Chistul seros de ovar

Chistul seros de ovar este o afectiune chistica benigna (se poate modifica in structura canceroasa dupa evolutii netratate indelungate) a ovarului. Poate fi unic sau multiplu si uni sau bilateral.

In fiecare luna, la femeia menstruata (care are menstruatie) se formeaza un chist care contine ovulul. In a 15 a zi a ciclului menstriual acest chist are cca 2 cm si se sparge eliberand ovulul. Uneori acest lucru nu s eintampla si chistul continua sa creasca. Se considera ca odata ajuns la diametrul de 5 cm acest chist nu se mai poate sparge si chistul trebuie operat.

Interventia operatorie se face de regula pe cale laparoscopica. Externarea este a doua zi si reluarea activitatii normale relativ repede.

Informatii suplimentare puteti obtine la (0040)752231572, sau la adresa de e-mail laurentiubelusica@gmail.com

Chist ovarian. Caz clinic.

Chist ovarian gigant. Caz clinic.


Atlas de Patologie Chirurgicala
Primul atlas de patologie chirurgicala din Romania. Realizat in anii '90 in colectivul de chirurgi, internisti si diabetologi din Spitalul Clinic "Ion Cantacuzino" (carora le multumesc din nou si pe aceasta cale). Atlasul aduna mai multe cazuri de pacienti ce ilustreaza demonstrativ patologia chirurgicala generala cel mai des intalnita. Editat in limbile romana si engleza atlasul descrie pacientii inainte, intra si postoperator.
Am iubit mult acest atlas! Cred ca iubirea aceea a crescut, dar nu stiu unde a ajuns, i-am pierdut urma !
Remember profesor dr Dan Radulescu un promotor si sustinator inrait al acestui proiect.
Atlas de patologie chirurgicala