ora si are 3 rezultate: Antigen GDH, Toxina A si Toxina B. Toate au iesit pozitive…. Dar dupa cite se pare si la tine s-a facut aceeasi analiza…. Eu am facut-o contracost la Clinica privata Victor Babes.
   Am mai citit si eu pe diferite site-uri straine si am mai gasit protocoale din alte tari…. Si acolo erau clasificate analizele. Cea pe care am facut-o eu e test rapid si e de prima intentie, dupa care mai sunt si altele de finete…
   Am inteles ca la acest tip de analize e f important sa duci probe cu lichide sau cu mucus ca sa iasa ceva…. Altfel poate sa iasa fals negativa…
   Multa sanatate!
   P.S. Cum plec acasa o sa merg si eu la Sf. NRCTARIE.

   • alina spune:

    Da, sa mergi la Maslu. Atunci cand mergeam eu, era miercurea si vinerea seara. O sa vezi ce miraculous este. Sa stai la toata slujba daca poti. Din cauza programului foarte incarcat nu am mai fost la biserica dar o sa mai vin si eu pe acolo cand pot.

  • alina spune:

   Da, Mihai. Prima oara cand am repetat analiza, dupa doua saptamani de la tratament m-am dus si mi-au facut pe loc testul. Apoi, dupa inca doua saptamani am fost din nou dar nu aveau teste si mi-au bagat proba la frigider iar testele au venit dupa 2 zile. Am avut dubii ca proba ar mai putea fi concludenta, dar intre timp scaunul meu se reglase. Problema este ca simptomele se mentin mult dupa finalizarea tratamentului si mereu ai impresia ca recidiveaza. Trebuie sa fii tare psihic sa nu o iei razna. Sa va spun ceva amuzant: ajunsesem sa-mi fie frica de toaleta, pe bune. Cand intram in baie, incepeam sa tremur din toate incheieturile. Cred ca facusem o fobie.
   Sa inteleg ca acum esti internat la Victor Babes? Este acolo o asistenta, Gina, care a avut si ea infectia asta. Poate te mai sfatuieste ea ce sa faci. Oricum, acum trebuie sa tii regimul o perioada si sa iei Levurin sau Enterol. Daca mai ai nevoie de ajutorul meu, cu sfaturi sau incurajari, cu placere!

 173. alina spune:

  Georgiana, sunt convinsa ca vei fi bine si nu mai recidiveaza. Oricat ti-as spune sa te linistesti sau sa te gandesti mai putin la asta, stiu ca este peste puterea ta sa o faci din moment ce trebuie sa-ti infrunti frica in fiecare dimineata. Dupa 2-3 zile in care aveam diaree, urma cate o zi cu scaun cat de cat normal si de bucurie ma asezam in genunchi in baie sa-i multumesc Domnului ca nu a recidivat. Simteam o imensa bucurie si recunostinta. Ii spuneam sotului meu (scuze daca sunt prea directa): ” bai, nu-mi vine sa cred cum un rahat poate sa-mi faca ziua atat de proasta sau atat de buna!”. Dar trece, vei vedea ca peste un timp totul va reveni la normal.

  • Georgiana Oana spune:

   Alina , lol , si eu ii dau raportul vizitelor la toaleta sotului meu.Acum sa-ti zic si eu ceva , o gluma (proasta sau nu) .
   Ies intr-o zi dimineata din toaleta , dezamagita ca de obicei.Sotul ma astepta in bucatarie sa-i dau raportul .:))
   Eu , citez ” As da oricei sa vad un rahat normal in toaleta”.
   Peste jumatate de ora intra la toaleta si sotul.Iese de acolo si-mi zice „Draga vino sa-ti arat eu un rahat normal!!”
   Eu:”Mda , multumesc , dar nu la asta ma gandeam.”
   Stiu exact ce zici cu fobiile : fiecare drum spre toaleta e o corvoada , am fobie de mancare de toalete de aproape orice ating.Ma spal pe maini continuu , mai am putin si-mi da sangele din cauza ca pielea incepe sa se crape de la sapun si clor. Sunt cu capu’ stiu!! Vreau sa fiu normala, imi doresc atat de mult viata mea de dinainte de aceasta infectie inapoi.

   • alina spune:

    :))))) da, stiu ce spui :)))). Ia-o mai incet ca nu-ti face bine. Acum cred ca este momentul sa lasi in urma incet, incet perioada aia nasoala. Ai deja destul timp de la finalizarea tratamentului nu cred ca mai recidiveaza. Concentreaza-te pe altceva si lasa boala sa plece de la tine. Nu mai intretine ganduri despre boala. Gandeste-te la ce trebuia sa inveti tu din experienta asta si las-o sa se duca. Cunosc doua cazuri de batrani de 75 de ani care dupa trei recidive si-au revenit, tu crezi ca nu-ti vei reveni?

    • Georgiana Oana spune:

     Eu deocamdata vreau doar sa inteleg ce se intampla cu mine. Practic nu stiu daca ma tem de recidiva cat ma tem ca poate infectia nu s-a vindecat si e acolo inca de cand am terminat tratamentul . Cine stie! Ma rog bunului Dumnezeu in fiecare zi sa fie bine si pentru mine si pentru toti cei care sufera asemeni mie.

     • maria spune:

      Dragii mei, ce nu ia bolnavul in considerare, este nutritia. Si aici ma refer la produsele lactate, fie ele si cu probiotice si la gluten, care trebuie inlaturate in perioada tratamentului. Bolnavul nu trebuie sa manance supe si „omorat „cu
      antibiotice, de la care pleaca aceasta patologie. Este TOTAL gresit !!! Enzimele antiinflamatorii, probioticele PUTERNICE si aminoacizii necesari, nu trebuie sa lipseasca si tot asa. Trebuie sa puneti „caramizile” la loc de unde au cazut Nu va afundati mai tare in boala, doar pentru faptul ca sunteti pe mana unui medic. Consultati un nutritionist priceput.
      Asigurati-va ca nu aveti intoletanta la lactoza sau gluten, excluzandu-le cate o saptamana pe fiecare. de acolo sa incepeti.
      Foarte multa lume nu gaseste rezolvarea chiar si in Statele Unite. Aproximativ 70% din populatie are probleme din cauza hranei.
      Moartea pleaca din colon, iar colonul moare din cauza alimentatiei, asadar, orice boala se poate trata cu nutritie adecvata. Nu mai cheltuiti banii pe antibiotice care aparent fac bine si dupa cum bine stiti apare la o saptamana doua sau chiar mai repede dupa intreruperea lor, desigur problema agravandu-se si vindecarea devenind mai dificila.

      Sanatate !

 174. maria spune:

  Dragii mei, ce nu ia bolnavul in considerare, este nutritia. Si aici ma refer la produsele lactate, fie ele si cu probiotice si la gluten, care trebuie inlaturate in perioada tratamentului. Bolnavul nu trebuie sa manance supe si „omorat „cu
  antibiotice, de la care pleaca aceasta patologie. Este TOTAL gresit !!! Enzimele antiinflamatorii, probioticele PUTERNICE si aminoacizii necesari, nu trebuie sa lipseasca si tot asa. Trebuie sa puneti „caramizile” la loc de unde au cazut Nu va afundati mai tare in boala, doar pentru faptul ca sunteti pe mana unui medic. Consultati un nutritionist priceput.
  Asigurati-va ca nu aveti intoletanta la lactoza sau gluten, exluzandu-le cate o saptamana pe fiecare. de acolo sa incepeti.
  Foarte multa lume nu gaseste rezolvarea chiar si in Statele Unite. Aproximativ 70% din populatie are probleme din cauza hranei.
  Moartea pleaca din colon, iar colonul moare din cauza alimentatiei, asadar, orice boala se poate trata cu nutritie adecvata. Nu mai cheltuiti banii pe antibiotice care aparent fac bine si dupa cum bine stiti apare la o saptamana doua sau chiar mai repede dupa intreruperea lor, desigur problema agravandu-se si vindecarea devenind mai dificil.

  Sanatate !

 175. alina spune:

  a luat cineva Pro Combo , am auzit ca e foarte bun

 176. Georgiana Oana spune:

  Eu am auzit de alte probiottice de ultima generatie care ar fi destinate utilizarii in unitati sanitare.Se numesc MEGASPOREBIOTICS si sunt doar tulpini de bacterii ce produc spori.Am sa vad conditiile de shipment si sa vad daca pot sa le comand pe site-ul din UK.

 177. Stefan spune:

  Bună Georgiana,
  Da, în perioadă de recuperare am mai avut fenomene digestive, chiar cu scaune diareice.La fel mă panicăm și eu când le vedeam.Toti care am avut această infecție am rămas traumatizați,e foarte normal,eu mi-am schimbat concepția despre viata,datorită acestui episod.
  Recidivele sunt de obicei până în 12 săptămâni de la terminarea antibioticului,dar cel mai des se produc în primele 4.
  Multă sănătate,și scuze pt răspunsul întârziat.

  • Georgiana Oana spune:

   Multumesc pt raspuns Stefan
   Si pe mine m-a schimbat aceasta infectie : am devenit germofoba , am anxietate,depresie , dar m-a si facut sa ma duc mai des la biserica , ceea ce recunosc ca nu prea mai faceam.

 178. roxy spune:

  dupa o saptamana de la terminarea tratamentului, ce mancaruri ati mai mancat? nu mai merge orezul…pur si simplu dupa o luna de orez si carne la gratar si supe de radacinoase m-am blocat.

  • Georgiana Oana spune:

   Poti incerca sa faci ciorbe de acu acrite cu putin bors si sa vezi cum tolerezi , dovlecei la gratar , ardei umpluti cu carne din piept de pui sau curcan , peste alb (salau sau stiuca) fiert , rasol de peste sau de pasare,cartof copt,piure de cartof,cartof fiert.Trebuie sa incerci sa reintroduci alimente noi dar nu pe toate odata ci cate un aliment nou pe zi si sa vezi cum tolerezi.

 179. Mihai spune:

  Ma gandeam cum sa igienizez cel mai bine hainele….
  Varianta cu clorul nu prea merge pentru ca le distruge(avand in vedere ca multe sunt colorate si materialul din care sunt facute nu merge mereu la clor),…
  Oare este suficient sa le pun la spalat pe 95°C ?
  Alta varianta nu vad…

 180. alina spune:

  Buna dragilor,

  Eu nu prea m-am omorat asa cu clorul. Tin minte ca atunci cand m-am externat am facut o dezinfectare prin toata baia, dar nu pot spune ca foloseam clorul in fiecare zi. Aveam o grija mai mare si spalam mainile foarte bine de multe ori pe zi, iar igienizarea in baie o facem in mod obisnuit. Ideea este ca eu am stat cu infectia, pana mi-au descoperit-o vreo 7 zile, timp in care nu stiam daca ce am eu este sau nu transmisibil. Dumnezeu a avut grija sa nu pateasca si altcineva din familie chestia asta.

  • Mihai spune:

   Chiar vroiam sa te intreb cum ai contactat bacteria si daca ai idee de pe unde… Ai facut tratament cu antibiotic sau asa fara sa faci nimic?

   • alina spune:

    Nu stiu sigur cum am contactat-o. Am fost intr-o maternitate deoarece eram insarcinata si din pacate am suferit un avort spontan. Ginecoloaga mi-a dat un antibiotic sa previn o eventuala infectie, antibiotic pe care l-am luat doar cinci zile. Dupa o saptamana de la terminarea antibioticului au inceput scaunele moi, apoi diareice, din ce in ce mai dese si cu foarte mult mucus si dureri abdominale. Am luat Ercefuril, Normix care dupa cum stiti fac mai mult rau in asfel de cazuri. Abia dupa ce m-am internat mi-au facut testul pentru Clostridium. Mai facusem analize si inainte dar nu iesea nimic. Asa ca nu stiu exact de unde am contactat-o.

    • Mihai spune:

     Dupa cum povestesti eu cred ca din maternitate si s-a manifestat dupa termimarea antibioticului… ca la carte…
     Ce antibiotic ai luat timp de 5 zile si ce doza?
     Cit despre normix… din cite stiu se mai da in asemenea situatii…
     In formele usoare chiar ajuta… Da ma rog…

 181. Georgiana Oana spune:

  Normix e un antiinfectios care se de regula se da ca adjuvant in tratamentul cu Vanco sau Metronidazol si mai ales se foloseste cand exista o infectie a intestinului subtire adica o enterita fiind tratament de electie.

  • alina spune:

   Georgiana, Mihai… si cine mai vrea sa vorbeasca pe tema asta,
   Adresa mea de mess este alina.john. Imi este mai usor sa comunic pe mess.

   o zi buna!

 182. Mihai spune:

  Si totusi…..
  In orezul fiert nu se poate pune nimic in afara de sare?
  Un marar, patrunjel, sau altceva fiert sau uscat sa ii de macar putin gust.
  Eu in acest moment nu mananc decit paine prajita, biscuiti populari si carne de pui, orez, morcov(fierte). Si cu toate acestea fiind sub tratament cu vanco tot ma mai doare burta si am ceva gaze in interior…

  • alina spune:

   Dar scaunul s-a reglat? Mai poti manca banana cu covrigei sarati, mere coapte, ardei umpluti cu carne de pui si orez, urda cu paine prajita (asta imi placea cel mai mult), peste slab fript sau fiert, sunca de curcan (eu luam de la sibieni, in speranta ca e cat mai naturala). Evita dulciuri, prajeli, carbogazoase, alcool, cafea si in prima perioada macar, cruditatile. Apoi, in functie de cum te simti, mai poti adauga cate ceva nou. Corpul iti va spune ce tolereaza si ce nu. Bacteria nu se reactiveaza din cauza alimentatiei dar idea este sa incerci sa mananci alimente care nu inflameaza mai tare mucoasa colonului.

 183. Mihai spune:

  Scaunul pare sa fie ok. Insa ma descurc greu cu vanco. Imi da greata rau si vars bila. Eu am ceva probleme mai vechi cu ficatul si nu o suport prea bine. Ma tem sa nu o iau degeaba. Oricum de Metronidazol nici nu pot sa ma ating. Mie mi-au dat 250mg de vanco la 6 ore timp de 10 zile. Speram sa iau si eu 14 zile. Da nu cred ca pot. De asta sunt stresat ca ma mai doare burta pe ca eu cred ca nenorocirile alea nu au murit. Si alta serie de Vanco nu cred ca mai pot sa iau.
  Trist.
  Nu stiu ce o sa ma fac….
  Pentru dificlir nu sunt finante…. E mult prea scump…
  Daca era macar la jumatate mai era ceva…
  Si pe deasupra nu iti garanteaza nimeni ca te vindeci, eventual din prima…
  Sunt curios daca si celelalte persoane au supotata asa greu vancomicina…
  Multa sanatate tuturor!!!

  • alina spune:

   Eu nu stiu ce anume suportam greu, dar aveam o stare de greata permanenta si slabiciune generala. Ce-i drept, Vancomicina are un gust oribil. Parerea mea este ca ar trebui sa faci tot posibilul sa iei 14 zile de Vanco, asa reduci cat mai mult posibilitatea recidivei. Eventual solicita niste analize sa vezi cum stai cu ficatul. Tu ce probiotic iei? Stiu ca la Babes recomanda Enterol sau Levurin. Parerea mea e ca sunt cele mai bune.
   In mesajul tau parca simt asa… o deznadejde. Nu te descuraja. Si spitalul, si faptul ca stai inchis acolo de atatea zile contribuie la starea asta psihica nasoala. Eu ma simteam ca intr-o inchisoare. Nu aveam voie sa parasesc nici palierul. Trebuie sa te mobilizezi pentru ca este posibil ca parcursul sa fie dificil dar nu imposibil. Nu stiu cum face bacteria asta, dar te lucreaza la psihic :)). Hai, capul sus si sanatate multa!

   • alina spune:

    Aaa, si apropos, ca solutie extrema poti sa iei in calcul si clisma de materii fecale. Am inteles ca are procent de vindecare spre 100% si nu mai recidiveaza. Dar sincer, cred ca nu va fi cazul. Poti lua pentru ficat ceva care sa-l ajute. Eu am luat Liv52, la vreo 3 saptamani dupa ce am terminat tratamentul. Intreaba-ti doctoral daca poti lua si tu.

   • Mihai spune:

    Momentan iau SACCHAROMYCES BOULARDII + MOS.
    Am inteles ca are acelasi substanta ca Levurin.
    Multumesc din suflet pentru suport!

 184. Georgiana Oana spune:

  Vancomicina a fost pentru mine foarte usor de tolerat.Greturi am avut si eu de la metronidazol dar niciodata de la Vanco.

 185. Mihai spune:

  Va multumesc mult pentru suport.

 186. Cristina spune:

  Buna
  Astazi dupa niste simptome suparatoare(dureri de stomac,burta,mai multe scaune modificate,fara diaree)mi am facut curaj si am refacut analiza de clostridium;am 1luna de cand am terminat tratamentul cu vancomicina.
  Din fericire a iesit negativ :-) oare imi pot face sperante ca am scapat de cosmarul asta?mai exista pericol de recidiva?!tin in continuare regim,nu foarte strict dar am mare grija.iau enterolactis pluss si bifido plus.
  De cateva zile ma chinuie tare si o raceala dar nu am avut curaj sa iau nici macar un paracetamol :(
  Voi cum procedati cu medicamentele?in plus mai trebuie sa mi fac si o extractie de masea de minte;o mai aman cat pot dar este greu;stomatologul cu siguranta imi v a prescrie antibiotic dupa extractie
  Nici nu mai vreau sa aud de antibiotice dar daca in unele situatii este obligatoriu?!cum procedam?!
  Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa scapam de nenorocirea asta

  • Georgiana Oana spune:

   Buna Cristina
   Din pacate exista posibilitatea de recidiva pana la 12 saptamani.Faptul ca analiza a iesit negativa este o veste buna dar asta nu inseamna ca riscul nu mai exista.Cat despre medicamente , cred ca fiecare dintre noi astia care am avut mai mult „de furca” cu CDiff am ramas cu aceasta fobie ,unora le este frica si de vitamine.Eu personal nu cred ca paracetamolul poate contribuii la o recidiva CDiff dar daca iti e frica sa iei mai bine nu lua.Eu pentru raceala tot cu ceaiuri si produse naturiste ma tratez.In ceea ce priveste extractia dentara , daca nu este o extractie laborioasa nu necesita antibioterapie asa ca eu cred ca ar trebuii sa stai de vorba cu stomatologul si sa-i explici situatia ta.Eu cred ca se poate si fara antibiotic.Doamne ajuta , sa ne facem bine!!

   • Cristina spune:

    Georgiana
    Eu nu inteleg un lucru…daca antubioticul distruge bacteria de unde recidiveaza…sau ramane in colon toata viata?! :( sau cum?!12 sapt mai ,,traieste in colon,, dupa tratament?!poate punn niste intrebari tampite

    • Georgiana Oana spune:

     Bacteria asta se prezinta sub doua forme : o forma vegetanta si o forma sporulata.Doar forma vegetanta e capabila sa se multiplice si sa produca toxinele iar atunci cand se incepe tratamentul cu antibiotic ea se poate ascunde sub forma sporulata.Cand se transforma in spor nu mai poate fi distrusa.In momentul in care are iarasi posibilitatea de a infecta (adica in cazul in care flora intestinala care o inghesuie lipseste) sporul germineaza si se transforma in bacterie si reincepe colonizarea.Antibioticul distruge bacteria dar nu o poate distruge daca e spor.

     • Cristina spune:

      Am inteles :(
      Mersi frumos de lamuriri Georgiana…tare parsiva bacteria asta…eu am incredere in Dumnezeu ca v oi scapa….am grija in continuare la ce mananc si iau probiotice in fiecare zi…cat timp pot sa le iau?!dupa cat timp ar trebuii sa las corpul sa-si faca treaba singur,fara sa l mai ajut cu probiotice in refacerea florei intestinale?!
      Doamne,ce ma bucur ca v am gasit si imi pot impartasii trairile si temerile cu voi!

 187. Georgiana Oana spune:

  Cristina cel mai bine ar fi sa incerci sa iei probiotice in primele 3 luni dupa infectia activa , dar nu exista nici o contraindicate in a le lua timp mai indelungat.E alegerea ta aici .Oricum rau nu-ti pot face , in cel mai rau caz nu-ti fac nimic.

 188. Mihai spune:

  Pentru Cristina.
  Daca este necesar sa folosesti antibiotice cel mai sigur mod ca sa nu afecteze flora intestinala este sa alegi varianta injectabila.
  Stiu ca suna mai complicat, insa este singura varianta care nu afecteaza flora sau daca afecteaza o face f putin.
  Cunosc o persoana care a stat in spital 2 luni, timp in care a facut pe vena vancomicina un flacon la 6 ore si meronem un flacon la 12 ore si cu toate acestea nu a avut nici cea mai mica problema cu intestinele. Acest caz mi-a dat de gandit avand in vedere ca sunt persoane care dupa 5-10 zile de antibiotic oral au patit ce am patit si noi….
  Se pare ca administrarea intravenos sau intramuscular este cea mai sigura varianta. Din pacate variantele injectabile sunt mai costisitoare din cauza faptului ca trebuie sa apelezi la o persoana specializata care sa faca injectiile…. Insa din punctul meu de vedere merita costul avand in vedere ca te scuteste de chinurile de nedescris prin care trebuie sa treci daca faci Clostridii.
  Sper ca ce am scris aici sa ajute.

  • Georgiana Oana spune:

   Mihai , toti pacientii din sectia in care lucrez, care au facut infectia cu CDiff au facut tratament injectabil cu antibiotic.Nu exista nici o siguranta.

  • Cristina spune:

   Mihai,asta a fost si intrebarea mea..daca iau injectabil s ar putea sa patesc acelasi lucru si raspunsul a fost DA…apropoo eu dupa 3 zile de zinnat am patit-o :( dar cred ca m a prins cu sistemul imunitar praf …obosela +2saptamani de racela care nu mai ceda la paracetamol si mai apoi nurofen

 189. Georgiana Oana spune:

  Probioticele astea chiar daca le iei , tot poti sa ai surprize ( eu de exemplu am luat , si tot am facut infectia) .Lumea are impresia ca un probiotic poate face minuni.Eu nu cred ca e asa.Bacteriile din probiotice sunt obtinute pe cale sintetica , nu sunt naturale ca cele din materia fecala, nu au capacitatea de a implanta si coloniza ci doar fac un efect de inlocuire (si asta daca pot ramane in intestin , ca multe sunt evacuate prin scaun si chiar distruse in stomac de acidul clorhidric daca nu au invelis gastrorezistent) si nu sunt decat cateva specii de bacterii , de regula lactobacili si bifidobacterii , pe cand flora din materia fecala este mult mai diversificata .Sunt foarte multe specii de firmicutes ,streptococi,E.Coli,clostridii(saprofite) si mai ales bacteroides (specia care inghesuie cel mai bine pe CDiff dar care din pacate moare repede la antibioterapia de ultima generatie) multe drojdii,actinobacterii etc etc.Deci in concluzie , nu trebuie sa iti pui speranta in probiotic.Mai degraba drojdia Saccharomyces e mai utila decat cele pe baza de bacterii daca e sa vorbim de un probiotic care ajuta cu ceva si bineinteles mancarea fermentata: borsul,varza acra,muraturile,kefirul si iaurtul si mai ales infuzia probiotica umana.

 190. Mihai spune:

  Cind mi s-a spus ca trebuie sa iau vanco pe gura am intrebat de ce nu pe vena? Si mi s-a raspuns ca din cauza faptului ca iv nu ajunge in colon decit o mica parte necesitand doze iv f mari. La fel am inteles si despre metronidazol ca cea mai mare parte se absoarbe la nivelul intestinului subtire si doar o mica parte ajunge in colon. Ca atare antibioticele iv nu ajung in intestine decit intr-o mica parte.
  Ma gandesc ca oricum e mai bine decit sa mearga direct pe digestiv.

 191. Georgiana Oana spune:

  Nu toate antibioticele administrate parenteral se elimina in intestin in cantitate mare intradevar, unele se desfac treptat prin hidroliza in intestin.Cefalosporine,Fluorochinolone si alte antibiotice din generatia a3a si a4a cu spectru larg si proprietati bactericide puternice intotdeauna au intotdeauna efecte distructive asupra florei.Exista desigur si antibiotice care se elimina sub forma de chelati inactivi, deprimand mai putin flora intestinala dar sunt cele din generatia veche (tetracicline de ex.) care se folosesc mai putin in ziua de azi.In ziua de azi se ia in considerare riscul de colita post-antibiotica la orice antibiotic fie el si Vanco si Metronidazol.Dar tu daca esti dispus sa te risti n-ai decat , e treaba ta . Mult succes!
  Aaa si inca ceva.Nu toata lumea care este internata si primeste tratament cu antibiotic face infectia (chiar si pacientul aparent sanatos care imparte salonul cu un alt pacient care are infectia activa).Mai sunt implicati si alti factori de aparare ca de exemplu o secretie buna de IgA si IgG la nivelul intestinului te ajuta sa fii asimptomatic chiar daca esti colonizat (pe principiul asta se vor baza urmatoarele tratamente si vaccinul).

 192. Mihai spune:

  Inteleg…
  Pai si atunci cind ai o problema ce faci?
  Nu iei antibiotice de nici un fel?

  • Georgiana Oana spune:

   Asta e in functie de persoana.Unii isi pot creea anticorpii anti toxina si nu mai au nici un fel de problema in momentul in care li se deterioreaza flora dar unii fac recadere.Plus ca mai depinde si de antibioticele care le folosesti.Cu cat antibioticele au spectru mai larg cu atat riscul creste.Exista antibiotice care nu fac ravagii in flora intestinala cum ar fi: penicilina G (cu spectru ingust) dar e mai putin folosita in ziua de azi.

 193. Mihai spune:

  Am gasit un articol foarte interesant.
  Ultimul tratament pentru Clostridii.
  Pastilele cu fecale.
  Se pare ca sunt cele mai eficiente si mai sigure decit transplantul de fecale.
  http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/science/frozen-poo-pills-made-donated-4435372

  • Georgiana Oana spune:

   Da , asta e intradevar tratamentul cel mai eficient.Sper ca si medicii romani sa iasa din zona lor de comfort si sa inceapa sa faca astfel de tratamente.

 194. Georgiana Oana spune:

  A-4-a recadere confirmata bacteriologic azi :Toxina A/B pozitiva.Offff…Bacterie nenorocita, pleaca de la mine si lasa-ma in pace!

  • alina spune:

   Hai mai, nu se poate. Acum ce schema de tratament vei mai urma?

  • Mihai spune:

   Imi pare nespus de rau…
   O veste trista…
   Daca ai posibilitatea incearca sa faci transplant de fecale.
   Sunt 3 variante: clisma, prin colonoscopie si prin sonda nazogastrica.
   Inca o data imi pare rau pentru ce ti se intampla.

   • Georgiana Oana spune:

    Multumesc tuturor pentru sustinerea morala.Acum am vorbit cu un medic la Matei Bals in Bucuresti si am sa plec acolo peste 1 saptamana sa discut despre infuzia de fecale.Cred ca varianta care o face spitalul Matei Bals este cea pe tub naso-gastric.Sper sa lumineze Dumnezeu mintile medicilor si sa nu ma mai lase sa ma chinui numai cu antibiotice pentru ca asa nu cred ca ma mai fac bine, imi trebuie transplant.

 195. Mihai spune:

  A incercat cineva fulgii de ovaz?
  Am inteles ca sunt foarte buni pentru intestine si ajuta probioticele sa actioneze.
  Pe mine ma tot deranjaza burta, ma doare, forfoteste, scaunul nu e nici tare nici moale. Ma streseaza rau situatia asta.
  Mi-a zis cineva ca fulgii de ovaz ar ajuta la problemele astea.
  Ma gandeam sa-i consum inmuiati in apa.

  • Georgiana Oana spune:

   Eu am mancat fulgi de ovvaz.Sunt buni si nu m-au deranjat ba chiar mai dadeau consistenta la scaun datorita fibrei plus ca hranesc si flora benefica pentru ca contin fibre si amidon rezistent.

 196. Andreea spune:

  Georgiana Oana imi pare rău ca a r ecidivat bacteria,sa te ajute aDumnezeu sa treci peste.Daca poți mergi la Sf.Nectarie,chiar face minuni.

 197. alina spune:

  Dragilor, o sa merg la Maslu la SF.Nectarie intr-una din zilele acestea si daca vreti sa va trec in acatist, sa-mi spuneti numele vostru.
  Va pup, sanatate multa!

 198. Mihai spune:

  Eu am fost aseara. A fost minunat. Este o atmosfera deosebita.
  Ii indemn pe toti care au posibilitatea sa mearga la maslu la sf. Nectarie de la Manastirea Radu Voda. Se tine miercurea si vinerea de la 18 la 19.30. Chiar daca nu puteti sa ajungeti la ora 18… este bine si dupa incepere. Important e sa ajungeti.
  Multa sanatate!

 199. Laura spune:

  Alina te rog frumos sa ma treci si pe mine eu nu pot ajunge la bucuresti sint plecata din tara multumesc.

 200. Laura spune:

  Alina team cautat pe feiz da sint mai multe de alina si nu te gasesc uite adresa mea de feiz cautama tu ca vreau sa vb cu tine buldum laura dila asta ie adresa mea sanatatw

 201. Mihai spune:

  Am mai aflat ceva informatii importante si am zis sa le impartasesc cu voi.
  In urma unei discutii cu un medic gastroenterolog am aflat un lucru foarte important si anume faptul ca inaintea inceperii tratamentului pentru clostridii este necesar sa se faca o colonoscopie pentru evaluarea exacta a leziunilor lasate de toxine sau daca nu se face colonoscopia din diferite motive macar sa se bea 4 plicuri de fortrans in 4 litri de apa timp de 4-6 ore pentru curatarea totala a intestinelor ca sa nu mai ramana acolo toxinele produse de bacterie. Atentie aceasta procedura este valabila pentru cazurile necomplicate si oricum trebuie cerut sfatul unui medic avand in vedere ca fiecare caz e diferit si necesita o evaluare prealabila.
  O a doua problema o reprezinta situatia in care avem nevoie de antibiotice in perioada de recuperare dupa tratamentul de clostridii. Asa dar in cazul unei probleme respiratorii in loc sa flolsim antibiotice orale putem sa folosim un sprai inhalator care contine antibiotic adica BIOPAROX. Daca va ustura in gat exista Tantum Verde solutie pentru gargara ca sa nu inghitim substanta activa. In cazul unei extractii pentru prevenirea unei infectii ulterioare putem cere medicului stomatolog sa ne aplice un antibiotic local care poate sa previna o eventuala infectie.
  O a treia problema o reprezinta clisma cu fecale ca un ultim tratament pentru cei care nu raspund la tratamentele conventionale sau care au si alte afectiuni si nu suporta tratamentul standard. Asa ca daca in zona unde locuiti nu se fac proceduri de transplant de fecale sau nu aveti posibilitatea sa mergeti la un spital unde se face asa ceva puteti sa rugati un medic din spitalul dvs sa va ajute in realizarea procedurii de clisma cu fecale pe propria raspundere. Pasii sunt urmatorii: se gaseste o persoana sanatoasa cu scaun normal si regulat(de preferat din familie). Persoana trebuie sa fie supusa unui set de analize de sange si din fecale. In mare analizele sunt: din sange hepatita B, C si HIV si alte boli trensmisibile si din fecale coprocultura si coproparazitologic. Inainte de clisma se bea Fortrans pentru golirea intestinelor. Fecalele pentru clisma trebuiesc sa fie cit mai proaspete sau eventual tinute la frigider. Aceste informatii sunt orientative. Procedura exacta o va hotara medicul.
  Sper ca cele prezentate mai sus sa va ajute.
  Multa sanatate tuturor!

 202. Andreea spune:

  Georgiana dar stiu ca beau si tu argila,nu te-a ajutat deloc,ca stiu ca domnul inginer Bocan spune ca merge f bine pe bolile digestive?Mi-am comandat si eu argila 4kg si am inceput sa beau dar este diferită de cea de a plafar,are gust mai nasol si culoare mai închisă.Oare o fi buna de ceva sau o iau degeaba?

  • Georgiana Oana spune:

   Draga Andreea sa stii ca la unele persoane argila a dat rezultate.Eu cred ca sunt o exceptie,dar daca la mine nu a functionat asta nu inseamna ca tu trebuie sa te descurajezi.Toti suntem diferiti in infectia asta , avem simptome diferite,nu toti raspundem la fel la tratament.Eu zic sa o incerci.

 203. Mihai spune:

  As mai avea si eu o intrebare.
  A avut cineva frisoane si stari de insomnie inainte de inceperea tratamentului?
  Multumesc.

 204. Georgiana Oana spune:

  Eu am avut insomnii , uneori si transpiratii nocturne,senzatie de parca as avea febra dar nu aveam,usor frison,agitatie,puls rapid si palpitatii pe langa scaunele moi.Numai simptome ciudate!!

  • Cristina spune:

   Georgiana,imi pare tare rau ca a recidivat nenorocita asta de bacterie :( Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa avem putere sa luptam
   Eu mai nou m am pricopsit si cu hemoroizi :(((nu imi vine sa cred,nu s a pus problema de constipatie…nu stiu de ce am facut.si asa ceva si nici idee nu am cum sa i tratez…urmeaza o alta vizita la dr.
   Am ajuns atat de obsedata de recidiva incat cred ca trebuie sa consult un psiholog…parca nu mai sunt eu,doar la asta ma gandesc…la orice bolboroseala de stomac sau crampa am impresia ca gata, a recidivat
   Voi cum reusiti sa treceti peste?!cum reusiti sa mai duceti o viata cat de cat normala?!eu nu mai sunt in stare sa ma concentrez pe nimic :(

   • Georgiana Oana spune:

    Pentru hemoroizi eu (ca si asistent de chirurgie) iti recomand baile de sezut cu ceai de pelin sau betadine diluat in apa putin calduta , unguent proktis aplicat de 3 ori pe zi , spalat cu apa si sapun dupa fiecare scaun (nu mai folosi hartie igienica) si daca durerile hemoroidale nu cedeaza Detralex 2tb/zi (este un flebotonic folosit pt tratarea varicelor membrelor inferioare care este folosit si la tratarea bolilor hemoroidale).Cat despre anxietate :eu zic sa consulti un medic, eu asa am facut.Am si acum tratament cu anxiolitice si antidepresive.

   • alina spune:

    Cristina, tot ceea ce spui tu, referitor la starile depresive, am trait si eu. A fost cea mai intensa si greu de suportat senzatie din viata mea. Totul era dat peste cap si nici macar nu vedeam vreo solutie, eram obsedata de recidiva iar acest gand imi acaparase toata mintea, se repeta la nesfarsit ca o placa stricata. Nu mai aveam chef de nimic si totul se reducea la o frica nesfarsita. Am intentionat sa meg la un psiholog dar nu s-a concretizat. Mi-am luat de la plafar niste pastilute, dar a doua zi dupa ce le-am luat am avut scaun moale si de frica am renuntat la ele. Am trecut prin stari psihice groaznice, in care aveam cele mai negre scenarii. Dar, tot ce pot spune acum, dupa un an, este ca totul trece. O sa-ti revii, chiar daca acum pare atat de greu de suportat si de acceptat.
    Am gasit mai tarziu, citind un articol despre dezechilibrul florei intestinale, legatura extraordinara dintre intestine si creier si cum o flora dezechilibrata poate induce depresia. Aceasta este singura explicatie plauzibila pe care am gasit-o pentru a-mi justifica starea aceea teribila.
    Sper sa treceti cu bine peste!

    • Cristina spune:

     Alina simt ca innebunesc :( imi vreau viata inapoi….astazi iar am avut diaree fara mucus dar cu dureri de stomac :( exact asa am mai partit si acum o luna,a doua zi nu am mai avut nimic dar acum nu stiu ce sa zic …..sper…imi poti lasa adresa ta de fb?a mea este Cristina Andreea cu un trandafir la poza de profil,te rog din suflet,nu vreau sa te stresez cu intrebari dar ma ajuta sa vorbesc cu cineva care a trecut prin asa ceva….dar si daca nu vrei este ok…multumesc

  • Mihai spune:

   Exact asa ma simt si eu.
   Multumesc mult pentru raspuns.

 205. Georgiana Oana spune:

  Clinica particulara din Ploiesti face FMT (fecal microbiota transplant).Clinica se numeste Valahia Medical iar transplantul se face contra cost (1000 euro) cu donatorii lor.

 206. Andreea spune:

  Eu merg la psiholog de 2luni si pot sa zic ca ma ajutat dar daca nu lucrezi tu cu tine,sa încerci sa nu mai gândesti negativ atunci sunt bani dati degeaba.
  Eu colonoscopia am facut-o pt ca după ce analiza la toxina mi-a iesit negativă,am inceput sa ma gândesc la tot felul de prostii,cum ca as avea cancer de colon,si aveam tot felul de simptome,durere pe parti de colon,frisoane,dureri de cap,de coloana,de articulatii,musculare,auzeam in urechi niste bătăi,parca imi batea inima in urechi,plus o durere de gat care ma termina,acum sunt unele simptome pe care le-am avut de la bacteria si unele din cauza depresiei,de durea de gat inca nu am scăpat,pt ca sunt inca in depresie dar acum măcar sunt constientă de asta.Am trăit momente in care sincer credeam ca sunt bolnavă de diverse forme de cancer din cauza durerilor pe care le aveam,dar cu ajutorul Lui Dumnezeu sper sa trec ,sper de fapt sa ne vindecam cu toții.

  • Georgiana Oana spune:

   Off , stiu ca e greu, cred ca toti ramanem paranoici dupa infectia asta.Si eu ma rog in fiecare seara bunului Dumnezeu sa ne vindece.O sa vina o zi in care o sa fie eradicata si boala asta!!

 207. GeorgianaOana spune:

  Locuri in care se poate face Recolonizare cu microbiota fecala :

  1.Institutul Matei Bals – prin tub nasogastric sau clisma
  2.Spitalul Fundeni si Colentina – prin colonoscopie
  3.Clinica particulara Valahia din Ploiesti- prin colonoscopie contra cost
  Cred ca mai exista si alte locuri , pe aceste le cunosc eu . Daca mai are cineva informatii noi despre tratamente sau alte locuri in care se poate face transplantul e rugam sa le posteze.

 208. Sabina spune:

  GeorgianaOana, când ai făcut și ce rezultat a avut transplantul de fecale? am citit toate comentariile tale și știu cât disperată erai că infecția tot revenea. Este o soluție de durată transplantul de fecale? nu știu de ce oamenii nu postează experiența lor cu acest transplant, ca să dea o speranță și celor care se chinuie cu infecția asta.

  • GeorgianaOana spune:

   Am facut transplantul anul trecut in noiembrie ,dar din pacate dupa 7 luni a revenit infectia datorita unui antibiotic cu care a trebuie sa ma tratez.

   • florentina turcitu spune:

    buna, eu sunt la prima recidiva , dupa vanco 10 zile ,la 10 zile a revenit, am fost la matei bals la dr apostolescu si mi-a recomandat transplantul de fecale, pana atunci mi-a spus sa nu mai tin dieta sa, mananc si vinery ma duc sa hotaram cum facem. alternative at fi 6 saptamani vanco. apropos -totul a inceput dupa o histerectomie la regina maria-euroclinic- vroiam sa te intreb, Giorgiana ce faci acum, cum esti

    • GeorgianaOana spune:

     Cred ca cea mai buna optiune este transplantul de materii fecale dar eu personal il prefer pe cale joasa (adica prin colonoscopie) .Matei Bals este spital de boli infectioase iar infectionistii nu au competenta in scopii asa ca trebuie sa va adresati spitalului Fundeni sau Colentina.

     • florentina turcitu spune:

      multumesc mult pentru raspuns, dar de ce preferati prin clonoscopie si cum va simtiti acum ? ati facut alt transplant?As putea sa vrb cu dumneavoastra cumva?Multumesc oricum pentru informatii. indeferent de ce o sa fac revin cu informatii caci este foarte important pentru toti cei care au nevoie

   • florentina turcitu spune:

    giorgiana, daca poti adresa mea de mail este florentina.turcitu@yahoo.com, poate putem vorbi

 209. Sabina spune:

  Ce antibiotic ai luat, oral sau injectabil? eu am luat nitrofurantoin pentru infecții urinare și a fost ok. Apoi am făcut și o operație și mi-a dat amoxiplus injectabil. Au trecut vreo 4 luni, dar cred că nu a revenit. Spun cred pentru că am rămas cu o sensibilitate, mai ies cu scauni moi, mai am balonări, dar nu mai mult de 2 scaune pe zi.

 210. adriana spune:

  buna seara mama mea a luat clostridium de la targu mures si ne necajim asa de vreo trei luni zece zile an spital si cinci acasa nu stiu ce sa mai fac dacacstiti vreun tratament anafara de vancomicina va rog adriana ma numesc

 211. florentina turcitu spune:

  Transplantul de fecale
  AUTOR: Dr Ditoiu Alecse Valerian Spitalul Fundeni Clinica Medicala

 212. Emil spune:

  Buna dimineata!
  Dragi prieteni am gasit aceasta pagina, rascolind internetul dupa informatii referitoare la aceasta nenorocita boala.
  Numele meu este Emil sint din Bucuresti si am 37 de ani.
  In urma cu 3 saptamani am suferit o operatie la piciorul drept(fractura).
  Mi s-a administrat antibiotic pentru a preveni infectia.
  Dupa 2 zile de la operatie am avut un episod diareic(3 scaune intr-o zi).
  Mi s-au dat 2 pastile de Loperamid in spital si dupa o zi am fost externat(externarea era programata).
  Ajuns acasa dupa 3 zile fara scaun am inceput ca din 2 in 2 zile sa am un singur scaun moale format din mai multe parti. (va rog sa ma scuzati)
  Dupa o saptamana am avut un singur scaun moale zilnic.
  Perioada aceasta a tinut 2 saptamani.
  In ultima saptamana am un singur scaun dar mai moale si cu ceva lichid.
  Scaunele au o culoare galben-maro deschis.
  Mentionez ca am „bolboroseli in stomac cu zgomote” si dureri de burta foarte slabe cand trebuie sa merg la toaleta.
  Va rog din suflet daca ma puteti sfatui ce sa fac. Am citit pe net tot felul de cazuri si m-am speriat destul de tare.
  Mananc putin de frica sa nu ma simt mai rau si sa trebuiasca sa merg la toaleta mai des.
  Problema e ca ma deplasez cam greu, cu carje, nu am voie sa calc pe piciorul operat inca 3 saptamani.de unde si fobia de a merge des la wc.
  Ma gandesca cu mare teama ca am CD. Nu am fost la medic si nu am spus nimanui despre aceste simptome dar sincer va rog sa ma credeti ca nu mai pot. Nu stiu ce sa fac.
  Unde ma sfatuiti sa merg pentru un consult, la ce fel de medic si ce trebuie sa fac?
  Va rog din suflet daca aveti vreun sfat si ma puteti indruma v-as fi foarte recunoscator.
  Va multumesc foarte mult si va doresc multa sanatate si putere de lupta.
  Bunul Dumnezeu sa va ajute pe voi si familiile voastre!

  • GeorgianaOana spune:

   Daca CD ar fi activ , chiar si in absenta alimentatiei v-ati duce la toaleta mai des de 1 data pe zi . Incercati un probiotic si aveti rabdare. Daca starea nu se imbunatateste in urmatoarele saptamani sau daca frecventa scaunelor se mareste puteti face un test pentru GDH/Toxina AB sau PCR, sau va puteti adresa direct unui medic infectionist , de preferat la Institutul Matei Bals .

 213. Emil spune:

  Va multumesc enorm pentru raspuns.
  Mi-ati facut o mare bucurie prin postarea dumneavoastra, deoarece am reusit sa comunic cu cineva.
  Am citit pe forum despre situatia dumneavoastra si vreau sa va doresc multa sanatate si putere. Sper ca va simtiti bine si sint convins ca veti invinge boala aceasta.
  Multumesc mult pentru sfat.
  Pentru linistea mea o sa ma duc la Matei Bals pentru analize.
  Am cautat pe net informatii despre dl. doctor Catalin Apostolescu. Am vazut ca este foarte apreciat de pacienti si poate reusesc sa am un consult la dansul.
  In ceea ce priveste probioticul ce mi-ati recomanda?
  Dumnezeu sa va ajute!

  • GeorgianaOana spune:

   Multumesc pentru urarile de bine . Puteti incerca Enterol sau orice alt probiotic ce contine drojdia Saccharomyces boulardii , Bio-sun care contine Clortridium Butiricum sau probiotice cu spectru larg cum ar fi Jarro Dophillus sau Zirfos (dar cu acestea eu nu prea am avut noroc) . Daca nu sunteti intolerant la lactoza puteti incerca sa mancati si cate un iaurt sau chefir pe zi , e foarte bogat in culturi de bacterii.
   Nu stiu daca puteti ajunge la dr.Apostolescu pentru o suspiciune de CD , de regula la dansul se ajunge mai greu si de regula atunci cand e necesar transplantul.Il mai puteti consulta si pe domnul doctor Popescu Gabriel, este o persoana foarte comunicativa si inteleapta.

   • Luminita spune:

    GeorgianaOana Bună. Ai spus ca penicilina G face parte din categoria antibioticelor care prezintă un risc scăzut în declanșarea bolii. Mai exista și alte tipuri de penicilina? Mie mi a fost recomandat ospen ptr tratarea streptococul ui Beta hemolitic. Mi a ieșit la exudat.

    • GeorgianaOana spune:

     Orice antibiotic poate declansa infectia doar ca unele sunt cu risc mai mic iar altele sunt la clasa de risc major (florochinolone , cefalosporine etc)

 214. Emil spune:

  Multumesc mult.
  Va voi asculta sfatul.
  O sa iau Enterol sau Levurin pentru o perioada sa vad ce se intampla si sa tin si regim (mentionez ca pana acum am mancat normal), inainte de a merge la doctor.
  Sper sa fie bine.
  Multa sanatate va doresc.
  Doamne ajuta!

  • Luminita spune:

   Pe dr Apostolescu Catalin îl puteți găsi la o clinica particulara în București. Nu mai rețin numele, dar găsiți pe net. Multă sănătate și încredeți va în Dumnezeu.

 215. GeorgianaOana spune:

  Pentru cei ce cunosc limba engleza http://www.cdiffdiscuss.org . Pe acest forum veti gasi informatii excelente despre infectia cu CD.

 216. Cristina spune:

  Buna
  Am fost diagnosticata cu CD anul trecut in august,am mai scris pe acest site si va urmăresc de atunci.Am crezut ca m am vindecat dar se pare ca nu.Ieri am avut vreo 7-8 scaune apoase,voma,fără dureri de burta,fără mucus cu sânge.Am luat ercefyril dar nicio ameliorare,am fost la dr.i am explicat situatia si mi a dat normix,controloc si debridat plus enterolactis.Am facut si analiza gdh mi a iesit pozitiv iar toxina a&b neconcludent.intrebarea mea este poate fi considerata recidiva dupa aproape 1an jumate?! Tratament cu antibiotice nu am mai luat.Normixul este indicat?!nu este antibiotic,si tocmai asta mi ar putea reactiva CD?!astăzi am avut doar 2 scaune moi nu am mai vomitat dar nu ma simt grozav.Ma gândesc cu groaza ca poate reîncepe cosmarul?

  • GeorgianaOana spune:

   Eu as repeta analiza si doar daca mi-ar iesi pozitiv as incepe tratamentul.Normixul e bun dar trebuie luat doar in continuare sau asociat tratamenului cu vanco , singur nu poate vindeca infectia.

   • Cristina spune:

    Georgiana,poate fi clostridium fără mucus (ca am inteles ca de la asta i se trage denumirea „colita pseudomembranoasa” se formează o pseudomembrana),fără crampe abdominale,scaunul cat de cat format dar cu un miros urat?tot mai am speranța ca nu a recidivat/m am infectat din nou

    • GeorgianaOana spune:

     Mucusul nu e un simptom clasic de activ CD , mucusul indica iritatie iar sangele poate fi o sangerare hemoroidala sau de la o fisura anala .Sangele si mucusul nu sunt criterii de diagnostic decat atunci cand apar in prezenta diareei.
     Simptomele clasice sunt : scaune diareice frecvente (<5 scaune/zi , mai mult de 3 zile la rand) , durerea abdominala , febra.Nici mirosul nu este un indicator al infectiei , mirosul poate fi determinat de malabstorbtie.
     Din punctul meu de vedere : 1, 2 scaune pe zi care sunt cat de cat formate fara durere , fara sange , fara febra etc nu indica prezenta unei infectii active .

     • Cristina spune:

      Doamne ajuta!!! Iti multumesc Georgiana pentru ca iti rupi din timpul tau pentru a ajuta cu informatii si sfaturi si pe altii.Dumnezeu sa ti dea sănătate!!!

 217. Cristina spune:

  Asta am intentia sa fac.De 24h nu mai am scaun deloc nici pofta de mancare,astept pana luni.Am mai avut episoade din astea si la analize îmi ieșea gdh pozitiv si toxina negativ,dupa o saptaman repetam si gdh era negativ.Nu mai stiu ce sa cred si parca nu mai am speranța ca îmi pot reveni vreodată complet.Dumnezeu sa ne ajute pe toti

 218. Emil spune:

  Buna seara dragi prieteni si multa sanatate tuturor.
  Doamna Georgiana daca aveti timp, va rog poate ma sfatuiti ce sa fac in continuare.
  Asa cum m-ati indrumat am inceput sa iau probiotice (1 Levurin dimineata si 1 Enterol seara) de 12 zile.
  Scaunele au devenit solide si ca frecventa tot 1 pe zi.
  Culoarea scaunelor este tot galben-maro deschis.
  Mucus sau sange nu am observat.
  Sincer sa fiu nici nu stiu cum arata un scaun cu mucus…
  Bolboroselile si durerile slabe in burta sint in continuare prezente.
  Astazi de dimineata am avut un scaun moale.
  Ce ma nelinisteste foarte tare este ca am temperatura 37.5 masurata la axila.
  Mentionez ca nu am fost la medic. M-am gandit sa urmez tratamentul cu probiotice sa vad ce se intampla.
  Va rog mult ce trebuie sa fac.
  Sa merg de urgenta la spital, la medicul de familie…..
  Multumesc mult si va doresc sa va faceti bine si sa fiti sanatosi.
  Dumnezeu sa va ajute!

  • GeorgianaOana spune:

   Faptul ca aveti o usoara subfebrilitate nu inseamna ca sunteti nevoit sa mergeti la urgenta. Nimic din ce aveti dumneavoastra nu este de urgenta . Urgente sunt : pancreatite , pertonite ,ocluzii , colici biliare , hemoragi digestive , rectoragii etc (adica dagnostice grave) sau in cazul pac cu CD , urgenta e diareea incontrolabila , megacolonul toxic , starea toxico-septica sau perforatia intestinala.Dumneavoastra va puteti adresa unui gastroenterolog sau infectionist sau chiar medicului de familie.

 219. Juglea Loredana spune:

  Care sunt exact semnele care indica faptul ca aceasta baterie a recidivat??

 220. Emil spune:

  Buna seara.
  Doamna Georgiana, va multumesc mult pentru raspuns.
  Am fost la medicul de familie si mi-a dat sa fac analize (urocultura si coprocultura).
  Pana la aparitia rezultatelor mi s-au prescris Debridat 3 pastile pe zi, ProTectis 1 capsula pe zi si Ercefuryl 3 pastile pe zi.
  Din ce m-am documentat eu, am vazut ca acest Ercefuryl este un antibiotic.
  Oare este bine sa-l iau (sa nu-mi faca mai mult rau decat bine)?
  Ma gandeam sa astept rezultatele analizelor.
  Medicul de familie nu mi-a zis sa fac analiza pentru CD.
  Ma gandeam sa fac aceasta analiza pe cont propriu dar nu stiu ce coprocultor sa folosesc (cu gel sau fara) si care este timpul maxim de transport la laborator precum si conditiile de pastrare ale probei (temperatura camerei sau frigider).
  Va multumesc mult pentru ajutor si daca imi permiteti as dori sa va intreb cum va mai simtiti.
  Va doresc multa sanatate.
  Doamne ajuta.

  • GeorgianaOana spune:

   Analiza se recolteaza in recipient fara mediu de cultura (fara gel) si se duce in maxim 2 ore la laborator pentru ca toxinele se degradeaza repede. Cel mai bine e ca analiza sa fie dusa imediat dupa recoltare.In legatura cu Ercefuryl e optiunea dumneavoastra daca vreti sau nu sa-l luati , dar daca aveti infectie cu CD , ercefurylul e posibil sa agraveze infectia.

 221. Emil spune:

  Va multumesc mult pentru raspunsuri.
  Va doresc multa sanatate.
  Doamne ajuta!

 222. Andrei E spune:

  Buna seara,

  Urmaresc acest forum de cateva saptamini si as dori sa multumesc in primul rand tuturor celor care au scris aici, care au dat sfaturi binevenite, care ne-au impartasit din experienta lor si care ne-au ajutat asa cum au putut sa ne formam o idee mai buna despre ce inseamna infectia cu aceasta perfida bacterie (CDiff) .
  Am sa va spun pe scurt si povestea mea. Pe la inceput de noiembrie (2016) am inceput sa am 3-4 scaune pe zi, moi/apoase si senzatia aceea nasoala cum ca imi trebuie wc-ul langa mine in permanenta. Totusi in toata aceasta perioada ceva a fost mai aparte, si anume faptul ca 2-3 zile erau rele (cu problemele descrise mai sus) si 1-max2 zile erau ok fara scaun, fara crampe la stomac etc. Ciudat probabil …
  Pe 30 nov a aparut si rezultatul pozitiv pt CDiff. Doctorita care m-a consultat (infectioase) mi-a spus ca as fi avut o forma usoara a infectiei ( ?! ) si mi-a prescris Metronidazol 10 zile (2 pastile la fiecare 8 ore), Debridat (3 pastile pe zi) si Smecta atit cit este necesar. Plus (evident) regim alimentar sever.
  Dupa 3-4 zile am simtit o imbunatatire evidenta , dupa cele 10 zile parca nici nu as fi avut vreodata infectia, in sensul ca scaunele au revenit la normal, 1 pe zi sau chiar 1 la 2-3 zile.
  Am luat si 5-6 zile Levurin, 2 pe zi – dimineata si seara.

  Acum cind scriu – 20 Dec – totul este minunat ! Cum am scris mai sus, ma simt bine si parca nu as fi avut niciodata nimic. [am uitat sa scriu ca in tot acest timp am dezinfectat cu clor + utilizat detergenti speciali pt toata lenjeria intima, prosoape, cearsafuri, cada, chiuveta, wc etc … tocmai pt ca am citit cu groaza aici si pe alte site-uri cit de greu poate fi distrusa aceasta bacterie ! ]

  Totusi …. ma intreb si eu la randul meu daca am scapat de ea definitiv. Ma intreb daca ar trebui sa mai iau Levurin sau Enterol pt cateva zile / saptamini ?!
  Ma intreb daca trebuie sa refac testul ca sa vad ca iese totusi negativ ?! Si daca da, dupa cite zile de la terminarea tratamentului cu Metronidazol ?

  Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
  Sanatate doresc la toti !

 223. Emil spune:

  Salut Andrei.
  Si eu am ceva probleme digestive dupa cum am descris in postarile de mai sus.
  Deocamdata nu mi-am facut testul pentru CDiff.
  Am gasit pe acest forum niste oameni minunati gata sa ofere ajutor oameni care cu siguranta te vor sfatui si pe tine (ma refer in special la Dna. Georgiana).
  Levurin am luat si eu tot de 2 ori pe zi si am constatat ca strange scaunul.
  Cu sfaturi nu prea te pot ajuta dar banuiesc ca nu strica sa iei in continuare Levurin.
  Eu m-am documentat pe net despre el si este foarte recomandat.
  As dori sa te intreb cum ai procedat cu testul pentru Cdiff, la ce laborator ai fost si la ce medic-spital.
  Tratamentul l-ai facut in spital?
  Metronidazol-ul ti-a dat ceva reactii adverse?
  Sint persoane pe site care au spus ca e greu de suportat.
  Multumesc frumos si iti doresc multa sanatate.
  Doamne ajuta!

 224. Andrei E spune:

  Salut Emil,

  Testul pt CDiff l-am facut in Bucuresti la Matei Bals. A fost chiar recomandat de doctorita care m-a consultat. Tratamentul l-am facut acasa, nu am fost internat in spital. Metronidazolul are intr-adevar un gust amar tare de tot, o spun eu care nu am avut in trecut probleme cu gustul pastilelor etc. Insa Doamne ajuta, nu mi-a dat deloc reactii adverse … poate 1-2 zile sa fi avut vagi senzatii de greata, insa nimic important. Cred ca am fost norocos ca l-am suportat, si eu am auzit de foarte multi oameni care au avut probleme cu el.
  In rest multumesc Domnului ca pot sa beau din nou o cafea, sa maninc omleta, un mar, putina ciocolata , fara sa ma duc de urgenta la toaleta …adica sa revin incet incet la normal !

  Cred ca as mai lua inca 10 pliculete de Levurin timp de 5-7 zile , vorba ta , nu cred sa strice.

  Multa sanatate si tie Emil si tuturor celor care au avut sau inca mai au de furca cu bacteria asta !

  Sanatatea este mai presus de orice !! Fara pret !!

 225. Andrei E spune:

  Un Craciun fericit, Sarbatori fericite si traditionalul La Multi Ani !!!

  si …… Sa fim sanatosi !

 226. opri stefan spune:

  ce test este mai concludent pt a stabili daca este prezent cd?testul rapid sau pcr?

 227. opri stefan spune:

  Un nou tratament impotriva infectiilor cu Clostridium Difficile
  Clostridium-difficile_456pxO echipa de oameni de stiinta din Statele Unite a dezvoltat recent un nou tratament care ar putea fi utilizat impotriva infectiilor cu Clostridium Difficile. Infectia cu aceasta bacterie provoaca anual peste 15.000 de victime in Statele Unite, in special in spitale si in caminele destinate persoanelor in varsta. Circa 7% dintre persoanele infectate mor in 30 de zile de la stabilirea diagnosticului. Noul medicament, denumit Ebselen, distruge infectia prin tintirea toxinei pe care o produce bacteria, fara a afecta insa celelalte bacterii din flora intestinala. Noul medicament a fost dezvoltat de cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford din California.

  • GeorgianaOana spune:

   Citeste despre Zinplava (Bezlotoxumab) , e un anticorp monoclonal dedicat sa inhibe atiunea toxinei B. E aprobat de FDA America si se preconizeaza ca va apare pe piata in 2017.

 228. Ghinea Cristian spune:

  Buna ziua! Am o cutie de DIFICLIR, nefolosita, pentru tratamentul Clostridium Difficile. Am cumparat-o pentru tatal meu, dar pana sa ajunga comanda a inceput sa-si faca efectul Vancomicina si nu a mai avut rost sa fie folosit Dificlirul. O vand la pretul de achizitie, respectiv 8200lei. Relatii pe mail crighinea1@yahoo.com

 229. Alina spune:

  Mi am facut curaj sa scriu si eu . Ma numesc Alina si am 28 de ani, sunt internata la un spital de tbc din Ploiesti si de o saptamana ma simt rau la stomac .Simptomele mele au fost mai intai 2 scune cu sange dupa care dureri puternice de burta .Mentionez ca nu mi au facut nici un test sa vada daca am clostridium ,am avut intr o zi un scaun mai apos si dupa accea cate un scaun moale in fiecare zi si niste bolboroseli in burta si flatulenta ,Nu am pofta de mancare si am avut temperatura 37.5. Se poate sa ai scaune moi si sa ai clostridium ,va rog mult sa imi raspundeti si mie ca simt ca innebunesc.

 230. Alina spune:

  Va rog sa imi mai spune ti si mie cat costa un PCR
  Va multumesc si sper sa primesc sii eu raspuns .

 231. Gabrielamioara spune:

  Buna ziua ,din păcate soțul meu a decedat in urma acestui microb nenorocit ,cei de la Bagdasar acuzandu-l ca de fapt a luat loperamid ,si de aici starea de degradare.A fost transferat la Sf Ioan, in ultima faza ,când aproape intrase in coma ,doctorii de acolo neputand sa mai facă nimic, s-au chinuit sa facă dializa cu tensiunea 4 ,i-au administrat dopamina pentru a putea sa facă macar analize .Ideea este ….daca se știe de aceasta nenorocita de bacterie ,de ce nu se face nimic ,atât personalul medical cat si ministerul sănătății .Spre exemplu la soțul meu ,a făcut recidiva la 4zile de când au întrerupt medicația cu vanco ,revenirea fiind grava ,in doua zile cedând organele .Daca s- a constitut vreun grup ,de oameni nemulțumiți de tratamentul din spitale ,de doctori incompetenți care tratează fara documentație ,….vreau sa ma înscriu pentru ca trebuie sa dau Bagdasarul in judecata .Nu-l mai aduc înapoi pe soțul meu ,dar opinia publica va face ceva

  • GeorgianaOana spune:

   Eu personal am scris o adresa catre ministerul sanatatii anul trecut pentru decontarea (macar 50% ) a tratamentului cu Dificlir cat si pentru reintroducerea pe piata a tratamentului cu imunoglubuline iv , raspunsul lor a fost … naucitor.

 232. Ene Gabriela spune:

  Bună dimineața! De 7 luni soțul meu este imobilizat la pat din cauza unui accident la piscină (şi-A rupt gâtul făcând o săritură imprudentă în apă de mică adâncime). De la Bagdasar Arseni a contactat infecție urinară cu bacteria Proteus, fiind purtător de sondă. În clinica de recuperare unde este internat acum i s-A dat antibiotic la fiecare schimbare a sondei, pentru că făcea febră foarte mare (peste 40). Şi parcă nu era de ajuns a contactat şi Clostridium. I s-A dat Metronidazol şi Enterol 7 zile, cu Enterol continuă, însă doctorul se aşteaptă la o recidivă. Nu a mai continuat cu Metronidazol pentru că nu îl mai suportă soțul. De mâncat nu mănâncă mai nimic….nu ştiu ce să îi mai fac. Am înțeles că transplantul de materii fecale ar fi o soluție şi că la clinica Valahia din Ploieşti s-ar face acest procedeu. Aş încerca, dar oare sunt serioşi? Eu sunt terminată psihic. Încerc să fac față situației, să am grijă şi de copii şi să merg şi la el. Am prins o obsesie de a mă spăla cu clor pe mâini, ca să nu aduc şi acasă. Nu ştiu unde o să ajungem cu sistemul ăsta de sănătate….să ne ferească Dumnezeu de a ne interna în spitalele din România….

  • GeorgianaOana spune:

   Transplant se mai poate face si la institutele Fundeni , Colentina si Matei Bals din BuIcuresti. Metronidazolul e un medicament cu foarte multe efecte adverse pe care nici eu nu l-am putut suporta . Dupa 7 zile de greturi , varsaturi si inapetenta datorate Metronidazolului am cerut Vancomicina cu care m-am simtit mult mai bine.

   Infectia cu Clostridium Difficile este o problema grava la nivel international , nu numai in Romania !

   • Ene Gabriela spune:

    Dvs.cum sunteți acum? Ați reuşit să scăpați de această bacterie?

    • GeorgianaOana spune:

     Eu sunt bine , am ramas cu colon iritabil , dar in general e bine.

     • Ene Gabriela spune:

      D-na Georgia a, salate are voie să mănânce? De sâmbătă nu a mai avut scaun (de când o s-a administrat Vancomicină). Dar regim ține în continuare, dar ar vrea să mănânce salate şi nu ştiu ce să fac

 233. Cosmina spune:

  Eu as sfatui pe toata lumea sa se gandeasca de 2 ori cand aleg ca ei sau persoane dragi sa ramana la recuperare in spitalul Bagdasar Arseni. Spun recuperare pentru ca uneori, internarea nu poate fi evitata, dar in cazul in care se pune problema de o internare pe o perioada mai lunga (gen recuperare dupa operatie) e posibil sa se expuna unor riscuri mari. Am un caz in familie, cineva in varsta care a suferit intai o operatie. Totul a decurs bine, pana a ajuns la sectia de recuperare unde, a inceput sa se simta din ce in ce mai rau. La cererea familiei s-a facut recoltare pentru clostridium si familia a mers la anlize, unde s-a confirmat. Starea a inceput sa se agraveze, in mai putin de 2 zile a fost mutat la terapie intensiva, si dupa alete doua zile a murit. Spitalul neaga orice, ba mai mult, nici nu au trecut infectia cu clostridium pe certificatul de deces. Ca sa nu mai vorbim, desi e foarte urat, de faptul ca cei decedati pleaca din spital cu bandajele si branulele pe ei, le descoperi practic dupa ce ii aduci acasa.
  Mi-e atat de greu sa privesc cum oamenii mor in spitale de astfel de infectii, dupa operatii care au decurs bine, cum exista medici care salveaza vieti si apoi infectii aparent banale care, pana la urma din cauza coruptiei, omoara oamenii…si practic, nimeni nu este vinovat.
  Deci daca puteti, evitati spitalizarea prelungita in acest spital si protejati-va cum puteti mai bine.

  Sanatate multe!

 234. GeorgianaOana spune:

  Pt. Doamna Ene : Nu cred ca poate manca salata deocamdata , intestinele sunt iritate si dureaza un timp destul de indelungat sa se recupereze iar salata e un aliment care il poate deranja. E bine sa reintroduca o alimentatie variata dar sa fie si usor digerabila. Fructele si legumele proaspete , oleanginoasele , prajelile si dulciurile concentrate precum si alcoolul trebuie evitate o perioada.

 235. Iuliana spune:

  Buna seara , in primul rand multumesc tuturor celor care au scris despre aceasta bacterie, in urma unei spitalizari de 2 zile la Nr 1 din Craiova si la 1-2 dupa terminarea unui antibiotic am inceput si eu sa am aceste probleme, fara sa mi se dea sa fac aceasta analiza ptr clostridium am stat 11 zile acasa incercand un tratament de la medicul de familie dar orice mancam sau fie si o gura de apa ajungeau ….la wc sa ma exprim asa, am ajuns la infectioase in Craiova unde am fost trimisa acasa cu taratamentul ptr 5 zile apoi dupa confirmarea toxinelor a si b alte 5 zile si regim bineinteles. Pe 30 ianuarie a inceput stresul, am terminat tratamentul pe 19 februarie totul parea ok , dupa 4 zile de liniste am avut o recidiva puternica la care medicul mi-a recomandat reluarea tratamentului, am refuzat sa mai iau metronidazol si am ramas doar cu levurin 2pl pe zi si regim, bolboroselile continua insa asta sa fie problema mea, am introdus usor usor o cescuta de cafea, iaurt grecesc 0% grasime, putin ton legume la cuptor, ma rog la Dumnezeu sa raman asa cu un scaun consistent, o singura data pe zi uneori 2 si incepe panica, recomand tuturor Levurinul si in paralel eu iau potasiu si magnesiu, incerc sa nu ma mai gandesc obsesiv la asta, va doresc tuturor sanatate si puterea de a merge mai departe in lupta cu aceasta toxina.La multi ani!

 236. luminita spune:

  d-na Georgiana,

  acum, dupa ce ati reusit sa treceti cu bine peste aceasta nenorocita de bacterie, cum sunt scaunele dvs?

  eu iau de 2 luni ENTEROL, o capsula seara si simtomatologia s-a remis in proportie de 90%. Scaunele au redevenit normale, dar cand zic ca intru pe un trend ascendant, apare cate un scaun pastos.

  de aceea va intreb. In analize nu mai iese Clostridium Dificile, dar simt ca problema NU este rezolvata DEFINITIV

  • GeorgianaOana spune:

   Eu zic ca trebuie sa va calmati si sa nu va mai uitati in toaleta , puneti capacul si trageti apa . Chiar daca aveti cate un scaun pastos din cand in cand , nu inseamna ca aveti infectia activa. Dupa infectia cu Cdiff , colonul ramane cu o sensibiltate , uneori chiar cu intolerante alimentare.

   • luminita spune:

    Multumesc mult pentru ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti.
    Mi- ati ridicat moralul.

    Ce symptom ar indica ca infectia ar fi activa?

   • luminita spune:

    d-na Georgiana,
    durerea in partea inferioara a abdomeniului, o durere tolerabila, dar sacaietoare, poate fi consecinta acestei infectii cu clostridium?

    dureaza de cand am fost diagnosticata cu infectia cu clostridium.

    in urma controlului ginecologic , am exclus ca aceasta durere sa provina de la aparatul genital.

    multumesc anticipat.

    • GeorgianaOana spune:

     Durerea se datoreaza , cel mai probabil , intestinului care inca e sensibil. Recuperarea dupa infectia cu CD nu e usoara , intestinele necesita in jur de 6 luni poate si mai miult pentru a se reface in totalitate , sau chiar e posibil sa ramaneti cu Sdr. de Colon Iritabil permanent. Durerea se poate trata conform indicatiilor unui Gastroenterolog cu antispastice sau anticolinergice.

 237. Ene Gabriela spune:

  Am citit azi despre Imunoinstant Multiplu, care promite mult. Doamne ajută, la toată lumea! Soțul meu pe lângă Clostridium, mai are şi infecții urinare cu bacterii precum Proteus, E-coli şi ce o mai fi. Recuperarea lui este lentă din cauza acestor bacterii luate din spitale ca Bagdasar Arseni…….

 238. Maria Mirela spune:

  Buna ziua,
  Doresc sanatate maxima, insanatosire cat mai grabnica, tuturor persoanelor de aici, de pe forum, cat si celor care sunt infectati cu CD.
  Mai vreau, de asemenea, sa-i multumesc doamnei Georgiana Oana, care pare a fi medic, sau un cadru medical foarte competent, pentru rabdarea, pentru sfaturile extrem de pretioase date tuturor.

  La noi in familie soacra mea a contactat bacteria, in urma citostaticilor (care au fost in urma cu 7 ani) a ramas cu un colon iritabil. Ea facea, cand si cand niste episoade cu scaune moi. Se panica, chema salvarea, o internau ii administrau ceva fluide, o puneau pe picioare si se intorcea acasa.

  Diferit a fost acum, ca un medic al salvarii a hotarat internarea la Babes. Noi am inghetat cand am auzit ca au dus-o la Babes. De obicei mergea prin celelalte spitale, nu la infectioase.

  Au externat-o, pe biletul de externare de la prima internare nu era clostridium, acasa, in schimb, dupa 3 zile au revenit scaunele de data asta cu firisoare de sange, iar internare, iar Babes….si de data asta s-a dovedit ca luase clostridium.

  Tratamentul este Vanco, Enterol, Levurin, Colostrum insa tare ne este teama de ce va fi.
  Are 76 de ani, cred ca a mai ramas cu 40 kg, poate mai putin.
  Am citit dint-o suflare tot ce s-a scris aici, stiam de clostridium, am lucrat si eu intr-un spital mai mult de 25 de ani si stiam. Dar temeinic acum, de aici, am luat foarte multe informatii.

  De aceea spun, nici nu isi dau seama poate, oamenii care isi impartasesc experientele cat de benefic este pentru cel care abia a intrat in contact cu bacteria.

  Ne tot intrebam cum sa procedam cu mama sotului. Am citit despre clinica din Ploiesti, in acelasi timp am citit ca doamna Georgiana a trecut prin recolonizare si parca spunea ca tot nu a distrus bacteria.

  Ce mai putem face oare pentru mama sotului?!
  Ne-am gandit si la Dificlir, desi pretul este enorm, ne-am gandit si la recolonizare…nu stim.
  A plecat cu o diaree pe care o tot facea, din timp in timp, de atatia ani (la ea episoadele astea erau legate si de absenta vezicii biliare) si s-a intors cu bacteria ucigasa.

  • Maria Mirela spune:

   Am citit si eu acum despre Imunostant Multiplu. Merge pe clostidrium bacterie si spori!

   Multumim Ene Gabriela!
   Chiar ca Doamne Ajuta !

   • Georgiana Oana spune:

    Imi pare rau pentru mama soacra a dumneavoastra dar incercati sa nu va speriati de ceea ce cititi de pe net , trebuie sa stiti ca 70% din cazurile de infectie CD se vindeca de la prima runda de medicamente daca bineinteles sunt pe doza si durata corespunzatoare. Nu va ganditi de pe acum la recolonizare , ca nu este cazul. Recolonizarea se face cand pacientul sufera recaderi repetate.
    PS: Daca va puteati permite Dificlir ca si tratament de linia intai , ar fi fost cea mai buna optiune. Cand e folosit ca si linia a -3-a de tratament , eficacitatea tratamentului scade deoarece in urma tratamentelor repetate cu vanco sau metronidazole se distruge din ce in ce mai multa flora benefica si nici nu se opreste procesul de sporulare ( clostridia se ascunde in forma de spor in interiorul intestinului cand simte amenintarea antibioticului) . Dificlirul e superior celolalte tratamente doar din 2 motive : opreste procesul de sporulare (dar nu ucide sporii) si nu se atinge de flora benefica (merge doar pe clostridia).

    • luminita spune:

     Buna Georgiana,

     se cunoaste schema de tratament corecta cu DIFICLIR?
     se aseamana cu Vanco, adica progresiv descrescatoare?

     • Georgiana Oana spune:

      Schema clasica la Dificlir este de 2 tb/ zi , 10 zile . Exista cazuri in care se poate prelungi tratamentul pana la 30 zile (asta de regula se intampla in tarile civilizate unde companiile de asigurari acopera tratamentul ) si apoi sa se reduca doza la 1 pastila pe zi , apoi la 2 zile , apoi la 3 zile (ca la vanco) insa nu stiu cine si-ar putea permite la noi in tara sa urmeze un tratament lung pentru ca este extreme de scump.

 239. luminita spune:

  multumesc pentru timpul acordat. Da, intradevar este enorm de scump. La a doua recidiva, care este schema de tratament ?

 240. Georgiana Oana spune:

  Vancomicina timp de 6 sapt. |Primele 14 zile 125 mg / 6h apoi 125mg / 8h timp de 1 sapt , apoi la 12h o sapt , apoi 125 mg/ zi o sapt , apoi 125mg / 2 zile , apoi la 3-4 zile.

  • Luminita spune:

   Mulțumesc Oana.! Sper sa o rezolv cu aceasta schema. În timpul tratamentului este indicat sa iau pre/probiotice? Vanco se mai combina cu altceva?

   • Georgiana Oana spune:

    Nu incurajez autotratarea , trebuie sa faceti o vizita si unui specialist! Daca locuiti in Bucuresti puteti merge la Dr A.V.Ditoiu (gastroenterolog la Sp.Fundeni) sau la Dr.Popescu Gabriel (ist.M.Bals).
    Din cate stiu eu , probioticele cu (exceptia Saccharomyces boulardii ) sunt nefolositoare in timpul tratamentului.

    • luminita spune:

     multumesc de o mie de ori. Am consultat specialisti in domeniu, dar parerile nu au coincis.
     deci ramane ca eu, pacient, sa decid pe ce variant merg.

    • luminita spune:

     multumesc de o mie de ori. Am consultat specialisti in domeniu, dar parerile nu au coincis.
     am consultat si GHIDUL publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

     deci ramane ca eu, pacient, sa decid pe ce variant merg.

 241. Maria Mirela spune:

  Multumesc foart mult pentru incurajari, doamna Georgiana.

  Soacra acum este la Spit. Obregia, cu o depresie extrema din cauza bacteriei.

  A plecat din Babes, cu analiza negativa, direct in Obregia. Acum e pe neuroleptice, anxiolitice si ce i-or mai da ei acolo. A ajuns un schelet.

  Iar mama mea are parkinson, nu se mai scoala din pat, i-ar trebui o internare la IBCV, investigatii si poate schimbarea tratamentului si de frica clostridiumului, nu stiu ce hotarare sa iau.

 242. Nik spune:

  Buna ziua tuturor!
  Am facut si eu infectia cu CD dupa trei cure de Augmentin pt niste infectii dentare. Am luat Metronidazol 10zile si Jarro Dophilus FOS 2/zi. Acum sunt 2 zile de la terminarea tratamentului si am avut azi dimineata 2 scaune, ultimul fiind moale, cu ceva mucus. De atunci nu am mai avut scaune doar dureri abdominale dupa mese, mi-a crescut tensiunea la un moment dat dimineata la 16/10, apoi a revenit la 13/8 (iau Concor 5mg/zi pt tensiune). De asemenea vad ca au revenit ametelile, starea de slabiciune, pe care le simteam la inceputul tratamentului. Aseara am incercat sa introduc 2 mere coapte si branza de vaci 2% degresata de la Lidl. E posibil sa fie o recadere sau doar vreo reactie a colonului iritat la mere? de 3 saptamani mananc numai orez fiert, piept de pui la gratar, banane si telemea nesarata.
  Multumesc anticipat pt orice raspuns!

  • Georgiana Oana spune:

   Cand vei avea recadere vei stii , o recadere nu inseamna 1-2 scaune mai anormale , o recadere inseamna diaree frecventa.

 243. MerriX spune:

  I see your website needs some fresh articles.
  Writing manually takes a lot of time, but there is tool for this time consuming task, search
  for: unlimited content Wrastain’s tools

 244. jennifer spune:

  Niciodată nu cred în vrăji până când am întâlnit un prieten de-al meu care mi-a spus totul despre DR.otutu care l-a adus pe fostul iubit, chiar și atunci când mi-a spus că nu am crezut pentru că eram Ea credea că dorește aceleași Vrăjitoare răi Adu-mi banii. Deși i-am dat șansa să-mi explic tot ce mi-a spus despre DR.otutu, i-am spus că sunt mulți escroci care vor să ne ia banii și nu voi fi niciodată o victimă chiar dacă logodnicul meu se presupune că se va căsători cu Ma în câteva luni Acum lasă-mă să aștept cu răbdare un alt tip, deși l-am iubit atât de mult. Mi-a spus că DR nu este o falsă care este reală și că a ajutat mulți oameni să-i ia pe cei dragi înapoi, atunci mă întreb cum funcționează această vrajă și care sunt cerințele pe care trebuie să le fac înainte de a putea să-mi arunc vrăjile dragostei ? Mi-a spus că ar trebui să o fac pe e-mail drotutuhealinghomehotmail.com și ar trebui să-i spun ce vreau. I-am trimis un e-mail și i-am spus că am nevoie de fostul meu tip înapoi, i-am spus că el a fost prietenul meu care ma condus la el, de ce mă îndoiesc de munca lui? El a spus că lucrarea lui este 100 sigură și garantează că nimeni nu a venit vreodată la templul său și rămâne același. M-am supărat la cuvintele pe care mi le-a spus și m-am gândit în mintea mea, deoarece dr. Arată toate lucrurile pe care le-am discutat mai devreme. El a spus înainte să pot începe în situația mea că trebuie să am încredere în el și să las alte vrăjitoare și să aștept cu răbdare pentru propria mea că dacă pot să spun că fac tot ce-mi voi lua înapoi în 72 de ore. Am spus bine și promit să lucrez cu tine singur, apoi mi-a dat un formular pentru a umple ceea ce am făcut și pentru a-l trimite cu pozele mele, precum și poze cu fostul meu iubit. Mi-a răspuns 30 de minute mai târziu și mi-a spus că zeii lui au nevoie de ceva pentru a-mi arunca vrăjitoria, iar problema mea este foarte ușoară dacă pot oferi aceste lucruri. Când îl întreb, cum pot să primesc aceste articole și cum pot să le trimit la el pentru casting vrăjitoria, mi-a spus că nu ar trebui să mă tem de asta, că există un vânzător de articole aici în propria sa țară Îngrijire pe care o pot obține Articolele pentru mine. Apoi îl întreb că va costa să cumpăr toate aceste articole? Mi-a spus ceea ce i-am trimis cu toată încrederea, o oră mai târziu mi-a sunat și mi-a spus că problema mea a fost rezolvată, așa că aș aștepta 72 de ore ca dragostea mea să mă întrebe după ce am făcut după cuvintele lui A fost cam 1800 în următoarea Trei zile, fostul meu a sunat la mine dacă sunt acasă, că vrea să mă vadă urgent. I-am spus să spună că totul era bine că a spus da, atunci i-am spus că poate veni, că bătrânul meu sa întors spre mine și a cerut iertare că știa ce-a venit peste el. Acum sunt atât de fericită pentru că mi-am recăpătat prietena înapoi și am planificat nunta noastră în curând, am sunat la dr și mi-a mulțumit foarte mult și l-am întrebat ce să facă pentru el ca apreciere, mi-a spus că ar trebui să uiți și să-mi ții banii Că nu pentru bani, ci pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ajutor acolo, tot ce trebuie să fac este să dau mai multe mărturii despre asta, astfel încât oamenii care au nevoie de ea să mă ajute – de ce sunt aici astăzi pentru a da mărturia mea. Poate binele tău bun continuă să-l binecuvânteze și să-i dea mai multă prosperitate și înțelepciune vieții. Aceasta este adresa de e-mail DR drotutuhealinghomehotmail.com. De asemenea, îl puteți contacta prin numărul său de telefon 2349051417394

 245. Cristi spune:

  Buna ziua! Am de vanzare o cutie sigilata de Dificlir. A fost luat medicamentul pentru tatal meu, dar pana a ajuns in tara din Olanda, a inceput sa-si faca efectul Vancomocina si nu a mai avut rost sa-i fie administrat Dificlirul. Am factura la medicament care a costat 8200 lei. Vreau sa il dau cu 5000 lei. Are termen de valabilitate pana in vara lui 2018.

 246. Elena spune:

  Buna seara.ma numesc elena am 41 de ani si în luna iunie am contactat clostridium.am făcut până acum 4 recidive.sunt disperată.as dori sa va intreb cat costa tratamentul cu materii fecale.am luat vancomicina la greu si degeaba.va multum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *